| DracuIa a întrebat:

Eu nu inteleg de ce nu se mai practica lagarele de concentrare/crucificarea?
Oameni din ziua de azi sunt prea fericiti ma dezgusta efectiv
Un micut tratament nu ar trica mai ales copiilor ca prea se lasa dupa ei cand ajung mari li se urca talentele la cap

14 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ținând cont de nickname-ul tău, cred că i-ai trage pe toți în țeapă.

| Mosotti a răspuns (pentru floresdemayo):

Pe el il dezgusta fericirea oamenilor ca probabil el nu e fericit, altfel nu se explica.
Ca n-a zis ca sa fie pedepsiti aia care fac rau, ca daca zicea asa, era corect.

| floresdemayo a răspuns (pentru Mosotti):

Nu te mai băga aiurea, te rog frumos!
Poți interveni in discutiile mele, când ai ceva de zis, dar nu fără rost!

Ca să clarificăm situatia, băiatul a dat de inteles că ar pedepsi pe toti care sunt fericiti, il citez:

Citez: "Oameni din ziua de azi sunt prea fericiti ma dezgusta efectiv"

Iar el ii vede pe toti fericiti, deci i-ar trage pe toti in teapă.

Citez: "de ce nu se mai practica (...) crucificarea?"

Altfel spus, am zis corect.

Desi, nu cred ar fi capabil să facă acest lucru, oricat ar fi de trist. E supărat pe viață, pe destin, e frustrat, dar nu e criminal (cel putin, nu de oameni).

Pai si eu ce am zis, am zis ca si tine, am zis referitor la trasul in teapa.
Si cand zice "băiatul a dat de inteles că ar pedepsi pe toti care sunt fericiti" ce inseamna?

De ce ar pedepsi pe fericiti daca nu din frustrare?! Si uite ca ai zis-o si tu "E supărat pe viață, pe destin, e frustrat".

Mda, poate nu ar face, dar poate ar face adica sa-i pedepseasca, nu stim.
Eu zic ca ar face-o pentru ca altfel nu ar gandi asta, dar nu-s sigur. In general oamenii asa, au tenta sa faca rau altora, invidii, etc.

E o chestie total aiurea sa te razbuni pe altii doar ca esti tu nefericit, ce vina au aia? Zic ca idee.
Desi uneori iti vine sa faci asta chiar daca constient stii ca nu au vina.

Si oricum cand scriem nu scriem doar pentru cel la care raspundem, scriem si pentru ceilalti, sa citeasca anumite comentarii legate de anumite raspunsuri. E dezbatere publica, nu privata.
Ptr ca putem alfa n chestii si din raspunsurile date la anumite raspunsuri, raspunsuri care nu le dai la orice raspuns.
Ca daca vrei sa zic doar aluia, ii dai privat.

Si asa se stie si pe softpedia ca e, chiar se pedepseste daca cineva zice "de ce ai scris la ce am scris? Te-am bagat eu in seama?", si bum primeste uneori puncte sau suspend.
Ptr ca scrii si pentru ceilalti. Adica altii poate vor parerea ta la ce a scris acela.

Eu accept orice contrazicere, doar nu insulte, injuraturi, misto-uri.

"Ca n-a zis ca sa fie pedepsiti aia care fac rau, ca daca zicea asa, era corect."

Nu, nu era corect. Vezi ca ai vorbit fără rost?
Nu avem dreptul să recurgem la pedepse capitale, de tipul lagarelor de concentrare, ori prin crucificare. Așa, ar trebui să fim cu toții ucisi, fiindcă in fiecare om e un sâmbure de răutate. In ziua de azi, există alte sancțiuni penale, impotriva celor care incalcă legile.

Un om fericit nu poate fi un om rău. Atunci când ești fericit, vezi in jur doar bunătate, esti plin de speranță și vezi doar frumosul. Că alții iti pizmuiesc fericirea, e altceva.

Nu avem dreptul sa facem ce a zis el, sa pedepsesti lumea doar ca e fericita, e absurd.

Pai nu pedepse capitale, ca aia nu e pedeapsa, ca moare si scapa, sa sufere mult.
Nu e vb de sambure de rautate, ca aia avem toti, e vb de fapte, ca daca nu faci fapte urate nu conteaza ce ai in cap, daca tu ai violat o femeie, un copil care ramane distrus pe viata psihic, meriti sa fi chinuit, avem dreptul sa facem asta asa cum ti-ai alocat dreptul sa distrugi niste oameni.
Sau sa omori un om nevinovat, sau sa-l bati si ramane cu sechele permanent, si asa mai departe.

Ce sanctiuni penale? Cu TV in camera, magazin la parterul parnaii, concediu 30 de zile pe an de dus acasa (mai nou s-a pus si asta acum), cei de la regim semideschis si deschis.
Si dupa ce iese face iar, cate cazuri n-au fost.
Ai voie saptamanal sa faci cumparaturi de 400 de lei. Si daca primesti bani in cont de la familie, nu ai nici o treaba.
Nu te mai bate nimeni ca in anii 90, ca iti face raport daca te iei de un coleg de celula, gardienii nu mai au voie sa te bata, deci boierie.

Pedofilii au dreptul sa se ceara la protejati, daci nu ii mai baga la comun ca sa-si ia pedeapsa meritata de la detinuti, iar zic, ce e asta?

Legile penale incurajeaza infractiunile, iti da 3 ani si faci doar 2, pai de ce-ti mai da trei daca faci 2, anul penal e 8 luni doar.
Ce e asta?
Te duci la lucru pentru tine sa ai bani sa-ti iei de la magazin, nu sa-ti scad eu din pedeapsa.

"Nu te mai bate nimeni ca in anii 90, ca iti face raport daca te iei de un coleg de celula, gardienii nu mai au voie sa te bata, deci boierie."

Deci, dacă are vreunul ochiul vânăt, doar s-a împiedicat. Sau s-a lovit la duș, haha!

Mda, nu stiu cum este dar dupa cum povesteste Marius Csampar pe Youtube n-ar fi asa de simplu sa zici ca a cazut la dus, insa totusi daca-ti face cineva ceva, cum demonstrezi cine ti-a facut? Ca in camera-s mai multi. Mai ales daca nu ai urme.
Sau poate ii pedepseste pe toti daca nu spun, nu stiu ce sa zic.

Deci e bataie de joc, crede-ma, asta nu mai e puscarie, spune el amanunte, ca el a stat 23 ani acolo, stie cum era in anii 90 si cum e acum dupa 2006 cand s-au pus alte reguli.
A fost arestat in aprilie 1997 si s-a eliberat in mai 2020.
Si oricum l-au prins ca a cam vrut el, altfel nu-l prindeau la 5 crime ale lui.

In anii 90 da, era puscarie.
Concediu auzi, doamne...asa ceva n-am mai auzit pana acum.
Poate nu stiai, dar stii acum.
Daca era un sistem penal bun si pedepsitor, era corect sa nu ne bagam noi.
Gandeste-te ca te-ar viola pe tine unu, sau pe fata ta doamne fereste, ce ai simti.
Si sa stii ca sta la parnaie asa lejer cu magazin, TV, biblioteca, sala de sport, etc. Si dupa cativa ani iese.

Violatori, ucigași...
"...care stau la parnaie asa lejer cu magazin, TV, biblioteca, sala de sport, etc. Si dupa cativa ani ies."

Se practică!

Da, se practica ne-am luat si noi dupa UE, maine poimaine or sa fie conditii ca la hotel acolo.
Iar daca nu le dai, te reclama la CEDO, si culmea, multi au castigat.
Bine, aia cu fapte marunte, sunt de acord, nici nu i-as baga acolo, i-as pune la munca in folosul comunitatii, ca daca pentru un furt minor il bagi 1-2 ani acolo, e mai mare cheltuiala.
Dar astia cu fapte grave, viol, viol copii mai ales, talharie cu violenta, crime care nu-s pe drept (ca sunt si pe drept, daca vezi ca unu violeaza pe una sau un copil si il omori, si-o merita), pe astia nu i-as ierta.

In America se tine cont daca omoru e mai cu folos sau nu, daca omori abuziv iei pe viata sau 20-25 de ani, daca omori un violator in exercitiu functiunii iei cam 5 ani.
Si na, de la alti detinuti la politai, judecatori, tin cu tine in sufletu lor chiar daca legea zice altceva, si esti tratat foarte bine si cu indulgenta.

| Mosotti a răspuns:

Si daca sunt prea fericiti ce? Este foarte bine.
Te dezgusta ca-s fericiti ca poate tu nu esti.

Cu copiii fitosi si cu figuri in cap care nu stiu sa se poarte si fac rau altora si cand sunt mari, sunt si eu de acord sa fie pusi la punct.

| Wr3nch a răspuns:

Probabil pentru ca sunt metode prea crude si inumane? Si nu vad de ce te freaca fericirea altora. Ca lor nu le pasa de ce faci tu.

| mastadont a răspuns:

Bine că ai scris despre asta în spațiul public, vei fi contactat în câteva zile cu o ofertă de a testa noul sistem, tot ce trebuie să faci e să te lași crucificat.
Sper să-ți placă happy

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Vlad Tepes, tu esti? No, daca tot te-ai intors pe-aici, spune-mi si mie 2 actiuni militare in care te-ai implicat, pentru bac-ul de la istorie!