~să de-a in judecată... incompetența de-a educa...pentru abuzul unor elevilor vulnerabili?~
Călătorule, eu zic să dai in judecată, mai intâi de toate, limba română că nu respectă deloc modul in care tu scrii
Eu una da.
Eu am suferit de bully acolo și eu sufăr în continuare ca și profesor. Și deși acum părinții au toate drepturile, și deși nu am învățat în comunis, am simțit și atunci și acum că nimeni nu m-a apărat. M-am simțit și încă mă simt singură împotriva unui Sistem și încolțită peste tot (atât ca elev, cât și ca profesor).
Și nu știu cum se face, dar mi-ați citit, pare-se cele mai negre și deep gânduri. Deja visam în ultima bucată de vreme, cum o să dau statul în judecată, atunci când o să fiu avocată, pentru toate lucrurile pe care ni le-au făcut, atât ca elevi, cât și ca profesori, pentru că în realitate deși se pare că părinții au puterea, de fapt am aflat că doar părinții recalcitranți au puterea mereu. Și funny e că tot copii lor au și puterea, deoarece știu aceia că lor în final nu li se întâmplă nimic, iar dacă profa nu rezolvă, părintele se duce mai sus și rezolvă.
Dar când același elev bate pe un altul cu un părinte cu bun simț și profa rezolvă și pentru acela mai "cuminte" imediat sare părintele în cap că de copilul lui nu se atinge nimeni, și uite așa mai nou prin școli, nici părinții întrei ei nu se mai suportă, dar ce să mai zicem de elevi
Deși părinții au doar un singur numitor comun, doar atunci când vor toți să dea proful jos. În rest, părinții nu mai sunt de mult părinți și am impresia că mulți au devenit niște ahtiați după putere și chiar o doză zdravănă de caterincă.
Cât de Stat. Păi Statul greșește de la temelie. Nu există în primul rând examene și bareme serioase de intrare, atât la licee pedagogice, cât nici la facultăți de profil pedagogic. Așadar, să nu vă întrebați de ce o educatoare/învățătoare nu are ureche muzicală sau de ce un profesor redă lecția ca papagalul, deoarece metodica și didactica, atât din licee, cât și din facultăți lasă mult de dorit. De asemenea se pune accentul doar pe latura academică/informațională a profesorului, se omite 100% formarea laturii empatice/emoționale chiar a carismei, a profesorului, dar în meserie i se cere cu vârf și îndesat ca profesorul să dispună și să jongleze cu toată această gamă de emoții, empatie cât cuprinde și chiar i se cere lui "să se facă plăcut", dar nimeni nu-l învață nimic.
De elevi, nici nu mai spun. Se susține că educația la stat este gratuită. Dar totul se face un jumi-juma între părinți și profesori, doar pentru ca elevii să poată avea strictul necesar.
Deci am toate motivele din lume, din Univers să-mi doresc să dau Statul în judecată.
anonim_4396 întreabă:
robertmarius114 întreabă:
Cipi1212 întreabă: