| Apokales a întrebat:

Este mai bine sa te consideri un om prost sau unul inteligent? De ce?

16 răspunsuri:
| Ofiintă a răspuns:

Nu merg pe extreme.
Persoanele care se consideră proaste, probabil se desconsideră, nu au încredere de sine, prin urmare, nu avansează.
Excepția atunci când, chiar dacă te consideri unul, faci ceva in aceasta privintă. Insă, ma indoiesc că cele din urmă persoane ar fi proaste, asta pentru că dacă ar fi, nu ar mai constientiza acest aspect.
Cât despre partea care se consideră inteligentă, de regulă se intamplă să se considere mai buni decât sunt, desconsiderandu-i pe ceilalti.
Am intalnit exemple in viata de zi cu zi, chiar un prieten din copilarie.
Nu as spune că nu este el un tip inteligent, dar asta nu presupune faptul ca altcineva nu ar putea fi, ca este singurul care poseda aceasta calitate. Faptul că el nu are minusuri. Că altcineva nu ar putea plusa unde el are minusuri.
De preferat ar fi să nu ne considerăm prea buni pentru lumea pe care nu o cunoastem.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Daca acea persoana are o definitie pentru prost sau inteligent, atunci indiferent este bine.

Depinde ce inseamna prost pentru persoana respectiva. Ca nu stie multe "informatii" care l-ar putea ajuta, si se considera prost? Pai atunci este bine, ca totusi... are acest simt, stie ce ii lipseste si ce ar trebui sa faca.

| Mosotti a răspuns:

E bine sa te consideri asa cum esti, pentru ca daca te consideri cum nu esti, ai probleme.
Daca esti prost si te crezi destept, o sa vezi ca te faci de cacao, si in meserie si in altele.
Daca esti destept si zici ca esti prost, scade increderea in tine, nu vei mai vrea sa te inhami la n chestii de care ai fi capabil, doar gandind ca nu esti.

| CostinAlamariu a răspuns:

Este mai bine sa te consider un om prost ca sa te smeresti si sa ai interesul de a evolua.
Daca te consideri deja inteligent unde mai progresezi?

(Desi asta n-ar trebui sa fie o dihotomie, poti sa te consideri inteligent, dar sa realizezi ca inca nu stii nimic si mai ai multe de invatat)

| oglindasultanului a răspuns:

Echilibrat

| Floridori a răspuns:

Daca esti prost, nu vei ajunge niciodata la concluzia ca esti prost.Din contra, prostii au impresia ca sunt inteligenti si le stiu pe toate. Daca esti inteligent, vei avea prea multe intrebari si dubii pentru a te considera foarte inteligent.
Stii vorba aia? Problema este ca prostii au prea multe certitudini si oamenii destepti prea multe dubii.
Dar daca e vorba despre cum te percep altii, depinde... Daca te vad ca pe un om inteligent, atunci vor avea asteptari ridicate de la tine si daca (uneori) nu vei reusi sa le indeplinesti, vor fi dezamagiti. Daca te vad ca pe un prost, cu toate ca esti inteligent, atunci ai ocazia sa ii surprinzi placut daca este si in interesul tau. Daca nu, poti sa o faci pe prostul in continuare cat iti este bine.
Iar daca esti prost si oamenii te percep ca atare, nu prea ai ce sa faci...

| Apokales explică (pentru Floridori):

Ma gandeam si la chestia asta, ca daca te consideri prost, atunci poti progresa intr-un fel, dar daca te crezi inteligent, atunci poti ramane cu o idee fixa. Si luate in ansamblu toate imi par ca au dezavantaje, dar si avantaje.

| Floridori a răspuns (pentru Apokales):

Exact, toate variantele au si avantaje si dezavantaje.Partea buna este ca, daca te incadrezi la categoria inteligentilor, atunci vei sti cum sa te folosesti de aceste aspecte in favoarea ta, adica sa o faci pe prostul atunci cand e cazul si sa te afirmi atunci cand asta atrage un beneficiu.
Si da, daca un om ajunge la concluzia ca este prost, atunci nu este chiar asa de prost si poate ca este vorba doar de lipsa de educatie si studii, dar el are inteligenta nativa, deci da, poate progresa daca doreste.
Dar mai rau este atunci cand exista o lipsa de inteligenta dobandita (studiu, formare profesionala, autodidact etc.) dar si o lipsa de inteligenta nativa.Pentru ca ala in veci nu isi va da seama de faptul ca este lemn.
Stii ca in orice e vorba de 10% munca si 90% talent.Tu poti munci mult, dar daca nu ai talent sau o baza nativa, atunci nu il vei ajunge niciodata nici pe ala care are doar talent dar nu munceste si cu atat mai putin pe ala care are talent dar si depune munca.Insa e mai bine sa muncesti fara talent si sa existe o evolutie cat de mica decat sa nu faci nimic.Cam asa cred ca sta treaba si cu inteligenta, doar ca in loc de talent, este vorba de materie cenusie...

| Mosotti a răspuns (pentru Floridori):

Isi dau seama dar nu recunosc, cum sa nu se prinda prin comparatie? Cand ala a inventat o masina si el e maturator ca altceva nu a putut face, zice "ala e baiat destept ma., sti cat a invatat ala?! Noi...cucu", asta aud eu si am auzit!
Vezi f simplu dupa realizari si studii facute cum e ala si cum esti tu.
Eu am realizat ca-s un om mediu, nici prost nici destept, am verificat cu realitatea si asta e.

Si faiantarii mei ziceau de ingineri la fel "aia is destepti ba, ce dreacu..noi suntem..am facut si noi ce am putut".

Si matusa de la munte "eu is mai proasta asa, nu ca unchiu` tau". Bause ceva putina tarie si fiind putin ametita mi-a zis-o mie personal.
Evident ea era asistenta medical si el inginer electronist.

| Floridori a răspuns (pentru Mosotti):

Acei oameni ca isi dau seama ca sunt la un alt nivel, prin comparatie, compara, fara sa isi dea seama competentele profesionale, studiile, formarea etc.
Deci ei au o baza, au o inteligenta nativa si daca ar dori, ar putea evolua.
Dar sunt unii care nu numai ca nu isi dau seama ca nu ii duce capul, dar au si impresia ca sunt foarte inteligenti.Si astia, de fapt, sunt aia "periculosi" laughing
Este nevoie de inteligenta pentru a te autoironiza, a te autocritica si pentru a putea compara competentele tale cu ale altuia si a recunoaste meritele altora.Desigur, nu este o inteligenta dobandita, nu au cunostinte pe care unii le au datorita studiilor (si zic "unii" pentru ca am vazut prea multi prosti cu diploma), dar ei macar au o baza cu care se poate lucra daca isi doresc sa evolueze.
Dar nu am pretentia ca ceilalti sa vada lucrurile asa.Este doar parerea mea personala, luand in calcul si diferitele forme de inteligenta.

| Mosotti a răspuns (pentru Floridori):

O fi si asa, nu stiu, dar oricat de prost as fi, cum sa ma cred destept asa aiurea fara argumente?! Inseamna ca-s psihotici de au un crez care nu se pupa cu realitatea.

| NotNamed a răspuns:

Sa fi modest. Sa lasi pe altii sa te descrie in acest sens.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai bine e sa te consideri undeva la mijloc, in functie de cum esti. Nimeni nu e perfect prost și nimeni nu e perfect inteligent. Dar, daca ar fi sa aleg intre cele doua, mai bine m-as crede prost, fiind deci prin definiție loc de mai bine si si dorinta de evolutie din acel punct.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Indiferent cum te consideri, nu poti fi inteligent mereu.

| UnDiavol a răspuns:

Https://youtu.be/zD0XKGLh_Eo sufletul inima O_O memorie

| andreilittle a răspuns:

Daca te consideri inteligent, nu prea vrei progresa din punct de vedere intelectual si vei stagna oarecum pentru ca esti multumit la momentul actual de tine. Dar daca te consideri prost, iti creeaza oarecum un sentiment de motivatie sa aspiri cat mai multe cunostinte si sa progresezi din punct de vedere intelectual. Cel putin eu asa cred... Deci, in concluzie, este mai bine sa te consideri prost, dar totusi, nu in mod excesiv, pentru ca iti vei da seama ca nu esti asa de prost atunci cand vei privi in jur si vei vedea oameni cu adevarat prosti... Asa cum spunea Creanga " Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj. "

Întrebări similare