Asa e. Si a mai zis Einstein ceva:
The idea of a personal God is an anthropological concept which I am unable to take seriously.(Einstein)
De asta ce zici?
"It was, of course, a lie what you read about my religious convictions, a lie which is being systematically repeated. I do not believe in a personal God and I have never denied this but have expressed it clearly. If something is in me which can be called religious then it is the unbounded admiration for the structure of the world so far as our science can reveal it."
-Albert Einstein
APoi, mai e ceva. Sustineti ca nu dumnezeu a creat raul? Haideti sa vedem ce zice in Biblie
7. Eu întocmesc lumina si dau chip
întunericului, Cel ce salasluieste pacea
si restristei îi lasa cale: Eu sunt Dom-
nul Care fac toate acestea.
(Isaia, Cap.45)
Suna oare trâmbita în cetate fara
ca poporul sa nu se înspaimânte? Se
întâmpla vreo nenorocire în cetate fara
ca Domnul sa nu o fi pricinuit?
(Amos, Cap.3)
Frumos...chiar mi-a placut! Foarte bine argumentate raspunsurile tanarului ''Einstein''. Foarte interesant, dar era si mai interesant daca era un film gen documentar de o lungime mai mare.Aflam si noi mult mai multe.
Thanks!
Nu imi vine sa cred! Acolo avea exact 6 ani. Il felicit, a fost un om destept! Inainte credeam ca exista tot ce a zis el acolo, poate mi-as fi dat seama dar nu m-am gandit pana acum, dar dupa ce a zis el acolo mi-am dat seama ca nu exista frig sau intuneric sau rau.Asemenea oameni ar trebui sa existe pe Pamant, macar 20 % dintre populatie. Nu mai exista un om ca Einstein, el a fost un om care merita atentie, merita sa dea exemple tuturor oamenilor. Ma bucur pentru el! Dumnezeu sa il odihneasca in pace.
Intr-adevar, putem studia lumina si caldura si putem spune ca in lipsa lor iau nastere alte fenomene, dar pe "Dumnezeu" cum il putem studia ca sa putem asocia raul cu intunericul si frigul in contextul stiintific? Din biblie? Ce baze stiintifice are biblia? Ce este raul pana la urma daca "Dumnezeu" nu exista? Sa fie lipsa dragostei, a iubirii, a binelui din inimile noastre? Si ce ne face sa raportam contrar raul la celelalte sentimente care sunt in aceiasi clasa de sentimente organice? Suntem fiinte complexe, creative, ne place sa creem lucruri, povesti. Este precum cu lipsa antivirusului te pricopsesti cu mii si mii de virusi. Orice lucru are macar o parte opusa negativa. Daca opusul intunericului si frigului sunt direct proportionale cu sursele prin studiu recunoscute, "Dumnezeu" care a creat totul in 7 zile (parca) ar trebui sa aiba o parte opus negativa pe masura gradorii sale, nu? Eu nu sunt martor unui asemenea contrariu grandios care ar fi atras atentia oamenilor de stiinta pentru. a-i atribui o explicatie logica. Eu nu cred ca mintea ascutita a lui Einstein a fost atat de limitata ci stiu ca la vremurile respective in care biserica insemna putere de decizie asupra multor lucruri precum viata celor care nu le impartasea calea, posibil sa fi fost speriat cum altii din vremea lui au avut retineri si o fi spus pe placul credinciosilor. Stiinta ne-a raspuns la multe intrebari, cea legata de "Dumnezeu" n-a primit raspuns stiintific, poate din cauza ca nu exista decat in mintile unora dintre noi, oamenii? Sper sa nu fi fost prea ambiguu, am o bere, doua sau mai multe chiar la bord. Retineti, asta-i parerea mea nesemnificativa, nu ma linsati pentru. asta.
Ce inteligent e copilasul acela Are mare dreptate Cum sa creeze Dumnezeu raul? Dumnezeu i-a lasat pe toti buni numai ca uni nu am ascultat de el si au preferat sa fie rai.
Elevul la intrecut pe profesor!
Am inceput bine ziua ...Multumesc delight! am mai invatat ceva azi
Am un proverb legat de aceasta idee :
(citat din Zeitgeist):"Cand puterea dragostei ca invinge dragostea de putere...atunci omenirea v-a cunoaste adevarata bucurie si implinire!" o zi buna va doresc!
Sunt eu nebuna sau acolo nu demonstreaza ca Dumnezeu a creat raul asa cum nu demonstreaza nici existenta unui Dumnezeu...
Discutia dintre ei este mult mai mare si se termina in favoarea profesorului.Citez:"Copilul care s-a ridicat din banca credincios, acum s-a asezat ateu"
De unde stii ca asta s-a intamplat cu adevarat. Este doar un filmulet creat recent. Albert Einstein a spus clar ca este un ateu. Daca nu ma crezi, click aici: http://www.positiveatheism.org/hist/quotes/einstein.htm