Deci pe alocuri ai dreptate. În viață trebuie să faci ce-ți place deoarece oricum la un job, de la 20 până la 60 de ani cam stai la jobul ăla, aia dacă nu ești fan reprofilări și schimbări de joburi mereu )) Însă trebuie să fii și conștient că toată pasiunea se termină când începe munca, adică jobul ăla acum la care o să te duci cu noaptea în cap și nu o să dai cu pumnul în ceas sau jobul ăla de la care nu ai mai vrea să pleci, că e pasiunea ta cea mai mare, nu există. Pasiunile sunt pasiuni, joburile sunt joburi iar de cele mai multe ori șefii știu cel mai bine să amintească asta atunci când ei simt că trebuie să scoată profit și untul din angajații lor.
Pe de altă parte, legat de salarii, mdea astea sunt și cu astea trebuie să ne mulțumim. Sunt cele mai faine salarii, yey, dar hai să nu rămânem ca bătrânica din Moara cu noroc, nu e ok să devenim nici Ghiță, dar clar nici mentalitatea bătrânicii nu-mi place. Când avem exemple cu duiumul că în viață se poate, noo, noi să stăm și să frecăm menta și să "noi mulțumiți, mamă să fim cu sărăcia noastră" când altul știe ce vrea și ia. Și evident că la polul celălalt mai sunt și ăia care nu știu dacă au obținut tot ce și-au dorit sau nu, dar spun într-una că "nu se poate".
Acum nu zic că în viață nu avem nevoie de toți, pentru toate funcțiile și alea mai de sus și alea mai de jos, dar totuși mentalitatea asta cu obișnuința cu sărăcia nu-mi place. Măcar după ce ai încercat de 15 000 de ori să spui că tu accepți și sărăcia.
Și acum uitați de ce dracu suntem un popor de neajunși. Cu mentalitatea asta, nu o să reușim nimic și mereu vom rămâne un popor de înapoiați. Ahhh și deja fac ulcer, și nu e musai de vină întrebarea ta, cât problema asta în general.
Care e intrebarea ta finala din acest paragraf foarte greu de citit si inteles?
Daca banii conteaza? - asta e o chestiune prea vaga pentru un raspuns scurt. Fiecare om decide in viata lui cat de mult conteaza banii. Vrei o viata confortabila, acces la educatie si resurse si oportunitati? Atunci conteaza.
De ce sa te multumesti cu 4000-5000 de lei daca tu poti mai mult? Peste 5 ani acei 4000 de lei vor fi salariul minim pe economie.
"Mai rar unul cu 7000" - depinde din ce oras esti. In Bucuresti salariul mediu net este 5000 de lei, deci 7000 de lei nu sunt de neatins, sunt o suma posibila. Fiecare domeniu are tarifele si salariile lui.
nyoentox2002 întreabă: