anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este bine sa te rogi pentru cel mort?(de exemplu pentru cineva drag care a murit)

Răspuns Câştigător
| crishkilljoy a răspuns:

Da este foarte bine.in cartea de rugaciuni o sa gasesti rugaciuni speciale pentru asta. pentru un om mort este bine in cele 40 de zile dupa ce persoana a decedat sa se faca pomeni si rugaciuni

9 răspunsuri:
| BRG a răspuns:

Nu. Omul mort nu merge în cer, ci în pămînt, iar rugăciunile tale pentru el nu au efect, trebuie să te rogi pentru tine ca Dumnezeu să te ajute, nu pentru cel mort.

| Urzi23 a răspuns:

Mai omule cind treci pe linga Sf Biserica, nu este sub demnitatea ta sa intri si sa cumperi 2 luminari si le aprinzi la vii si adormiti, spui si tu niste rugaciuni din inima.Un covrig de pomana nu te saraceste sa il dai la un amarit pe strada, un bine poti sa faci in numele tatalui tau ajutind pe cineva.O amarita de coliva (nu ai cumperi o piine) cu 4-5 pachetele sa dai fuga la Sf Biserica sambata sa le slujeasca Parintele, asisti la Sf Slujba apoi sa le dai la niste sarmani in numele tatalui tau.Un pomelnic si o lumanare te costa 3-4 lei.
Apoi :
40 de Sf Liturghii sa dai la Sf Biserica ar fi cel mai bine.La Sf Mitropolie cu 1 kg de vin 1 kg de ulei 1 kg zahar 1 kg de arpacas si 20 de lei dai Sf Liturghii inainte de postul Sf Paste (dai cit ai nu te jupoaie nimeni de viu nu te lua dupa circotasi tu du-te acolo eu ma duc la Patriarhie si asa fac )
Apoi :
O piine si 3 eugenii sa te duci simbata la slujba sa le slujeasca Parintele nu te aduc in sapa de lemn +2 lei un pomelnic si o luminare, nu ride nimeni de tine si nu trebuie sa te simti jenat.Nu trebuie fast dar trebuie dat cu inima buna la un amarit. Seara dupa ce te nchini si zici Tatal Nostru spui o mica rugaciune si pentru toti adormitii din neamul tau si il pomenesti si pe tatal tau apoi sa nu uiti sa ii multumesti Domnului ca a auzit rugaciunea ta "ca numai unul a multumit si acela era de alt neam "
Eu stiu ca rugaciunea este auzita si muuulte pot rugaciunile copiilor pentru parintii lor.
Ps :
Cele 40 de Sf Liturghii sunt cele mai puternice. poti sa citesti Psaltirea si dupa fiecare Catisma sa spui rugaciunea ta, este o rugaciune foooarte puternica. Multe necazuri grele am razbit citind din Sf Psaltire.

| boogdan91 a răspuns:

Parerea mea e ca mai bine te-ai ruga pentru cei vii.

| spike625 a răspuns:

Desigur

| BiAnCaIoAnA2000 a răspuns:

Da si imi pare rau pentru tatal taucrying

| Simonaaaaa a răspuns:

Da este foarte bine

| alynutza99 a răspuns:

Da,bineinteles pentru ca aceea persoana chiar daca a murit acolo sus poate ''traieste'' in neliniste, iar tu rugandu.te pentru ea o ajuti sa treaca.Stii si tu filmele cu spirite sau ceva de genu...acelea vin doar daca au neliniste in cer de ex:nu i.a dat nimeni de pomana, nu a fost la el\ea la cimitir nu i.a aprins lumanari...Deci este foarte bine sa te rogi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Iti voi spune un adevar. Slujbele si rugaciunile pentru cei morti ajuta ca o frectie la un picior delemn daca ma intelegi!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ma gandeam doar ca tatal meu a murit acum 15 ani si s-a prabusit ceva peste el.