nony
| nony a întrebat:

Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti.Nu din teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, este adevarat, asta se intampla in mai toate infruntarile in care nimeni nu cedeaza ci vrea sa castige "batalia" iar castigand-o, realizeaza ca nu este un erou ci unul vrednic de mila. Uitati-va in jur si vedeti cate situatii de genul acesta intalniti, uitati-va chiar si pe TPU, cu cata incrancenare incearca unii sa dovedeasca ca detin adevarul si punct! Ceea ce ne-au lasat inaintasii nostri daca nu este inteles este refuzat si combatut fara argumente solide chiar jignind...si de ce asta, pentru a fi considerat victorios cand de fapt esti ridicol. Sa ne "luptam" dar sa stim cand sa ne oprim ca sa nu pierdem ceea ce ne face victoriosi pana la un anumit punct.

10 răspunsuri:
nony
| nony explică:

Dan, e vorba de bataliile mintii. E vorba de a te ¨bate¨cu un adversar pe masura ta.
Imagineazati-l pe Kant intr-o batalie filozofica cu tine, sau cu mine.sau cu oricine de aici.Nu ar cade in ridicol castigand lupta, stiind ca noi nu avem nici o treaba cu filozofia?
Sunt multe exemple si cred ca ai inteles ideea.

nony
| nony explică:

Oliana.mereu la inaltime.happy
Intradevar, Gelu Negrea este autorul.

nony
| nony explică:

@Carlita.mersi,dar cred ca ma bate Kant de imi tremura neuroniihee hee

| Dan a răspuns:

Ce fel de batalii? Sunt curios sa aflu de la tine.

| oz a răspuns:

Nony respectul meu.Sunt foarte multe cazuri din astea si ai perfecta dreptate.

| Casiana a răspuns:

Buna, Nony! Intradevar, o persoana inteligenta trebuie sa isi cunoasca limitele, trebuie sa stie atunci cand decide sa lupte pentru ceva, daca merita sau nu... O persoana inteligenta nu va lupta niciodata pentru o cauza pierduta, precum nici intr-o lupta din care sa rezulte ca este ridicol, asa cum zici si tu...

Un învingător este cineva care îşi recunoaşte talentele date de Dumnezeu, trudeşte pentru a le transforma în abilităţi şi foloseşte aceste abilităţi pentru a-şi îndeplini ţelurile, daca asta este un invingator, atunci de ce sa se amestece in "batalii" care sunt prea ridicole pentru gradul lui de superioritate...Si noi suntem luptatori, pentru ca zi de zi ne luptam cu viata, cu ceea ce intalnim in jur si cu toate nedreptatile, sa ne luptam cu astea, deovedeste ca noi in fiecare zi suntem invingatori, si ca niste invingatori adevarati ar trebui sa ne oprim de la acele lupte care ne fac sa devenim ridicoli, dar oare, noi stim cand sa punem punct? Noi stim cand sa ne oprim?

Pa, pa!

| carlita_4462 a răspuns:

Nony, parerea mea este ca tu ai putea foarte bine sa te avanti intr-o batalie cu KANT, sunt sigura ca si daca el castiga nu va fi ridicol pentru ca esti foarte inteligent.

| carlita_4462 a răspuns:

Nony, eu nu am spus ca vei castiga, am spus doar ca el nu va fi ridicol.ciao

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un adevarat razboinic nu lupta pentru victorii usoare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

(Gelu Negrea)