1. Aș spune că da, dar anumite lucruri pot fi justificate în funcție de situație.
2.O anumită acțiune sau alegere este etică sau morală cand promovează fericirea, sănătatea și bunăstarea unor oameni, animale sau a naturii, sau minimalizează suferința nenecesară sau le face pe ambele.
O anumită acțiune sau alegere este neetică sau imorală când reduce sau distruge fericirea, sănătatea și bunăstarea unor oameni, animale sau a naturii, sau cauzează suferința nenecesară sau le face pe ambele.
Acele pro si contra argumente de unde stim in categorie sa le punem?
acum 4 ore | NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:
Singurele informatii din carti puse in practica sunt cele despre C++ si Java. Le-am folosit la lucru.
In rest, eu nu citesc pentru a-mi dezvolta principii de viata. Consider ca pe astea ti le formezi de mic, la maturitate doar iti hranesti constiinta cu afirmatii ale mai marilor ganditori, afirmatii ce se muleaza pe principiile deja dobandite.
Citesc de dragul de a-mi dezvolta orizonturile, totul cu scopul de a-i ajuta pe ceilalti cand au nevoie de o informatie sau de un sfat.
De exemplu, sunt innebunit dupa etica, iar in realitate stiu mai multe decat pun in practica pe tema asta, fiindca deja mi-am definitivat caracterul. Etica o folosesc doar in discutie cu verisorii mei mai mici, modelandu-ma dupa caracterul lor si expunandu-le argumente pro si contra privind comportamentul lor.
Daca eu fac un experiment care inseamna uciderea unor pers pentru bunăstarea unor oameni, animale sau a naturii, sau minimalizează suferința nenecesară este etic?
Nu, pentru că va cauza suferință persoanelor respective și a famililor/prietenilor lor.
Poate doar dacă ar fi făcut cu acordul persoanelor respective
Cred ca tindem spre idealism nu?
Poate, dar e bine și așa
Lumea noastra nu e perfecta dar nici imperfecta, este cea mai buna lume, am putea spune, de ce uni vor viata de apoi? cred ca acolo e fericire vesnica?
Etica si normele sociale variaza de la o familie la alta, de la o comunitate la alta, de la o tara la alta. Deci, nu putem spune ca exista ceva universal. Este o vorba ruseasca 'fiecare cu gandacii lui in cap' care se refera la faptul ca fiecare se conduce dupa idei diferite, fie ele proprii sau preluate de la cineva. Asa ca, eatic este diferit pentru toti.
mad000004 întreabă: