anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E rușine să dai la sapă, (să sapi cu sapa) sau la săpat de șanțuri?
Nu pentru tine, ci, la un angajator, la cineva de la care să primești pâinea, și să ai și câțiva spectatori pe lângă!
E-cumva o muncă degradantă ce nu face cinste?
Dar salahor?
Căci, cineva spunea că munca nu e rușinoasă, și că înnobilează!

4 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

E un pic rusinos, pentru ca e munca foarte de jos.
Munca in sine nu e rusinoasa, dar suntem un popor de ipocriti care isi fac apropiatii sa se simta de rahat, daca ii vad in asemenea ipostaze.
Mereu se gaseste o matusa, vecina, cuscra sau colega de serviciu de-a cuiva, sa discute despre "cariera" ta. Pana si in scoala suntem invatati ca smecherii invata de 9-10 si sunt platiti pentru nimic, in timp ce "prostii" fac munci fizice, care ii mentin sanatosi si le aduc venituri duble fata de labareala de la birou.

| relian a răspuns:

Orice lucru trebuie facut,daca trebuie facut,deci cineva trebuie sa faca si jobul ala.
Nu este nici o rusine,faci ce munca te pricepi,fiecare face munca pentru care sa pregatit,ori munca la care se pricepe.
Poti sa faci si alte munci,dar cand o sa vada sefu ori aia pe acolo ca dai buleala o sa zica sa iti cauti altceva la care te pricepi.

Munca nu inobileaza pe nimeni laughing aia care ziceau asa ori glumeau,ori o spuneau sa puna pe altii sa lucre.
Munca grea in general nu prea este buna,te uzeaza,dar cum am zis faci ce te pricepi.
Nu este bine sa muncesti din greu foarte multe ore pe zi,ori in conditii necorespunzatoare,caldura ori frig mare.
De rusine nu ar trebuie sa iti fie,munca degradanta cei aia? Orice munca trebuie sa o faca un om,trebuie facuta,aia care rid de altii is niste idioti.
Deci dai la sapa,dai la cazma,sapi santuri,daca esti platit,nu vad ce este asa de rusinos.
Turbina ca de obicei bate cimpii,el crede ca toti ar trebuie sa fie mecanici ca el sa frce lulelleau,sa minta clientii,sa le ia bani pe nedrept.
El nu gindeste ca oamenii is diferkiti,unul este mai destept,altul mai slab, deci fiecare trebuie sa faca ce poate, cit poate si ce stie sa faca.
Asa si unu care este director poate spune de turbina ca este f rusinos ce face el laughing deja turbina se crede mare scula, mecanic, adica unu care pune surunburi laughing mare rahat, lui normal i se pare cai director laughing

| ElExistaElAudeElVedeElStie a răspuns:

Munca cinstită nu este o rușine.
Eu am fost mai bine de una an salahor în șantier când am început prima și prima oară făceam material la toți și împărțeam sus și jos și apoi îmi umplam mi-e roaba cu materia loam mistria și canciovul și începem să zidez după ce se termina materialul la maeștri fugeam loam toate gălețile le umpleam după ma puneam la treaba mea nu-ți mai spun ce am făcut de unul singur în 2 zile de nervi care la alți le trebuia o echipa sa facă aialaughing))) Da mi-am loat salariu dublu în ziua aia și au văzut cine este turcu cu Adevărat și onur cu Adevărat de atuncia ma țineai toți lângă ei și ma învățau de toate. Și când a văzut șeful de la construcție ce am făcut cică pe asta sa mi-l aduceți în fiecare zi aicia happy da eu munceam acolo de mai bine de o luna și el în ziua aia ma văzut pe mine ce am reușit sa facă și ma ține lângă el mereu dacă ar o treaba ma ia cu el peste tot.

| Editocroci a răspuns:

Nu e nici o rușine în asta, dar unii așa consideră. E nevoie de salahori și de muncitori, nu se poate fără ei.