| Effy35 a întrebat:

Este adevărat că pentru a te vindeca de o iubire neîmpărtășită sau toxică și pentru a începe o relație autentică, trebuie să încetezi să mai ai sentimente puternice pentru acea persoană, iar asta se întâmplă doar dacă incepi sa o urăști?

Răspuns Câştigător
| Miruna333 a răspuns:

Nu. Cand te vindeci, nu incepi sa urasti persoane, asta spune clar ca inca mai esti ranit si nu poti trece peste acea persoana. Opusul iubirii nu este ura, este indiferenta!

| Effy35 explică (pentru Miruna333):

Pe baza experiențelor mele, pentru a mă atasa de femeia de care m-am îndrăgostit, a trebuit să renunț la sentimentele pentru fata pe care o iubeam anterior, iar acest proces a inclus chiar și sentimente de ură față de ea. Am trecut printr-o experiență similară înainte, când m-am atașat de cineva și am ajuns să dezvolt sentimente negative față de ea din cauza modului în care se comporta, până când am încetat să mai simt ceva pentru acea persoană.

18 răspunsuri:
| ioana748 a răspuns:

Asta se intampla cand nu te mai gandesti nici cu iubire, nici cu ura, ci cu indiferenta.
Cu timpul se vor estompa trairile si dispar si gandurile.
Apoi apare o noua oportunitate de relatie.
Ideea este sa fi invatat ceva din experiența trecuta si sa nu se repete acelesi greseli.

| Effy35 explică (pentru ioana748):

Nu poți uita pe cineva pe care l-ai iubit cu adevărat decât dacă începi să urăști sau sa ai resentimente fata de acea persoana.

| ioana748 a răspuns (pentru Effy35):

Daca ti a provocat suferința in relatie, este un prag al descoperirii ca cealaltă persoană nu te iubeste si te minte. Din minciuna, se uraste intr adevar o perioada, dupa care se aseaza linistea sufleteasca, indiferența si poti merge in alta relatie nefiind cu gandul la fosta.

Dragostea și ura sunt două forțe puternice care nu pot decât să se respingă reciproc și să sfârșească în indiferență.

Asa este, cand apare indiferenta totul s-a terminat.

Da, doar ca ceea ce vreau să subliniez este că indiferența poate fi atinsă doar după ce am trecut printr-o fază de ură.

Cred ca fiecare suflet are un mecanism propriu de manifestare.
Depinde si de cat de mult dezvolti atasament sau de contextul relatiei.
Dacă tu ai investit corectitudine si celalalt bataie de joc, normal ca inaintea iertarii si indiferentei se declanseaza o stare de ura fata de celalalt. Aceasta ura poate fi tot iubire in altfel de manifestare. La un moment dat poti educa sufletul sa iubeasca si atat si indiferent de alegerile celuilalt sa ramai in pace si sa i doresti de bine. Mergi inainte in liniste, la ce bun sa consumi din suflet pentru că cineva care nu mai este.
Daca moare si pleaca nu cred ca urasti ci mai degrabă intelegi situatia.
Ideal ar fi ca dupa anumite experiente, deja sa poti invata sa nu ai asteptari si atasamente.
Oamenii vin si pleacă, anumite relatii nu merg fara a avea cineva vreo vina.

Chiar dacă încă mai iubești pe cineva care nu ți-a arătat afecțiune, nu vei fi capabil să iubești pe altcineva până când nu vei începe să ai resentimente față de acea persoană și astfel să o urăști sau să devii indiferent.

Nu-ți poți deschide inima pentru o persoană dacă inima ta este deschisă pentru altcineva, despre asta e vorba.

De aceea este indicat sa rezolvi cu relatia anterioara, apoi sa incepi o alta calatorie alaturi de altcineva. Ideea este ca ai mai invatat despre tine si ce ai nevoie. Stii criteriile necesare unui partener care sa ti poata fi alaturi pe termen foarte lung.

| simplaexistenta a răspuns:

Nu, te vindeci prin a nu mai simti nimic fata de ele.

| Effy35 explică (pentru simplaexistenta):

Da, doar că pentru a ajunge la acel stadiu trebuie să treci printr-un moment de ură.

| simplaexistenta a răspuns (pentru Effy35):

Stiu ce-i dragostea, dar ura nu rezolva nimic. Cum au zis si fetele mai sus, trebuie sa fii indiferent

Vei urî la început pentru a face loc unei noi iubiri, iar în timp vei fi indiferent, așa cum ai spus.
Poate că ai urat inconștient și nu ti-ai dat seama.

Fie cum spui tu, dar oamenii sunt diferiti

În mecanismul universal al emoțiilor umane, ura este o etapă necesară pentru a ajunge la indiferență după iubire și atașament profund.

In regula