Parintii tai sunt cu o gîndire veche demodata, explica le ca transpiri si trebuie sa te speli zilnic, sa razi parul de la subrat sa te dai cu deodorant sa nu mirosi, este foarte simplu si sanatos sa faci duș zilnic nu odata la 3 zile. Au scumpit apa dar la un duș nu folosesti o tonă de apă.
Parintii tai sunt probabil obisnuiti sa economiseasca orice. Cere-le factura la apa, uita-te la ea impreuna cu ei si spune-le ca luna viitoare o sa-ti faci dus zilnic si ca vrei sa vezi diferenta de pret. Cand vor vedea ca e probabil maxim 20 lei, te vor lasa sa iti faci dus mai des. Probabil au doar nevoie sa ii faci sa constientizeze diferenta. Probabil nici nu conteaza banii cat ca sunt obisnuiti sa economiseasca din toate partile fara sa se gandeasca daca are sau nu sens.
Depinde de mai multi factori. Nu e ceva "batut in cuie". Depinde de anotimp, de tipul pielii, de activitatile pe care le faci, etc.
De exemplu daca lucrezi la birou pe timp de iarna, nu are nici un rost sa faci dus zilnic, daca corpul si/sau parul tau nu produce sebum sesizabil.
Zilnic, 5 minute maxim, și când ma sapunesc, opresc apa, din pura conștiința, nu are treaba cu factura, e un fix al meu. Mi se pare absurd sa o risipesc inutil. De fapt îmi place sa nu risipesc energie inutil de orice fel, chiar și cea umana. Caut rezolvarea problemelor rapid și cu minim de energie consumata.
Cheers
Pe saptamana? Eu fac de douaori pe zi. Dimineata si seara.
Dar parintii mei faceau economie dusa pana la ridicol. Ca sa aiba bani sa dea feciorului pentru... tigari.