Eu recent am descoperit ca oamenii fac multe lucruri dar nu se intreaba,, de ce o fac?" sau,, cu ce scop?" sau,, ce ar fi DACA NU O FAC?" Sa nu mai vorbim si de sfantul cuvant,, TREBUIE" care de foarte multe ori este inteles gresit cu sensul de,, este obligatoriu".
-Trebuie sa faci aia!
-Pai. de ce?
-CA ASA SE FACE LASA TU COMENTARIILE!
De la acel,, ca asa se face" am ajuns la concluzia aia, ca oamenii fac lucruri fara sa-si puna intrebarea de ce o fac. Normal, raspunsul ar fi trebui sa fie un argument foarte bun pentru care sa faci acel lucru, dar no. Asa este la noi, suntem mai speciali .
Mie mi-a placut foarte mult ce ai scris si iti dau dreptate. Dupa cum am zis parintii si bunicii nostri au fost,, educati" cu faptul ca sa se asculte de gura lumii si teama sa nu fie vorbiti de rau prin sat.
Nu am nimic cu nuntile, dar dupa parerea mea sunt o tona de bani aruncati cam. pe degeaba + ca multa lume nici nu se simte bine acolo (mai ales sotul si sotia) + o tona de falsitate + ca fiecare vin cu motive diferite. Unii nu-i intereseaza vor doar sa se imbete si sa manance, altii, dupa cum ai zis si tu din politete, iar rudele care nu se suporta intrebe ele si cel mai probabil se intalnesc pentru prima data . Nu prea stiu ce-mi rezerva viitorul, dar eu nu as face o nunta ci as pastra banii pentru o mica vacanta undeva departe. Iti recoamand sa faci si tu la fel. Nunta... este doar pentru o seara, multi bani, nu te simti bine. Vacanta este pentru mai multe zile, poate sa fie mai ieftina, esti doar tu cu sotul tau si va simtiti PERFECT si chiar o sa aveti amintiri frumoase. Fa ceva diferit.
In zilele noastre oamenii au ajuns niște roboti care fac ceea ce sunt programați sa facă. Ca e nunta, facultate sau job, nimeni nu mai judeca. Dacca nu gasesti rationamentul in a face ceva, atunci e foarte clar ca nu e ok sa o faci, pentru ca in final creierul tau iti va transmite ca nu e ok si vei avea de suferit (depresie, anxietate etc ). Intuitia ta stie raspunsul problemelor tale.