| MorcovMajestic a întrebat:

Eu am grija anul acesta de un tanar de 18 ani care da bacul anul viitor si nu cred ca o sa il ia pentru ca pare destul de dezinteresat de scoala si sta toata ziua pe telefon.
Ii mai zic sa invete din cand in cand, am intrebat ce vrea sa faca mai departe si a zis ca NU STIE.
Si am intrebat despre ce domenii a citit, nu l-a atras nimic? A dat din umeri.
Eu nu inteleg copilul acesta, adica e treaba parintilor ce fac cu el.
Dar nu inteleg lipsa lui de CURIOZITATE si INITIATIVA pentru orice.
Nu are un vis, o pasiune, un hobbi in afara de jucat pe telefon, cand am intrebat daca ii place programarea a zis ca nu stie nimic.
I-am dat niste idei de lucruri sa incerce, zice da la toate ca un robot, dar nu face nimic.
DECI EU NU INTELEG CE O SA FACA COPILUL ASTA IN VIATA.
Sta degeaba toata ziua, la scoala nu prea merge, cand i-am zis ca eu la varsta lui aveam atatea activitati s-a uitat la mine ca la OZN.
Sa isi caute de munca sa nu mai frece vremea nici nu ii trece prin cap.
Oare are probleme mintale? E nomal sa fii atat de zero barat? Sa nu iti treaca niciun gand prin cap?

6 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Depinde de persoana.
De obicei, aia fara pasiuni, fara studii si fara interese filantropice fac BANI.
Si se urca deasupra tuturor, chiar daca nu prezinta nimic.
Dar este si versiunea - ratat, in care va deveni maxim paznic ori sofer pe masina de paine, antivaccinist, amator de conspiratii si campion la datul cu parerea in fata blocului.
Sau poate se va sinucide.
N-ai de unde sa stii.
Dar daca vrei sa-i faci un bine, nu-l mai interoga, nu-l mai agasa cu tema carierei. La 19 ani nu il da nimeni afara din casa, are timp sa ia decizii.
Ofera-i un exemplu, eventual o oportunitate de a castiga ceva bani. Fa-i lipeala cu un zugrav care are nevoie de un ucenic. Sau instalator. Dar nu il forta.

| MorcovMajestic explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Nu il fortez ca l-am luat sa il tin la mine si fara sa plateasca chirie doar sa fie aproape de liceu dar nu prea merge si nici nu il trimit cu forta
Nu cred ca il agasez, am avut 2 discutii asa mai ample si in rest il urmaresc asa cu coada ochiului cand e prin apropiere
I-am propus acum o luna am un prieten care e sef pe undeva, poate sa il puna macar in weekenduri sa faca munci asa de mantuiala (sa sorteze niste etichete, sa lipeasca niste hartii) a zis ca se mai gandeste dar nu s-a gandit erau bani de buzunar buni pentru el... obtinuti usor
Si eu eram nehotarat la 18 anii dar daca nu incerci lucruri de unde stii ce iti place?
Ar fi bine daca ar fi cum zici tu sa faaca bani dar pare asa nedescurcaret, inteleg cum poate fi asa mai ales ca parintii lui sunt muncitori, tasu la 14 ani era ucenic in service
Ma intriga rau daca are vreo problema psihica gen depresie eu as vrea sa stiu poate are nevoie de medicatie pot sa ajut dar nu stiu cum sa abordez problema

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru MorcovMajestic):

Da-i pace, e un copil.
Pana la 20 de ani mai are. Nu are responsabilitati.
Poate e indragostit de o fata, sau poate s-a despartit, si are o perioada mai deprimata.
Dupa 20 nu se va mai opri din munca pana la batranete; nu are rost sa se rupa ca un idiot de pe acum. Tineretea trece repede.

| Lioana a răspuns:

Multi tineri nu stiu ce vor cand termina liceul deci as spune ca e normal. Isi va gasi el drumul in viata la momentul potrivit. Cine nu are vise de a face cariera va urma indrumarile altora sau va merge unde il impinge viata.

| haileewatson a răspuns:

Eu cred ca problema esti tu. Nu esti maicasa si nu ai niciun drept sa il jignesti in halul asta si sa spui ca are probleme mintale etc. 90% din tinerii de 18 ani nu stiu ce vor sa faca cu viata lor, si e normal, avand in vedere ca parintii sunt de vina (sunt total neinteresati si nu isi incurajeaza copiii de mici cu activitati creative si initiative de dezvoltare personala).

Poate ar trebui sa nu mai fii asa frustrat/a.

| MorcovMajestic explică (pentru haileewatson):

Nu e normal sa nu vrei nimic de la viata
Una e sa fii nehotarat
Alta e sa nu ai nicio preocupare, pasiune, hobbi, interes