DA! Eu m-am uitat la animeuri pana in urma cu 6 luni. Te schimba foarte mult iar partea nasoala e ca te schimba n rau. Eu am avut anxietate si nu vorbeam cu nimeni, ma gandeam ca ma si injura soferii cand trec strada. Nu puteam vorbi cu nimeni! Chiar daca unii spun ca "Neah, cum? Is doar un fel de desene!", chiar te schimba!
Orice filme sau gen de filme te pot afecta, nu cred ca animeurile in mod special. Te afecteaza daca esti prea slab de caracter si crezi in tot de acolo/
In anime nu se fac anumite afirmatii ca sa ai "in ce sa crezi"... Sau daca se fac atunci sunt lucruri universal valabile legate de prietenie, razbunare etc.
Fata se referea la "afectat" pe plan emotional.
In anumite anime-uri mor personaje sau sunt prezentate situatii din lumea reala deci nu ai cum sa nu ramai neafectat.
Ex: Orange - o femeie ce suferea de o boala psihica se sinucide pentru a nu mai fi o povara pentru fiul ei de 17 ani.
Acesta nu le spune nimic prietenilor iar cu timpul decide sa se sinucida si el.
Asa sunt multe anime-uri. Au o anumita idee precum munca de echipa, prietenia, razbunarea, regretul, dragostea si merg pe asta pana la capat. *exista exceptii *
In Orange se remarca afirmatiile pe care le facem noi *toti adolescentii*
"Ce invechiti sunt parintii." "Ce bine ar fi daca nu m-ar mai stresa atata." "Decat cu parinti de genul atunci mai bine fara".
Chiar daca foarte putin, acesta este un exemplu care te face sa apreciezi putin mai mult ceea ce ai.
Acesta a fost un exemplu pozitiv. Exista *ce e drept* si anime-uri facute in bataie de joc dar care nici nu fac incasari asa cum a scris unul mai sus.
Nu am eu treaba, nu urmaresc...
Da, cum spunea şi tipul de mai suuuus, o să ajungi să violezi vinete.
Depinde de anime, depinde de tine, depinde de cât eşti în stare să faci diferenţa dintre realitate/iluzie/sf.
Persoanele care spun ca anime-urile sunt de slaba calitate sunt inculte sau nu s-au uitat la anime-uri potrivite.
Daca te uiti la fanservice atunci te cred si eu ca nu inveti nimic.
Pana si tata este de acord cu afirmatiile mele * si el nu este cine stie ce plebs ca sa spun asa *
Diferenta este ca unii oameni mari sunt culti in timp ce altii sunt redusi si nu inteleg ca exista si exceptii.
Hai sa comparam Boku No Pico si Spirited Away.
Care este diferenta?
Pana la urma anime-ul este anime! Ei bine, cei ce cred asta gresesc!
Sa caute si ei detalii despre Spirited away realizat de celebrul Miyazaki si sa vada cat de bine este cotat acest "anime" pe plan mondial si cate premii a luat prin toata lumea. *nu numai prin Japonia*
Anime-urile sunt o forma de arta in comparatie cu prostiile de la TV de acum precum Unchiul bunic.
Ma enerveaza toti aia care comenteaza la asa ceva.
Ei nu sunt in stare sa faca o poveste mai mare de 5 pagini, daramite sa animeze vreun caracter *ca sa nu mai vorbesc de ost-uri*
Uita-te de exemplu la Orange *l-am vazut de curand*
Este prezentata povestea unui baiat de 17 ani a carui mama s-a sinucis intrucat incepuse sa devina o povara pentru familie.
In ce desen precum Gumball sau Unchiul bunic mai vezi lucruri de genul?
Acum te intreb... cum sa nu te afecteze asa ceva? Da, normal ca nu o sa plangi pentru un anime dar totusi... multi avem o mama acasa si nu ne-am simti tocmai ok daca am fi in situatia personajului.
Depinde cum le percepi tu.
Daca le percepi ca pe niste simple desene pentru copii si adolescenti,care iti dau o stare de buna dispozitie si nu le iei in serios,atunci nu te vor schimba.
Dar daca te uiti mult la animeuri si simti ca ai vrea sa traiesti in lumea aia, ca ai vrea sa ai o poveste de iubire ca in animeuri, ca viata e prea plictisitoare in comparatie cu animeurile, atunci da, te afecteaza in mod grav si ar trebui sa renunti la ele.
Da. Cei care urmaresc asa ceva devin criminali in serie la o anumita varsta. Precum si violatori. LASA-TE DE ELE.
Anime-urile sunt în general doar niște seriale de slabă calitate urmărite de foarte mulți oameni. Scopul principal al acestor anime-uri nu poate fi altul decât sumele foarte mari de bani câștigate pentru producerea și difuzarea lor. Realmente anime-urile nu pot avea o influență foarte negativă sau pozitivă cum se crede, dar acest lucru depinde de comportamentul și gândirea ta personală. Eu nu îți recomand să te uiți la prostii din astea numite anime-uri, sunt de o calitate extrem de redusă și nu înveți nimic de acolo. Uită-te mai bine la un documentar, la un film din care să ai ce să înțelegi. Deci nu există riscuri dacă te uiți la anime-uri, cunosc o mulțime de oameni care fac asta. Și chiar te încurajez să încerci, uită-te la 2-3, vezi dacă îți plac și vezi tu mai departe. Doar să ai grijă să nu devii dependent(ă), cum sunt unii copii de desene animate.
Macar te-ai uitat la un anime bun sa vezi cum e sau vorbesti prostii doar sa te aflii in treaba?
Nu are rost sa le explici...
unbaiatanonim întreabă: