În momentul actual,cel mai bine e să emigrezi. Măcar ştii că în alte ţări ai viitorul asigurat,ai un loc de muncă,poţi să-ţi întreţii familia(dacă ai),oamenii te tratează diferit,ai mai multe avantaje dacă pleci din ţară. Aici şi cu Facultate ne tot zbatem să găsim un job stabil.E adevărat,lumea merge din rău în mai rău.Şi cică am avea dreptul la libera exprimare,dar dacă faci un protest,nu te ascultă nimeni.Să mai spunem azi "La Mulţi Ani,România!"? Pentru ce; i pentru cine? Pentru că trăim într-o ţară în care ajungem să ne blestemăm zilele, că nu avem viitorul asigurat? Că trăim de pe-o zi pe alta cu frica în sân că mâine poate stăm lung şi ne uităm că nu avem ce pune pe masă pentru generaţia următoare? Taci, înghiţi în sec şi mergi mai departe! Nimeni niciodată nu o să schimbe ceva în ţara asta clandestină! So...relax,take it easy and don't forget to smile! All you can do!
Never!?
Stii deja ca nu suntem ...Stim sa fim doar revoltati din cauza ca totul e corupt si la pamant; ca nu ne spunem punctul de vedere; ca nu iesim in strada, etc. ( poate nu si cazul tau)
Eu sunt invidioasa pe englezi. Ei chiar isi spun punctul de vedere; despre greci nu stiu.
Si da; emigrarea e singura solutie; cel putin pentru mine...
Eh. lasa tu grecii, ca aia ne invidiaza in momentul de fata.
Nu e neaparat o solutie emigrarea. E una dintre ele. Daca e sa ai posibilitatea, fa-o fara ezitare. Dar nu e o solutie sa ajungi vanzator de aprozar. Trebuie sa ai rabdare, sa ai o cariera (in Romania) si apoi sa mergi sa ceri pretentii de occident.
Cine emigrează, dă dovadă de lașitate.Eu sunt patriot, îmi iubesc țara și nu pot emigra.Corupție este pot, chiar și în Germania.Acolo sunt mii de creșetori țigani, hoți români protejați de poliție..cum îți explici că niciun hoț român nu e arestat în străinătate?
Din păcate, suntem prea lași și proști. votăm de 22 de ani aceiași comuniști.
Pana acum 3 luni si eu credeam ca emigrarea este solutia. Dar nu este asa. Intr-adevar nu suntem o tara prea model insa nu suntem cea mai rea. Sunt in Anglia iar ce vad aici imi face sa imi dor de Romania si de romanii mei. Sa iti dau cateva exemple. Ei nu au auzit de a ceda locul unui batran in autobuz. Eu cand am facut asta se uitau la mine de parca am omorat pe cineva iar batranica respectiva mai avea un pic si ma lua in brate la pupat. dau gaze pe strada in magazine, garaie fara nici macar a spune scuze sau macar sa se simta jenati, se scarpina in fund si in alte locuri la fel fara jena, in metrouri sunt foarte comozi nu ar face un pas pentru a intra si altii in metrou se pun toti in usa si nu se misca. Parerea mea e ca noua romanilor ne-a mai ramas bunul simt care conteaza mult in viata, pe noi saracia ne-a schimbat, insa avem sufletul mare si cred ca o data o sa se schimbe si la noi lucrurile.
Daca vrei sa ramai in tara asta atunci vai de tine. Daca vei emigra iar apoi vei vedea ca nu se poate, ca iti va fi greu sau poate nu vei avea posibilitati, tot in tara te vei intoarce ca nu vei avea unde. Deci nu ai ce pierde daca e sa emigrezi. Iar daca iti convine in tara aia, atunci poti sa te mai gandesti inca o data daca vrei sa te mai intorci in tara natala. Succes cu emigrarea daca te decizi.
Constantin200787 întreabă: