Da, sunt...sunt unele sate în care românii au învăţat ungureşte ca să poată vorbi, nu invers. Ştiu şi cazuri. E cam trist, dar...
O gramada de locuri, exemplu jud. Covasna.Sunt romani dar vb ungureste si multi altii.nici eu nu sunt de acord cu acest lucru. Daca traim in Romania sa vorbim romaneste.nu?
Razadeluna Este simplu vezi tu nu numai romani rocuesc in romania vin si alti oameni de peste hotare acolo sa faca bani si desigur daca ai auzit de Moldoveni Moldova o tara mica uite pe google ei vb nu pe limba romana frumos si explicit dar pe moldoveneste un pic romana si un pic moldoveneasca si limbajul lor este mai ţărănesc
Sunt ardeleanca, am fost la Miercurea Ciuc si am fost placut surprinsa de oamenii de acolo---vorbeau perfect romaneste si corect! Bravos!
Raza de luna, avand in vedere, ca santem cetateni europeni, ma straduiesc sa prind ceva engleza, pentru a putea cat de cat sa fac fata. nu ca as pleca undeva. dar uite vin altii la noi, si nu poti sa te uiti precum capra in calendar la ei, daca ti se adreseaza. dar aia de care spui, sunt nerecunoscatori, si iresponsabili.in primul rand nu pot beneficia de niste drepturi ale lor fiindca nu pot citi, sau vorbi in romaneste.si apoi este o obligatie a lui ca om sa stie putinul elementar. dar cred ca sunt, si stiu cam in ce regiune.