| Minamii a întrebat:

Este posibil sa faci un cub din piramide patrulatere? Si daca da, din cate? Am primit intrebarea aceasta la ora de mate ca sa vada profesoara cum ne merge "cutiuta", sunt chiar curioasa de raspuns dar profesoara nu ni-l va spune pana cand unul dintre noi nu va descoperii raspunsul corect. Am pus piramida in toate pozitile posibile si am ajuns la concluzia ca nu se poate, dar m-am gandit sa cer si parerea altora, deci sper ca puteti raspunde ^^

1 răspuns:
| mssch a răspuns:

Mie mi-a iesit din 2 piramide patrulatere. Eu am desfasurat cubul si mi-au ramas 6 patrate. Apoi am desfasurat prima (1 patrat si 4 triunghiuri) si cea de-a doua piramida(1 patrat si 4 triunghiuri). Din cea de-a doua piramida desfasurata am taiat un triunghi in 2, si am adaugat cele 2 bucati in stanga si in dreapta unui triunghi din prima piramida, obtinand un patrat. Am repetat si cu celelalte 3 triunghiuri, rezultand 5 patrate. Din cea de-a doua piramida ne-a mai ramas doar un patrat, pe care il adaugam de asemenea, rezultand 6 patrate, adica un cub desfasurat.