| DandG2304 a întrebat:

Exista tabere de copii ca-n filme, unde il lasi pe cel mic toata vara si-l iei la inceput de septembrie? Cum pot da de o asemenea tabara, ca ceea ce am gasit pe google imi arata doar pentru 2-3-5 zile.

14 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns:

La bunici sau undeva la tara se poate? s
generatii intregi de copii aca si -au petrecut vacantele de vara la bunici.Vor ramane cu amintiri frumoase.

| DandG2304 explică (pentru Fatamuntilor):

Amintirile frumoase se fac daca nu exista un razboi intre bunici si parinti, in care copii sunt mijloc de razbunare. S-a ales trimiterea la o scoala de vara pentru ca se petrec +15 ore fata unui ecran si s-a constatat ca exista ura pentru parinti transmisa direct prin copil.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru DandG2304):

Iata ce spune inteligenta artificiala
Da, există tabere de copii care funcționează pe durata întregii veri, unde copiii pot rămâne pentru o perioadă mai lungă, inclusiv până la începutul școlii. Aceste tabere sunt adesea numite tabere de vară rezidențiale și oferă o varietate de activități, de la sport și arte la educație ecologică.

Iată câteva sugestii pentru a găsi astfel de tabere:

1. **Căutare online**: Folosește termeni specifici în căutările tale, cum ar fi "tabără de vară rezidențială pentru copii" sau "tabără de vară de lungă durată".

2. **Rețele sociale**: Verifică grupurile de părinți pe platforme precum Facebook, unde alte familii pot recomanda tabere pe care le-au folosit.

3. **Forumuri și bloguri**: Există multe forumuri și bloguri dedicate părinților care discută despre experiențele lor cu diverse tabere de vară. Acestea pot oferi recomandări utile.

4. **Centre de tineret sau organizații non-guvernamentale**: Multe organizații care lucrează cu tinerii organizează tabere de vară. Contactează-le direct pentru a întreba despre opțiuni de lungă durată.

5. **Recomandări de la școală**: Vorbește cu profesori sau consilieri de la școala copilului tău, care ar putea avea informații despre taberele de vară.

6. **Căutare locală**: Explorează taberele de vară din zona ta sau din zonele învecinate, deoarece unele tabere mai mici pot oferi și opțiuni de cazare pe termen lung.

Asigură-te că verifici recenziile și că te informezi despre siguranța și calitatea taberei înainte de a lua o decizie.

| Furnicuta000 a răspuns:

Nu isi asuma nimeni responsabilitatea asta pentru 3 luni consecutive. Si nici nu sunt multi parinti care vor asa ceva deci daca nu exista cerere nu exista nici oferta

| DandG2304 explică (pentru Furnicuta000):

Exista si in Romania. Am auzit colegele de la munca despre cateva variante. Avem chiar și tabara pentru a putea sa slabeasca. Dar nu am gasit foarte multe pe google

| LisaJulie a răspuns:

In Statele Unite exista deoarece sunt multi parinti care sunt antreprenori sau afaceristi, asta ocupandu-le tot timpul si trebuind sa ii lase pe copii in vacanta undeva

| MistarGoGu a răspuns:

În practica cam greu! Întreabă-te DACA TU AI rezista 3 luni departe de parinti? Tabere tematice sau scoli de " vara " au durata de maxim 2 săptămâni! Copii au capacitatea de concentrare redusa și se plictisesc destul de repede! Nu vad un organizator de tabere sa poată face atâtea activități în 3 luni cât sa tina copii focusati și implicați!

| MistarGoGu a răspuns:

Este și o chestie economica! Dacă un organizator ocupa 3luni o locație *( clădire) cu o singura serie de copii ala ce mai câștiga? Apoi costul unei tabere de 3 luni ar fi destul de prohibitiv! Sa facem un calcul simplu: 50 Lei / zi un minim × 90 zile = 4500 Lei!
Abia mâncarea *( 3 mese / zi ) de copil o poți acoperi cu 50 Lei! Nu mai vorbesc de chirie pentru locatie, salarii pentru profesori / traineri & animatori! În 3 luni trebuie făcute măcar 6-8 serii de copii! 1 - 2 săptămâni / serie! Now do The MATH!

| Kufu95 a răspuns:

La mine la școală exista tabără de mate în care se stătea 2 luni de la începutul verii până în August, depinde de școală.

| DandG2304 explică (pentru Kufu95):

Super! Mai stii si de existenta altor tabere sau cum as putea sa dau de ele?

| Kufu95 a răspuns (pentru DandG2304):

Am spus depinde de şcoală, nu ai găsit nimic pe Google?

| DandG2304 explică (pentru Kufu95):

Am gasit ceva, dar erau doar pentru cateva zile, iar eu am nevoie de o perioada mai lunga de timp.

| Whitte a răspuns:

Chiar daca exista, iti dai seama cat costa o tabara ca aia pentru 3 luni? Fii sigur(a) ca nu e gratis.

| DandG2304 explică (pentru Whitte):

Nu era vorba de costuri, ci efectiv unde/daca exista o asemenea tabara. happy