"E ok sa fii prea sincer"
nu e, mai trebuie să și minți. Plăcut celorlalți.
De ex: "ce mă bucur să te văd" - deși te apucă greața...
Esti prea deep sau prea direct? Deep nu vad cum ai putea sa fii, dar cum zici tu.
Asa este daca esti prea direct si le spui si adevaru, e jale, ramai singur cuc dar e mai bine, decat cu persoane false prin jur.
Ce trebuie sa schimbi? Chair daca vrei sa schimbi ceva nu cred ca o sa reusesti, asta e caracterul tau si nu il poti schimba, zic eu.
Poate asa o vreme te poti abtine, dar iar iti vei da drumu si tot asa
Treb sa fii mai putin agitat, daca intelegi ce spun, sa nu fii mereu asa tent si sa asculti orice zic persoanele din jurul tau, sa iti pese mai putin.
Banui ca esti o persoana mai energica de aici si temperamentul asta sa spui omului in fata, sai dai cu usa peste nas le spargi nasurile.
Ai mai putea inainte sa te repezi sa le spui ceva sa te gindesti, te opresti, apoi iti spui, stai ca nu-i bun, si cauti sa le spui asa mai pe departe, mai pe ocolite, mai diplomatic asa oamenii nu o sa stie despre ce vorbesti
iar tu o sa fii multumit ca nu te-ai abtinut.
Nu.
Eu una nu schimb asta la mine pentru ca mi se pare o dovada de falsitate.
Da, pot sa evit o persoana despre care am o părere proasta pentru a nu jognii, dar între prieteni sau intr-un context în care sunt nevoita sau mi se cere sa spun, prefer sa fiu sincera.
Ce treabă are profunzimea cu sinceritatea?
Și cine ti-ar reproșa că ești prea "deep"?
Sa fii sincer e perfect ok. Dacă ti se reproșează ceva, inseamna ca trebuie să-ți îmbunătățești modul de exprimare. E posibil sa fii sincer și în mod educat, fără sa riști ca cineva sa se simtă ofensat. Ofensa prin definiție e un act premeditat, nu jignești din greseala. Daca totusi se intampla, cu profunde scuze, se rezolva. Fa uz de talentul tău diplomatic, fii empatic și si flexibil și câștigi simpatie și dacă îți pasa de imaginea ta, și o buna reputație.
Cheers
"N-ai timp frate de excese de sinceritate" - Guess Who
In afara de indiferența, adevărul e cel care supără pe cei mai mulți. Mai ales daca îl spui cu dreptate.
Oamenilor nu le plac dușurile reci, nu le place să le atingi coarda sensibilă.
Daca vrei totuși să spui adevărul cuiva, fa-o într-o manieră mai diplomata.
nyoentox2002 întreabă:
robertmarius114 întreabă: