Mai mult in randul adolescentilor, a copiiillor.
De cand a venit pandemia cu covid-19 de atunci multi au avut de suferit din cauza faptului ca au facut ore online si nu au avut contact social, nici nu prea ieseau afara si nici nu prea ies nici acum, multi sunt ancorati in mediul virtual la fel ca autistii.
Anxietatea nu este asa de periculoasa, depresia in schimb i-au determinat deja pe unii sa isi puna capat zilelor din cauza facturilor uriase, a nivelului de trai si a stresului. Multi dupa psndemie au ramas cu sechele fizice si psihice, cele psihice fiind de iremediat, au fost la un pas de a fi rapusi de aceasta infectie si au ramas cu stres post-traumatic, la fel cand au pierdut oameni dragi din familie. Acum cu razboiul in Ucraina iar le-o stimulat frica multor copii, pe langa asta se mai spune si de variola maimutei decidin 2019 stam ca pe ace, nu mai avem liniste, iar viata noastra nu va mai fi la fel.
De virusuri nu o sa scapam, ne confruntam cu un razboi informational si biologic, deci nu e de mirare de ce anxietatea este raspindita si depresia agravata.
Te-ai astepta sa fie dar e greu de zis, oamenii pe care ii observ nu par anxiosi. Cred ca anxietatea tine mai putin de lumea in care traim si mai mult de felul in care interpretam lumea in care traim, deci cred ca era la fel de raspandita si inainte. Deci inclin spre nu.
Presupun că da, și eu am anxietate socială.Am văzut pe internet că anxietatea începe din adolescență(dar nu pentru toti), doar sper să nu mai fiu așa anxios pe viitor...
Nu trece daca nu mergi la pdiholog ba chiar se agraveaza cu timpul daca nu iesi din zona de confort si nu te expui, te va invata psihologul cum
sa controlezi emotiile in public si sa ai mai multa incredere in tine, pana la urma anxietatea provine dinmupte frici, insecuritati si de la faptul ca te simti inferior multor persoane
Este foarte răspândită și asta In mare parte din cauza telefoanelor, care cumva ne "rup" de realitate