Probabil, pentru ca daca ai gresit o data si ai fost iertat iti imaginezi ca vei fii iertat si a doua oara.
Nu cred...depinde pe cine ierti: daca e bun dar a facut o greseala mare este o greseala mare, dar daca e un om bun si a facut o griseala mica atunci nu este.
Depinde Dumnezeu ne indeamna sa iertam pentru ca si noi la randul nostru sa fim iertati, da acum depinde de relatia pe care o ai cu persoana respetiva(prieten, parinte, partener de viata etc) si de greseala. eu cred ca Dumnezeu e singurul care ne iarta cu adevarat.Pe parinti nu-i poti judeca pentru ca iei te-au facut, pe copii nu-i poti trage la raspundere pentru ca nu au mintea coapta, intr-o casnicie eu nu as ierta minciuna si mai ales inselatul, pentru ca si in Biblie scrie ca daca comiti aceasta greseala poti renunta la persoana respectiva. Mi se intampla sa nu pot ierta anumite lucruri si recunosc ca ma chinuie daca as putea odata sa trec peste ele, daca as putea sa le iert poate as dormi noaptea, poate as fi mai linistita dar nu am inca puterea sa trec peste si sa las de la mine, uneori vreau sa ma razbun si imi fac planuri, alteori imi doresc sa adorm si sa nu ma mai trezesc dar nu se intampla, sau as vrea sa-mi pierd memoria dar se pare ca atunci cand nu poti ierta ramai prins intr-o lume pe care nimeni nu o intelege, poate am iertat prea mult candva si acum am ajuns la capatul puterilor, nu stiu ce e mai bine, dar eu de cele mai multe ori fug si ma ascund si sper ca intr-o zi sa uit tot ca sa nu mai am ce ierta, pentru ca nu pot, nu pot ierta niste oameni care aproape mi-au distrus viata, dar acum ma prefac ca totul e bine si batalia se da doar in sufletul meu dar sper ca intr-o zi sa pot dormi si sa ma pot trezi fara ca sa ma doara atat fiindca uneori simt ca nu mai rezist si mi-as dori sa mor sa uit de tot
Depinde in ce masura apreciaza persoana iertata noua sansa care i se ofera Si da, de multe ori iertarea este calea spre a doua greseala...
Raspunsurile au in spate oameni, cu fapte, vorbe, educatie si, implicit, morala diferita.
Nu, iertarea, din punctul meu de vedere, nu duce la o reiterare a greselii. Daca cineva mi-ar ierta o greseala, cu siguranta as face in asa fel incat sa nu dezamagesc increderea acelei persoane. Dar, cum spuneam, sunt oameni printre oameni!
Iertarea este o virtute, un semn ca D-zeu salasuieste in tine. Daca ierti nu trebuie sa te gandesti pentru ce ierti:pentru o greseala mica sau opentru una mare...ierti pur si simplu.Iertarea nu are termen de comparatie, nu are raspuns, pentru ca nu are corespondenta in plan material sau emotional."Iertatea este calea spre mantuire" spun crestinii.Personal, cred ca iertarea e cea mai pura forma de bunatate si intelepciune.