anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este imposibil de spus dacă ceva este bun sau rău?

http://www.youtube.com/watch?v=j4TZMxkxySc

Răspuns Câştigător
| adryang78 a răspuns:

Da, este imposibil.
Catalogăm anumite lucruri, fapte, acțiuni etc. ca fiind bune sau rele în funcție de anumiți parametri (educație, caracter, anturaj etc.)
La rândul lor, acestea au fost mai mult sau mai puțin modelate de familie, prieteni, școală, mediul economico-social și multe altele.
Îți dai seama că fiecare persoană evoluează către o individualitate, nu degeaba se spune că fiecare om este unic. Apoi, mai este un fapt - adevărul are mai multe fețe. Imaginează-ți adevărul ca fiind un punct în mijlocul unui cerc. Cercul are 360 de grade, deci dacă plasezi o persoană la fiecare grad, vor fi 360 de puncte de vedere de jur-împrejurul acelui adevăr central.
Mai există și principiul dualității universale - bine/rău, început/sfârșit etc. - care spune, pe scurt, că absolutul nu există, nu există rău absolut sau bine absolut, în fiecare dintre ele se regăsește ceva din celălalt. Cea mai bună reprezentare este monada orientală, yin și yang.
Un exemplu succint - dacă astăzi plouă din belșug iar tu ești grădinar și ploaia vine exact la timp, este un lucru bun, dar pentru mine, care am nevoie să fie soare pentru diverse motive, nu mai este așa de bun.
De fapt, întrebarea ta este una existențială, la care omenirea n-a reușit să răspundă de secole. Poate Einstein s-a apropiat cel mai mult de o explicație... mulțumitoare - TOTUL ESTE RELATIV. happy

| RAY a răspuns (pentru adryang78):

Eu acum cateva zile credeam ca stiu ceva moral, azi mi-am dat seama ca ma inselam, foarte bun raspuns

| adryang78 a răspuns (pentru RAY):

Mulțumesc! happy

| Andrei0G a răspuns (pentru RAY):

Ce ai pățit?

| RAY a răspuns (pentru Andrei0G):

Poftim

„acum 3 ore | RAYexplică (pentru adryang78):
Eu acum cateva zile credeam ca stiu ceva moral, azi mi-am dat seama ca ma inselam, foarte bun raspuns"

| RAY a răspuns (pentru Andrei0G):

Credeam ca e moral sa te insori, sa ai o nevasta, copii si ca doar asta e moral

Și eu credeam că e moral să thinking nu contează, lasă.
Dar multe chestii ajung să ți se pară imorale chiar când „aveai" nevoie. tongue

8 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Nu chiar imposibil. Ceva imoral este ceva rau, iar ceva moral este ceva bun.

Întrebări similare