De unde-ai scos-o?
Si la 8 luni, tot prematur se naste, numai ca, de obicei, e in prezentare pelvina si nasterea necesita supraveghere foarte atenta si, uneori, in cazuri extreme, cezariana.
Stai linistita, ca sunt o gramada de copii nascuti la 8 luni iar acum sunt bine, sanatosi, frumosi si veseli.
Nu, cine a zis aşa ceva?
Se naşte la fel ca orice alt copil, doar ca puţin mai devreme.
Nu este adevarat, cu cat copilul se naste mai aproape de termen( 39-40 de saptamani), cu atat sansele lui de supravietuire sunt mai mari. Prematurii au probleme din cauza imaturitatii pulmonare, de aceea fac complicatii respiratorii.
Intr-adevar, copiii nascuti la 7 luni sunt considerati prematuri si sunt tinuti in incubator pana ajung la greutatea normala a unui nou nascut. Cat priveste cei care se nasc la 8 luni, exista riscul ca ei sa se nasca morti, dar nu-i o regula generala. Este doar un fapt statistic, iar statisticile reprezinta medii intre copilasii care au supravietuit si cei care nu.
Nu este adevarat, daca sunt sub supraveghere copii au sanse de supravietuire si daca se nasc cu 6 luni, inagineaza-ti ca daca au 8 luni au si mai multe sanse de supravietuire.
Eu stiu de la bunica mea(care a fost medic)ca un copil nascut in luna a 8, are sanse sa moara. Dar de ce, nu am inteles!
Da pentru.prima parte a intrebarii(si la 7 si la 8)
nu pentru a doua; cu atentie din partea medicilor, traieste(e vorba de plamani, plini cu lichid s. a. m. d.)
Nicoleta6 întreabă: