| Lisiele a întrebat:

E prima mea intrebare pe site. Poate sunt proasta si nu-mi dau seama dar de ce majoritatea tinerilor la cea mai mica problema se gandesc ca ar vrea sa moara? oare chiar e singura solutie O_O?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Exista o tendinta tot mai mare pentru multe persoane de a deveni depresive din orice in ziua de azi. Probabil e rezultatul vietii din ce in ce mai stresante, a presiunilor care vin din partea societatii, si a concurentei tot mai acerbe. Asta nu se intampla doar in Romania, ci in aproape toate tarile cat de cat mai avansate.

17 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nu au un sprijin bun parintesc si nu stiu unde se pot consola... lumea nu prea e asa buna si mai mult zbiara si face urat in loc sa fie amabila si buna.

| Lisiele explică (pentru mgtow):

Ai dreptate, toti arunca cu pietre in toti.Dar de la a-ti linge ranile si a te considera victima tuturor atacurilor din jur si pana la a vrea sa mori pentru ca parintii nu te inteleg sau ai o colega la scoala care te jigneste e diferenta de la cer la pamant.Concluzia ar fi ca alegem cea mai usoara cale de a iesi dintr-un necaz sau dintr-o nemultumire.Iar asta nu e o gandire tocmai corecta.(Parerea mea)

| mgtow a răspuns (pentru Lisiele):

Mentalitatea romaniilor lasa de dorit le place sa actioneze prin violenta si neacordarea unor sfaturi utile la timp copiilor asa ei dorind sa moara decat sa suporte calvarul din casa. Aia mai rasfatati care isi iau lumea in cap e din cauza ca parintii sant prea buni si le dau de toate ceea ce ar trebui sa nu le dea nici-un ban sa-i tina in casa sa le vorbeasca bine si daca le arde de figuri la orfelinat cu ei.

| Pricked a răspuns:

Tu chiar crezi că ei vor într-adevăr să recurgă la moarte?
Afirmaţiile de genul ăsta ("Cât aş vrea să mor!", "Îmi vine să mor!", "Mi-a ajuns, mă sinucid.") sunt la fel de ordinare şi de des folosite ca şi "Te iubesc!"; nu mai au atâta valoare ca înainte.

| Lisiele explică (pentru Pricked):

Nu era vorba despre ce cred eu.Am pus intrebarea pentru ca ma izbesc de intrebari cu "as vrea sa mor"aici, si devenisem curioasa in ce directie ne indreptam, pentru ca cei care o spun sunt tineri, chiar foarte tineri pentru asemenea afirmatii.Intrebarea era pentru un subiect de discutie, nicidecum pentru a primi un raspuns clar, de aia am postat-o in categoria "conversatii". Oricum multumesc pentru parerea ta.

| Pricked a răspuns (pentru Lisiele):

În cazul ăsta, uită de "tu crezi că" din răspunsul meu.

Şi, ca să fiu în ton cu întrebarea ta, postez video-ul ăsta: https://www.youtube.com/watch?v=IyHX7wMJBY0
E o dovadă că, de multe ori, devenim judecători cruzi şi (chiar) inumani.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Pricked):

Am vazut demult acest video. intr-adevar mi-a parut rau dar pe de alta parte ma tot intrebam cinea pus-o sa isi arate sanii pe net, dupa sa se culce cu baiatul ala in noua scoala...

| Pricked a răspuns (pentru anonim_4396):

Cine a pus-o?(!) Avea doar 13, respectiv 15 ani.
Poate deţine şi ea o parte din vină, însă asta nu e un motiv pentru care cei din jur s-o critice în felul ăla.

P.s.: Cred că te abţii cu greu să nu-mi dai nefolositor, huh?

| SmileyesotulmeusecretLOL a răspuns:

Nu e singura soluție, dar pentru că se îndepărtează de familie nu au suficientă companie și stare de fericire și mda... nu au suficientă stare de bine în lume și cred că te-ai prins. Deci fiindcă nu au încredere în familie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Pricked):

" însă asta nu e un motiv pentru care cei din jur s-o critice în felul ăla." intr-adevar aici ai dreptate. sunt panarame in ziua de azi care se culca cu o scoala intreaga si sunt vazute ca niste fete de treaba, amanda a facut 2 prostii si gata, pe cruce cu ea. lumea ipocrita in care suntem.
ps: nefolositor dau cand meriti, nu cum mi se casuna. zombaloaico

| Pricked a răspuns (pentru anonim_4396):

Hăhăhă, eu nu merit niciodată nefolositor.
Şi sper că-ţi aminteşti angajamentul făcut. Pentru pace- 50 de răspunsuri (dac-am reţinut bine).

| Lisiele explică (pentru Pricked):

M-ai facut praf cu video-ul asta.Nu l-am vazut pana acum(poate din cauza ca nu m-am gandit la asta niciodata).Si totusi ma intreb, de ce nu a ajutat-o nimeni? In primul rand parintii, apoi doctori si restul'. Indiferenta unor parinti e prea mare(lasa, o sa-i treaca ei), isi vad in continuare de treburile lor, apoi dupa ce nenorocirea s-a intamplat hai sa plangem.De ce nu ajuti atunci cand inca mai ai pe cine? La ce ajuta sa plangi dupa? Plansul n-o sa mai rezolve nimic dupa asemenea intamplari.O fi avut si ea partea sa de vina nu zic ca nu dar, nu cred ca merita o astfel de pedeapsa pentru o greseala adolescentina.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Lisiele):

Parintii au ajutat-o au duso si la doctor dar nu sa mai dus ea. dupa parintii au luat-o frumos de mana si sau dus la politie sal reclame pe stalker dar nu au facut nimic aia, oricum politia nu misca niciodata un deget dar nu esti fiiu de bancher sau altu cu bani.

| Lisiele explică (pentru anonim_4396):

Ai dreptate cu politia.Dar eu in continuare cred ca se putea face mai mult, nu numai pentru ea ci spun asa pentru oricine e dispus sa ma asculte.A merge la politie si la doctor sunt primele optiuni dar daca treaba se agraveaza, asa ca in cazul ei, puteau fi luate in consideratie si alte variante mai costisitoare ce-i drept dar poate mai folositoare.Mutarea familiei in capatul celalalt al tarii sau chiar mutarea intr-o alta tara erau niste variante care trebuiau luate in calcul.Cand ai copii incerci sa le oferi ce stii ca-i cel mai bine si faci si pe dracu in patru ca, copilul tau sa fie fericit nu?(poate-s de moda veche dar, asa vad eu lucrurile).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Lisiele):

Sau mutat de 3 ori, in 3 orase diferite dar scursura aaia umana ia urmarit-dadea poza cu sanii ei la scoala la prieteni la familie. ala trebuia """"" ca nu pot zice altfel

| pisicuta2001r a răspuns:

Pai cei care zic nu tot timpul o fac! dar e la moda sa spui asta!

| Lisiele explică (pentru pisicuta2001r):

"Grozav" raspuns O_o