| kyjonopsy a întrebat:

Eu la scoala am o problema cu ridicatul mainii.n-o prea fac si stiu ca toti zic ca e bine sa fii activ la ore, dar imi este frica sa nu gresesc.sunt la liceu in primul an si stiu ca trebuie sa ma afirm ca sa-mi mearga bine, dar nu sunt niciodata sigura la teme si sa vorbesc la lectie imi este frica si ma gandeam ca de ce este asa important sa ridici mana? adica poti sa raspunzi si in scris la teste si sa primesti nota cuvenita.voi de ce va obositi sa ridicati mana? cine ma convinge primeste funda!

Răspuns Câştigător
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Nu prea poti sa iei note doar la testele scrise.
Sa stii ca foarte multi dintre cei care ridica mana spun prostii. In fond, daca le-ai sti pe toate, n-ai mai fi la scoala, sa inveti.
Mai ales ca esti in primul an de liceu si profesorii inca nu te cunosc, e bine sa ridici mana. Chiar daca gresesti raspunsul, vei fi corectata si gata; nu-i un capat de tara.
Orienteaza-te si tu, pentru inceput, sa ridici mana la profesorii mai destupati la minte. Adica, din aia care, daca gresesti, te corecteaza in mod civilizat si nu-ti spun "stai jos, esti un bou!"
Pe urma, incet, incet, vei prinde curaj si vei ridica mana ori de cate ori esti foarte sigura de raspuns.
Traim intr-o lume in care, daca nu dai din coate, nu razbati. Ridicatul mainii e un fel de preludiu al datului din coate.

1 răspuns:
| Indestructible a răspuns:

Ridici mâna ca să-ți spui punctul de vedere, adică cum ai gândit. Dacă ai greșit, asta este. Nu-ți taie nimeni gâtul.