| aicinuehi5 a întrebat:

Exista maghiarii aici la TPU? Presupun ca atit voi si parinti vostri sunt nascuti aici? Si presupun ca in fiecare casa exista harta cu Ungaria Mare?, si capul lui Miklos Horthy exista pe fiecare mobila(cum toti turcii au capul lui Ataturk). Si chiar presepun ca limba maghiara este limba voastra.

Insa, lamuriti-ma si mie va rog. V-ati simtiti vreodata ca Romania face parte din identitate voastre? V-ati simtiti vreodata ca probabil si Eminescu sau L.Blaga fac parte din cultura voastra? Asa cum Bela Bartok face parte din cultura Romaneasca. V-ati simtiti vreodata o mandria cand Hagi juca? Sau? Absolut nimic? Pentru mine este o miracol, cand vad un maghiar citind ceva pe limba romana. Sau ascultind o melodia pe limba romana.

Sau pur si simplu. Identitante pe care exista in memoria voastra, nu s-a integritat in societatea romaneasca?

7 răspunsuri:
cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Am cunoscut maghiari mult mai oameni decat majoritatea romanilor. Cine te-a educat xenofob? Sa fie parintii sau prietenii? Te-au invatat gresit, nu e prea tarziu sa schimbi asta sa stii. Nu, nu sunt ungur.

| another_emo_girl a răspuns:

Mda, e o intrebare buna.desi nu sunt unguroaica, profesoara mea de istorie este.trebuie sa recunosc, e destul de batraoara, dar o vad destul de sprintara, si atunci cand vorbeste despre romania, patria romaneasca si tot ce tine de plairile tarii, se lumineaza si noi, elevii, o simtitm cum traieste istoria romanilor in inima ei, desi e unguroaica. drept vorbind, nu am fost niciodata in casa ei, deci nu iti pot spune daca are pe mobila capul lu miklos hortly, dar sunt convinsa ca e amenajata cu gust deoarece e o femeie stilata.in concluzie, pot zice ca e o unguroaica cu suflet de romanca:-)

| tarziu a răspuns:

Frate, ai cam incurcat literele prin cuvinte, vezi ca ai optiunea "editeaza"

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Sa stii ca limba oficiala, in Romania, inca este LIMBA ROMANA.
Deci, ori o inveti asa cum trebuie, ori pleci in Ungaria, ca sa poti vorbi ce limba vrei tu.

| Hombre a răspuns:

Alo bai cacaciosule acest site nu tolereaza manifestarile extremiste si daca ti sa facut de zari albastre cine te tine, du-te...

Răspuns utilizator avertizat
| paula_5472 a răspuns:

Cred ca raspunsul tau este in alta parte...