Da, am facut eu asa ceva, si inca, cu o procedura de distilare care nu implica vase speciale de distilare... deloc
practic, borhotul poate sa fie cam orice, nu numai prune, pot sa fie coji de nuci verzi, banane, struguri, cartofi, etc.
am auzit chiar zvonuri despre alcool facut din pasta de dinti, dar nu am o confirmare
totusi, tu ai spus "tuica"... in teorie tuica se face numai din prune,
din orice altceva, englezii ii spun moonshine (adica alcool facut din orice), iar facut din cartofi se face whiskey, totusi procedura (reala, nu ca acum cu, chimicale) consta in faptul ca alcool-ul e facut la undeva pe la 60+ de grade, apoi e tinut in butoaie de lemn, pana se evapora si ajunge pe la 50+ de grade, lucru care ii scade PH-ul si nu mai e asa de "agresiv", apoi e diluat cu apa de izvor pana la 40 de grade, de aia e whiskey si nu moonshine
Cred că se poate face țuică din orice. Am auzit că se făcea și din electrozii cu care se sudează.
Tuica de pufoaica :-)
Nu știam că se numește așa. Eu abia dacă beau de prune, odată la cinci ani.
cioca99 întreabă: