| Radandam a întrebat:

Este o varianta buna sa ma uit la film, in loc sa citesc opera? Sa ma uit la film si dupa sa citesc si comentariul sa scot ideile principale.Voi v-ati uitat la filme cu operele pentru bac? Ati retinut mai bine asa? Astept raspunsuri.

11 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu, sub nici o forma!

| NLS a răspuns:

Filme precum Mizerabilii sau Contele de Monte Cristo (indiferent de care ecranizare vorbim) nu reusesc sa redea toate amanuntele, detaliile si intamplarile secundare prezente in carte.

Iar daca vorbim despre filme in general, multe nu respecta firul epic prezent in carte, sau taie si adapteaza scene dupa dorinta realizatorilor (regizor, scenograf).

| NLS a răspuns (pentru NLS):

Daca pentru BAC ai nevoie, cauta rezumatul cartii pe net, sau direct ce ai nevoie: caracterizare de personaj, comentariu.

| johnnny123 a răspuns:

Pai parca te apucai sa inveti 10 ore pe zi. Acum ai schimbat strategia, te uiti la filme?

In curand o sa intrebi "poti invata pentru bac uitandu-te la videoclipuri si mancand chipsuri?"

| Apokales a răspuns:

Pentru BAC, mai bine decat sa citesti opera sau sa te uiti la film este sa citesti si sa inveti analiza operei big grin.

| Panamax a răspuns:

Le poti face pe amandoua ca sa vezi diferentele.Ai altceva mai bun de facut decat sa stai cu ochii in computer 16 ore pe zi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Citeste cartea mai bine, filmele uneori nu au acțiunile cum sunt scrise în carte, sau să citești un rezumat, dar nu cred ca te va ajuta la fel de mult dacă nu citești cartea!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oricum n-ai sa iei bac-ul.

| OttoVonAegyssus a răspuns:

Cea mai bună variantă, din punctul meu de vedere, este să citești cartea. Puține filme respectă cartea. Nu strică să te uiți și la film, desigur, doar după ce ai citit cartea.
Ar mai fi o variantă, dacă nu vrei să citești 300 de pagini sau câte sunt, citește un rezumat, este plin internetul de ele. Dar sfatul meu, totuși, este să îți faci timp și să citești cartea, nu se compară nici cu filmul și nici cu rezumatul.