| delyush a întrebat:

Este vreo diferenta intre "a fi indiferent" si "a fi nepasator"?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna happy
daca asta este o tema la romanahee hee nu cred ca exista diferente din punct de vedere filologic.

Dar din punct de vedere moral si filozofic, din punctul meu de vedere, da exista. A fi nepasator inseamna ca nu iti pasa, nu iti da interesul, dar a fi indiferent nu spune exact sentimentul, poate sa ti pese, dar sa arati altora ca nu te intereseaza, poti sa plangi in intuneric atata timp cat nimeni nu te vede. Indiferenta e un fel de dispret, stii cum se spune cea mai buna si dureroasa arma este indiferenta. Nepasarea poate avea uneori acelasi inteles, dar mult depnde si de context, cred ca ti am explicat destul de binewinking mult succes in continuarewinking kisskisskiss take care.

4 răspunsuri:
| lora_9285 a răspuns:

Nu este nici o diferenta. Este acelasi lucru.

| Brotacelu a răspuns:

Nu cred

| Skadred a răspuns:

Nepăsător - NEPĂSĂTÓR, -OÁRE, nepăsători, -oare, adj. Care nu-şi face griji, necazuri; calm, senin; (curent) care nu manifestă nici un fel de interes faţă de ceea ce se petrece în jurul sătu; indolent, apatic; indiferent. – Ne- + peăsător (înv. „grijuliu" < peăsa).

indiferent - INDIFERÉNT, -Ă, indiferenţi, -te, adj. 1. Care nu arată nici un fel de interes (pentru cineva sau ceva); nepăsător, impasibil. 2. Care nu prezintă nici o însemnătate, care nu trezeşte interes. ♢ Loc. conj. Indiferent dacă... = fără a acorda importanţă faptului că...; fie că... ♢ Loc. prep. Indiferent de... = fără a ţine seamă de..., oricare ar fi... – Din fr. indifférent, lat. indifferens, -ntis.

| delyush explică:

Nu. nu e pentru scoalatongue
e pentru mine.sa stiu`cand spun cuiva k nu`mi pasa sa nu inteleaga altcevabig grin