Depinde cate kg ai si cata activitate fizica faci pe zi. Daca bei asa cantitati pentru ca ti-e sete, ci nu din obligatie, este ok. Conteaza mult si calitatea apei pe care o bei si cat de des mergi la baie (daca foarte des, poate insema ca organismul nu se hidrateaza din interior prea bine si apa se elimina prea repede). In acest caz poti sa bei apa cu un cristal de sare de mare naturala (netratata) (il pui sub limba si bei incet apa dimineata). Eu din cand in cand pun un varf de lingurita de sare de mare direct in sticla de 1l30 din care urmeaza sa beau in timpul zilei. Poti cauta pe internet informatii despre asta, insa e foarte important ca sarea sa fie de calitate (in Franta se gaseste foarte usor si la un pret accesibil). Poti urmari si diferite interviuri cu Dna Claudia Benea pe Youtube, despre apa. Spune lucruri foarte interesante despre apa. Prietenul meu are undeva 1, 73 si 70-80 kg (nu stiu exact) si bea pe timp de vara lejer 4l pe zi (3 doar la lucru pe santier). Se simte perfect, iar eu merg la baie mai des decat el?
Exista limita si la apa, daca bei prea multa poti si muri. Bea cat poti, nu incerca sa bei mai mult decat are nevoie corpul tau.
In mod normal, 3-4 litri in 8 ore e foarte mult.
Dar acum a fost si cald. Depinde si ce munca depui. Bea cat iti cere corpul. Nu forta sa bei mai mult.
Eu de exemplu, in mod normal nu stiu daca beau un litru de lichide pe zi. Aici incluzand si cafeau, si supa. Dar zilele astea cred ca am baut doar apa, 3 l pe zi. Eh, de trei zile s-a racit si nu mai simt nevoia sa beau apa.
Emilia19 întreabă: