| Deepk a întrebat:

Este iubirea o alegere sau doar un sentiment pe care nu-l putem controla? happy
Chiar îmi doresc să știu părerea voastră.

Răspuns Câştigător
| Hyperion7 a răspuns:

Înțeleg,eu ți-am oferit un răspuns.
Nu știu,când ești atras sexual(sau cum ar zice unii că au fost înțepați de Cupidon),nu prea te poți controla,ai face orice sa ii demonstrezi iubirea cuiva.
De obicei se întâmplă în primele dați când va cunoașteți.
Cu timpul lucrurile evident că se mai sting, dar la început, oricât ar părea de prostesc, daca exista atracție de ambele părți, nu prea te poți controla.
Cel puțin eu nu de puține ori am auzit vorba asta "I-am dăruit totul și am ajuns sa o pierd"
Pai cam da, daca ești orbit de atracția sexuală(că nu ar putea fi numită asta iubire), cam aici ajungi.
Asta e părere mea

10 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

La inceput nu este o algere, cand totul e roz si frumos, insa pe masura ce trece timpul se dovedeste una.

| lpavel a răspuns:

Este si asa si asa! Adica dragostea care ti-o construiesti intr-o relatie, care la inceput nu este o iubire atat de mare ci mai mult un fel de interes dar cu timpul se poate transforma intr-o iubire sincera fara interese si alte prostii!
Apoi mai exista si dragostea la prima vedere pe care chiar ca nu o poti controla, asta nu are nevoie de explicatie, cred ca stii despre ce vorbesc daca ai trecut vreodata prin asta...

| J0B0MAT a răspuns:

Sentiment necontrolat. Dacă iubești ceva, vei iubi până când te va răni rău și de acolo iubirea va scădea sau poate nu.

| Hyperion7 a răspuns:

Atracția sexuală este un sentiment care nu poate fi controlat doar până în momentul în care e consumat, dar iubirea in general, e o alegere, altfel de ce sunt atâtea persoane singure?
Și că tot menționam de atracția sexuală, nu poți iubi pe cineva daca nu simți asta.
Un exemplubig grinaca un tip care e destul de urâțel se duce sa cucerească pe cineva, iar fata nu îl vede atrăgător, automat ii da cu flit.

| Deepk explică (pentru Hyperion7):

Cine nu poate controla atracția sexuală? big grin
Refuz să cred că există așa oameni big grin

| Hyperion7 a răspuns (pentru Deepk):

Înainte de toate, ai avut relații, ai sau nu?

| Deepk explică (pentru Hyperion7):

Întrebarea mea, a fost așa. Una simplă să văd ce gândesc unele persoane
Dar la general, sunt căsătorită big grin

| Hyperion7 a răspuns (pentru Deepk):

Înțeleg,eu ți-am oferit un răspuns.
Nu știu,când ești atras sexual(sau cum ar zice unii că au fost înțepați de Cupidon),nu prea te poți controla,ai face orice sa ii demonstrezi iubirea cuiva.
De obicei se întâmplă în primele dați când va cunoașteți.
Cu timpul lucrurile evident că se mai sting, dar la început, oricât ar părea de prostesc, daca exista atracție de ambele părți, nu prea te poți controla.
Cel puțin eu nu de puține ori am auzit vorba asta "I-am dăruit totul și am ajuns sa o pierd"
Pai cam da, daca ești orbit de atracția sexuală(că nu ar putea fi numită asta iubire), cam aici ajungi.
Asta e părere mea

| EestiSodalane a răspuns:

Iubirea nu e un sentiment. Acel sentiment pe care oamenii îl numesc greșit iubire nu este altceva decat o pasiune de moment. N-are nicio legatura cu iubirea. Iubirea este 100% o alegere și nu una de moment ci o alegere constanta pe o perioada lunga de timp.

| KovacsB a răspuns (pentru EestiSodalane):

Experienta de viata ZERO.Nu ai inteles inca nimic.

| StimabiluI a răspuns:

În adolescență dragostea este mult mai impulsivă și irațională, dar odată cu maturitatea devine mai mult o chestiune rațională, ajungi să te îndrăgostești mai mult cu creierul decât cu inima.

Deci aș zice că este un sentiment controlabil, la fel ca o barcă cu vele pe care în timp înveți să o manevrezi din ce în ce mai bine.