| AmFostOdataEuOBaba a întrebat:

Ești „ateu/atee"? Ești „religios/religioasă"? Crezi în Dumnezeu? De ce „da", de ce „nu"?

45 răspunsuri:
| Andrei0G a răspuns:

Ateu.
Poveste lungă.

| corbulalbrosu a răspuns:

Sunt ateu.
Orice alta explicatie ar fi ilogica, irationala deci si inutila.

| Celcestietot a răspuns:

In Biblie ne vorbeste despre expansiunea Universului, ceea ce oamenii vremurilor acelora nu aveau cum sa stie despre asa ceva, deoarece nu detineau cunostiintele necesare, iar stiinta aproba in ziua de astazi ceea ce scrie in Biblie. Deci, Dumnezeu exista.

| Rhea44 a răspuns:

Nu sunt prea sigura adica cred in iad si rai dar nu cred in mai multe chesti legata depre religie cred mai mult in puteri supranaturale

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Care-i rolul ghilimelelor?

| TristanTzara a răspuns:

Nu, sunt agnostic. Nu sunt religios. Pentru că nu există un motiv clar pentru a crede că există sau că nu există.

| doctorandus a răspuns:

Nu, nu, da. Nu am o credinta religioasa, ci una filosofica.

| Mosotti a răspuns:

Sunt ateu. Nu am cum sa cred in ceva ce nu exista adica dumnezeu. Pe langa faptul ca se stie ca religia a fost facuta de om adica de bogatasi pentru a manipula pe cei de rand, cine face analiza istorica, se uita in istorie, se prinde de asta, plus popenia care e f bogata si acum, nici faptele nu arata ca exista. Daca te uiti, si in povestea asta iluzorie sunt mari aberatii ilogice.

De ex "vaaai suntem rai, s-a saturat dumnezeu de noi", pai cine ne-a proiectat rai? Nu el?! Ca rautatea e in genele noastre, altfel nici nu puteai fi rau chiar daca mecanic ai fi vrut.
"dumnezeu exista de la sine". Nimic nu exista de la sine, orice a aparut cumva.
"Daca nu crezi, ajungi in iad", adica e dictatura? Sunt obligat? Deci e dictator! Atunci de ce toti il pupa in dos si il face in mod artificial bun?!
"vaaai am sacapat de boala, fara dumnezeu nu scapam", aberatie, pai daca dumnezeu era bun, face de dinainte sa nu mai ai boala aia, nu mai era nevoie de circ.
" stie el de ce a vrut cutare lucru", adica hai sa-ti dau in cap ca stiu eu de ce ti-am dat, ce e asta? Si pana la urma de ce ar face rau cuiva?! Daca lumea zice ca e asa bun.

Nu te ajuta nimeni, daca ai o boala incurabila, sau nenoroc in viata, nu ai fizic, minte si altele, mori cu zile si te chinui.

Nu avem voie sa luam viata, dar el are voie sa o ia cand vrea, a hotarat el ca la 85 sau in jur de ani murim!
Si daca e asa destept cum il face omul, atunci la cum arata lumea urata, rea, atata suferinta, boli, neimpliniri, neajunsuri, bine care este in putina cantitate, nu facea sa un proiect demn de prosti, nu avea cum face asa ceva, nici un inginer nu ar putea sa-si bata joc de creatia proprie, ci face ceva cat mai de calitate si bun.
Nu avem voie sa ne luam viata! De ce? De ce nu face acel dumnezeu sa nu mai avem motive sa o facem?! Ciudat, plus ca a nu te lasa sa alegi, e comunism, dictatura, asa ca iar nu da, e contra democratiei.

| GabiDumitrescu a răspuns:

De ce ghilimele? Sint... om. Credincios, nu religios. Cred in mine. Obisnuiam sa cred in mine. Si asta a inceput sa se duca dracului. Se duce tot dracului, desi nu cred nici in draci, nici in barbosi. Ma amuza totusi cum se zbat ca mormolocii astia ca nu ii lasa la biserica.

| AmFostOdataEuOBaba explică (pentru GabiDumitrescu):

Ghilimelele? Nu știu, un obicei destul de ciudat de al meu. tongue

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Pai daca-s fraieri, de aia, asta au vrut si fauritorii religiei, sa ii prosteasca, ca niste oameni cu cap ar analiza sa vada daca e asa sau nu ce se zice, scrie in biblie, si altele, confrunta cu faptele si iese adevarul.
Cum sa urmam exemplu lui isus, pai isus era sarac, popenia e f bogata, ei de ce nu traiesc in spiritul lui Isus? Si uite asa toate astea scot adevarul la iveala. Am auzit ca un popa e in stare grava dupa inviere cu coronavirus, f bine! Ma bucur ca si-a luat-o, trebuia sa stea in pana lui acasa.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Da breh, dar e ceva ridicol cum pun ei botul la toate ineptiile cu teoria anticristului si alte alea. Acum urmeaza razboi, foamete, apocalipsa, de-alea. Ce ne facem daca nu urmeaza nici un razboi major/foamete? Legat de popa, daca te referi la securistul ala jegos de la Suceava... ei bine, nemernicul a avut parte de transport rapid cu beleshcopterul si acum beneficiaza de tratamente cu plasma. Cel mai probabil se va vindeca, chiar daca e moshneag, iar crestinopatii dupa aia vor rage pe toate canalele despre slava barbosului si cum crestinii ortodocsi sunt singuri alesi ai lui si alte mizerii de-alea...

| Endoryus a răspuns:

Da. Nu. Nu. Multe notive.

| SG1995 a răspuns:

Ești ateu?
Da!
Ești religios?
Nu prea!
Crezi în Dumnezeu?
Dacă vorbim de Dumnezeu ca ființă omniprezentă, omnipotentă, și omnișcientă, nu.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Ateu.
Pentru ca am fost credincios pana cand am inceput sa gandesc de capul meu. Biblia mi se pare un basm pentru copii, iar mai bine de jumatate din credinciosi nu inteleg biblia.
(Cum p lm sa scrie ca au facut oamenii Turnul Babel ca sa ajunga in Rai, iar D-zeu i-a pedepsit inventand limbile diferite? rolling on the floor De ce in prezent nu se mai intampla nici o minune/interventie Dumnezeiasca? etc)
Daca eram credincios, credeam TOT, si puteam trai linistit iubindu-l pe Dumnezeu. Dar 90% din credinta e "pure bullshit".
Majoritatea credinciosilor spun ca sunt interventii d.H. toate obiceiurile lor rahat, dar daca o iei prin eliminare, vechiul testament e SF, nu a fost chiar asa, ce e dupa Hristos e inteles in 40.000 de feluri si interpretat, pe lume avem zeci (sau sute) de religii diferite, inainte de Hristos oamenii se inchinau la zei diferiti, pisici, copaci, canalizari si barbati machiati... Toate divinitatile sunt o prostie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt ateu, Nu cred in religie dar cred in efectul lui asupra multimii., in concluzie consider absolut necesara existenta Unei Biserici mari cu vechime, istorie si putere pentru a controla multimea

| Freya1 a răspuns:

Sunt ortodoxă dar in stilul meu.Cred in dumnezeu dar nu in preoți sau alte chestii.Cred ca daca exista dumnezeu e suficient sa te rogi tu la el nu prin intermediari.

Răspuns utilizator avertizat
| mentholinks a răspuns:

Da, fiindca mi se pare logic.

| eckblume a răspuns (pentru AngelErmin):

Daca jignesti la randul tau unde e bunatatea, respectul? Fiecare dispune de gandire critica. Daca unii nu cred in Dumnezeu, asta nu inseamna ca relele apar din necredinta lor. Nu D-zeu pedepseste. Oamenii prin actiunile lor provoaca greseli. E foarte bine sa ai credinta, dar nu ii "certa" pe altii fiindca nu cred in D-zeu.

| Apokales a răspuns:

Eu cred ca nu exista Dumnezeu, iar daca exista eu nu cercetez ca sa aflu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce atatea ghilimele

| Superior a răspuns:

Nu religios, ci crestin si spiritual.
De ce "da"? Pai, pentru ca asa are cel mai mult sens. As avea multe de scris, dar ar fi in van.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred in Dumnezeu. El este singurul care nu ma va parasi chiar si dupa ce tatal si mama mea m-au parasit. Cineva acolo sus ma iubeste. El m-a adus pana aici si ma va duce mai departe.

| PainTech a răspuns:

Sunt om. Ce conteaza convingerile religioase?

| Frank51 a răspuns:

Sunt crestin, nu religios. Cred in Dumnezeu deoarece nimic nu ar avea sens fara existenta lui.

| Theo94 a răspuns:

Ateu, nu exista nici o dovada ca ar exista vreo zeitate sau forta supranaturala de genul.
Cineva spunea (Dawkins cred) toti suntem atei in privinta celorlalte religii in afara de a noastra.

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu stiu, ma refer ca si-a luat-o, ca idee am zis, ca prin popenia, instigare la multime, uite ce se intampla. Pai daca nu urmeaza razboi e bine, cum adica ce ne facem?! Auzi la tine!
Se zicea ca SUA produce mancare de 10 ori cat consuma, deci nu e adevarata aia ca nu avem ce manca. Si ce nu manca, arunca, deci nu ar fi problema de mancare, si cine stie cate alte tari nu produc la fel sau nu pot produce la fel la o adica.

Pai si cine e de vina ca urmeaza foame sau ce o urma? Sistemul in care traim politic "democratia" asta pe care am vrut-o, el inevitabil aici ducea.