Daca tu te simti bine singur, nu e nimic gresit, fiecare are rutina lui in care se simte bine, dar trebuie sa existe un echilibru, in sensul in care sa fii ok singur, dar sa nu ajungi sa dezvolti anxietate sociala, frica de interactiuni, sa nu mai poti cere o paine vanzatoarei sau sa dai o comanda pe pizza fara sa te balbai.
Daca ajungi sa iti eviti prietenii intentionat, sa nu mai iesi cu lunile, nu e de bine.
Buna.Asa in general, la suprafata, ai putea spune ca nu pare chiar ceva rau, considerand trendurile actuale bazate pe individualismul tot mai puternic.Insa, la nivel mai profund, cu siguranta exista niste consecinte deoarece oamenii sunt fiinte sociale, mai mult sau mai putin, chiar daca nu isi dau seama.Atitudinea poate duce la izolare si probleme psihice din care cu greu mai iesi.Sunt studii care arata ca suntem mai fericiti si mai sanatosi daca socializam zilnic, iar batranii expusi singuratatii, de exemplu, sunt cei mai vulnerabili pe plan psihologic si social.
Nu este nimic rău. Sunt persoane care aleg să trăiască așa. Nimic de condamnat! Și eu am momentele mele în care vreau să fiu singur și să am timp pentru mine.
MadaAwwr întreabă: