| Alex a întrebat:

Este sexul premarital greşit? Ar trebui să trăim o viaţă de abstinenţă plictisitoare? Este greşit să faci sex înainte de căsătorie? De ce voi creştinii consideraţi că sunt greşite toate acele lucruri distractive şi plăcute? De ce ar spune un Dumnezeu iubitor să nu faci acele lucruri care sunt plăcute?

7 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Fiecare face ce-l taie capul. Daca amandoi partenerii sunt de acord sa faca sex dupa casnicie e treaba lor.Nu e frumos, nu e emotionat, nu e dovada de mare dragoste e doar o potrivire de opinii si atat pentru ca "mania lui Dumnezeu sa nu se abata asupra noastra"
Cred ca un cuplu la o mie fac asta in Romaniathinking

| ATHOS a răspuns:

Am si eu o intrebare Alex : tu esti pagan?

| JustMe a răspuns:

Fiecare face sex cand vrea, unde vrea cu cineva, atata timp cat nu obliga pe nimeni sa faca sex cu el. E o tara libera(din cate stiu).

| AdelinaC a răspuns:

Este pacat pentru ca relatia se consuma si dupa casatorie esti deja plictisit de partener. Uita-te si tu in jur ca majoritatea care au facut sex devreme sa-u despartit, insa cuplurile crestine au ramas casatorite.

| BigV a răspuns:

Numai apleca urechea la prostiile astea! Voi chiar nu vedeti cat de eronata este biblia si cat de prosti sunt oamenii credinciosi! De exemplu Adam si Eva au fost primii oameni de pe planeta, ei au avut 3 copii care au avut 3 neveste. Cum vine asta, suna a incest.
Alt exemplu Masoneria vrea ca oamenii sa fie invatati, sa fie egali si sa le fie bine, biserica pe de alta parte vrea ca oamenii sa fie prosti pentru ca biserica trebuie sa fie bogata(poate ati auzit de popi homosexuali sau de alti popi care s-au sinucis). Cand masonii zic ceva imediat biserica incepe cu prostiile ei, ca masonii sunt satanisti ca nu stiu ce! Sa fim seriosi!
M-am saturat sa vad cata prostie este in jurul nostru! Chestia asta cu biserica este ceva de genul "arunca-te de pe pod, ca tu nu patesti nimic(dar vezi sa tii ochii inchisi )" si poate jos se afla pietre! Daca esti prost te arunci! Ce sa mai zic despre "crede si nu cerceta", daca nu am fi pacatuit inca mergeam pe porci si locuiam in grote! Cand fulgera da Dumnezeu cu biciul?! Nu?!

| hominid dreak a răspuns:

Tu presupui, la modul general vorbind, ca tot ce este placut este si bun? Placerea este subiectiva, nu toti gusta placerea la fel. Sexul marital presupune loialitatea, respect, valori morale pe care crestinismul le invata.De ce, chiar si pentru necrestini, se pune mare pret pe loialitate (pe care crestnismul o invata) intr-o relatie de prietenie, de casatorie? In materi de sex, daca n-ar exista valori morale, n-ar fi cu nimic gresit ca oamenii sa-si imprumute nevasta unul altuia. Mai presupune, bineinteles si maturitate, asumarea responsabilitatii, evitarea riscului imbolnavirii etc. Sexul premarital iese din sfera acestor valori, fiind doar satisfacerea unei pofte, a unei placeri, dupa cum tu te-ai exprimat. Un Dumnezeu iubitor nu cred ca ar opri pe nimeni de la ceva placut, dar acel lucru sa fie moral, sanatos, curat...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu spune Dumnezeu, spune societatea.
Problema nu este de morala cit SOCIALA.
Cum nu putea sa spuna, nu face sex minor, au ales varianta religios - sociala, nu face sex inainte de casatorie. Se considera ca la casatoria legala, ai virsta ceruta de lege, virsta care este in concordanta cu dezvoltarea fizica si psihica a individului.
In consecinta, au vrut sa spuna ca sexul inainte de casatorie, adica la o virsta minora, practic sexul intre niste persoane nedezvoltate fizic si psihic, terminat de multe ori cu nasterea unui copil, inseamna o pacoste pentru societate. Acesti copii sint o problema pentru societate, deoarece sint nascuti din mame imature, copii care vor avea grave probleme de sanatate in viata. Cine va plati tratamentele lor, societatea.
Ei, cam asa stau treburile si acesta este motivul de se evita sexul intre intre minori. ( adolf )