Zahăr se adaugă în majoritatea produselor procesate pentru a crește gustul. Zahărul se adaugă pentru a nu fi fad aluatul de clătită. Chiar dacă se folosește ca umplutură produse dulci, gustul clătitei nu ar fi prea accentuat, prea apetisant.
Zahărul are rolul de a accentua gustul unui produs.
În general ca sa fie dulce si aluatul nu doar compoziția, iar daca nu pui ceva dulce in ele sa faci cumva un mixt de dulce sarat pentru ca, clatitele sunt mai degrabă desert decat...
Dar poate trebuie sa cauti mai degrabă raspunsul de la niște bucătării, sau lecții de gastronomie.
Eu nu am inteles ceva, de ce se pune zahar in compozitia de clatite, pentru ca daca le mananci cu banza sarata sau altele ca pe mancare, nu e nevoie sa fie dulce -> de ce nu? Stii tu ce ii place omului respectiv?
Pai asta e la general, nu e vb de persoana, cand pui dulceata pe ele, e asa dulce, ca nu mai simti ca ar fi dulce coca.
Sau cand mananci ca pe mancare si pui ceva sarat, sa fie dulce...
Tu n-ai vazut ca toate placintariile cu branza, umplutura sarata, nu sunt dulci la coca? Ca nu se potriveste.
Eu personal nu pun și nu am pus niciodată zahăr în compoziția clătitelor. Doar lapte și ouă.
Asa si eu, eu pun faina, oua, lapte si sare.
Pai eu ce am scris acolo mai sus?! Are sens sa mai fie si coca dulce daca pui dulceata sau nutela de-s dulci de te rup si alea?!
Sau daca mananci ca mancare, mananci cu branza sarata sau altceva, ai nevoie de coca, nu de dulce cand mananci cu branzas sarata!
Poate la uni așa le place pentru mine are sens sa fie mai dulce dar nici prea dulce ca deja vine nutela și este prea dulce sa fie undeva între
Mda, oricum daca pune dulceata e dulce de rupe, ca de aia se numeste dulceata, nu mai e nevoie sa fie si coca dulce.
De ce ziceai ca ti-a banat useru?
Da dar nu are importantă este in regula Mosoti
Eu nu pun niciodată zahăr în compoziția de clătite și nimeni nu s-a plâns vreodată că nu ar fi bune...
Pai nici nu avea de ce sa se planga, ca nici nu sesiza, ca daca puneai dulceata pe ele, dulcele ala intens domina.