| AndrewAndy a întrebat:

Este cineva care se pricepe la airsoft si in special la sniper? Am un Dragunov pe spring de 3J, i-am pus luneta si trage destul de precis dar de la 80-90 m incepe sa nu mai fie asa de precis. Acuma nu stiu...voi trageti mai bine? Ma poate lamuri cineva?

2 răspunsuri:
| kurinkita a răspuns:

Joc airsoft de cativa ani buni si tot Dragunovul e arma de suflet. La 100+ metrii deja precizia depinde de rabdarea pe care o ai sa iti reglezi tinta in functie de inaltime, vant si puterea de tragere. Nu te poti astepta sa fie ca in jocuri, unde pui tinta, trage. Trebuie sa te obisnuiesti sa iei in considerare traiectoria in functie de elementele de mai sus. Doar prin exercitiu iti intra in mana. Eu de foarte putine ori ma folosesc de pozitia indicata de centrul lunetei/ochitorului, depinde pe care o preferi.
Dar si aici merge pe principiul din realitate, incerci sa nimeresti tinta, vezi cam pe unde loveste bila si apoi corectezi in functia de ultima tragere.

| Winchester308 a răspuns:

Adica? Ce se intampla? Ai luat in calcul vantul, gravitatia si frecarea cu aerul?
Incearca sa tii cont bine de astea, tine-ti respiratia pana observi cum bate inima, trage USOR de tragaci pana ajunge in punctul in care mai are foarte putin pana declanseaza proiectilul si dupa ce ti-a batut odata inima, pana sa bata iar trage(apasa tot incet pe tragaci).
Foloseste niste craci d-aia(am uitat cum naiba le zice la aia cu 2 picioare) sau sprijina arma pe ceva, nu o tine doar cu mainile.
Eu iti recomand sa astepti o zi in care nu bate vantul sau bate extrem de putin si trage cu ea la diferite distante sa vezi cu cati mm/cm mai jos se duce la x distanta.

Incearca sa mai faci si asta: fixeaz-o pe ceva spre o tinta(vant inexistent sau EXTREM DE MIC).Si sa fie teapana, sa nu se miste absolut deloc.Din aceasta pozitie fixa trage in tinta. Daca nu bate vantul dar proiectilul deviaza aleatoriu arma nu-i precisa.