| CdeMetal a întrebat:

Evoluția manelelor este un subiect foarte vast și complex, care a fost discutat și analizat de multe ori de-a lungul timpului. Din punct de vedere istoric, manelele au apărut în anii '80, ca un stil muzical specific țiganilor din România și Bulgaria. În timp, manelele au evoluat și s-au adaptat la cerințele publicului, devenind unul dintre cele mai populare genuri muzicale din România.

Din punct de vedere filozofic, manelele pot fi considerate un mod de viață, o formă de expresie artistică și culturală, dar și o oglindă a societății și a valorilor ei. Manelismul este adesea asociat cu imaginea unui stil de viață excentric, decadent și extravagat, în care femeile, mașinile și banii sunt valorile cele mai importante.

În același timp, manelele sunt și un mod de a transmite mesaje sociale și politice, prin intermediul versurilor și al temelor abordate. Multe manele sunt despre sărăcie, discriminare, corupție, iubire și trădare, reflectând problemele și aspirațiile comunității rome din România.

În ultimii ani, manelele au suferit o evoluție și mai mare, cu influențe din muzica arabă, latino și pop. Aceasta a dus la o diversificare a stilului și la creșterea popularității sale în afara României.

În final, întrebarea care se pune este: ce credeți despre manele? Sunteți de părere că acestea sunt o formă autentică de expresie artistică și culturală, sau sunt doar un produs comercial, fără valoare estetică și morală? Cum credeți că manelele pot influența societatea și cultura noastră?

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sunt un produs comercial usor digerabil de anumite clase sociale. Daca era o forma autentica de expresie artistica nu erau plini de bani toti manelistii

| LordCristobal a răspuns:

Consider ca manelele sunt bune numai pentru petreceri si doar atat.
Personal cred ca au o influenta negativa asupra oamenilor deparece promoveaza defecte umane si le ridică la rang inalt(lacomia, smecheria proasta, parvenitism).

| CostinAlamariu a răspuns:

"ce credeți despre manele?"

Le urăsc din tot sufletul.

"Sunteți de părere că acestea sunt o formă autentică de expresie artistică și culturală?"

Nu știu dacă le-aș putea numi o formă autentică de expresie, dar sunt de acord că sunt o forma de expresie culturală.

"sau sunt doar un produs comercial, fără valoare estetică și morală?"

De acord cu asta.

"Cum credeți că manelele pot influența societatea și cultura noastră?"

În rău, atât estetic cât și moral (cele două întotdeauna se leagă).

Manelele n-au exprimat niciodată versuri inteligente sau originale. Întotdeauna textele manelelor reprezintă șirul de gânduri nefiltrate a unui țigan cu coeficient de inteligență sub 80.

De asemenea n-au exprimat niciodată versuri morale. Întotdeauna sunt degenerate și complet imorale.

Cât despre linia melodică întotdeauna a fost insuportabilă și inestetică. Nu știu cum e posibil ca unei persoane să-i placă să audă așa ceva. Pentru mine linia melodica a manelelor îmi evocă o experienta estetica similara cu zgariatul unei farfuri.

Ca să nu mai vorbesc ca n-au nicio legatura cu cultura noastra românească și europeană. Sunt o poluare toxica a culturii societatii actuale.

| 199onur7 a răspuns:

Pai este ca orice muzica normală si maneau nu vad de ce va tot lrgati de maneke ca tot pe ele va rupeti Eu nu am văzut in niciun club sa cante mozart sau -_- tot manele ascultați cu toții nu mai mințiți atâta de revelion sau la o nunta ce ai sa pui? Alex velea cu abi? -_- tot manele.

| 199onur7 a răspuns:

Si sa cânti manea nu-i deloc da deloc usor l-ai vazut pe salam cu canta? -_- ia zi e usor ce sunet si gals are omul ala -_-? Pai are o piesa nebunu in mai putin de un minut zici iama Doamne o data regreți ca exiști-_-

| Alin5644466 a răspuns:

Manelele vechi pana in 2007 au fost cele mai adevarate, si printe atatia manelisti " rromi"sunt si manelisti romani, precum Cristian Rizescu, Susanu, Adi de la Valcea. Eu stiu ce am ascultat si nu am observat sa fie cocalari, cei care urasc manelele au vazut doar partea negativa.

Întrebări similare