| T0T a întrebat:

Există vreun motiv pentru care ai urma o carieră militară dacă nu e o pasiune chiar nebunească, ca să zic așa? Adică pe lângă faptul că iei mulți bani ce îți mai poate oferi această carieră pe lângă riscuri, reguli extrem de stricte, imposibilitatea de a te ține prea mult și de alte lucruri care îți plac și timp extrem de puțin alături de cei dragi?(am dat acest exemplu căci am văzut o întrebare pe aici și mi-am mai pus eu întrebarea asta și în trecut)
Ce importanță are banul când modul tău de a trăi pentru a-i obține nu îți oferă prea multă satisfacție? Ce ai alege dintre bani mulți dar timp extrem de redus alături de cei dragi și de activități mai relaxante sau distractive, sau bani mai puțini dar posibilitatea de a avea lucrurile pe care le-am enumerat înainte? (din câte am observat mulți aleg prima variantă și aici intervine imposibilitatea mea de a-i înțelege, dar nah suntem diferiți)

Răspuns Câştigător
| ToKen a răspuns:

Unii au sange de razboinic in ei. big grin
Nu cred ca e genul de ocupatie pe care o alegi din pricina banilor. Pur si simplu, simti "chemarea" aia.

Sa zicem ca aleg bani putini si timp cu cei dragi. La un moment dat, apar nemultumiri, frustrari, reprosuri. M-as simti incapabil sa ofer mai mult celor dragi. Pentru mine, asta e o frustrare maxima.
Din acest motiv, nu stiu ce as alege. Mi se pare ca tot in directia naspa ajung, mai devreme sau mai tarziu.
Is pesimist la ora asta.

| T0T explică (pentru ToKen):

Acum depinde ce va fi mai valoros pentru cei apropiați ție, banul sau prezența ta. Dacă pentru ei mai important va fi banul, atunci da, ai de ce să îți reproșezi(ți-ai ales greșit consoarta). Degeaba le oferi un Iphone 6 dacă tu nu vei fi acolo pentru ei. Asta e strict opinia mea, depinde de fiecare persoană și gradul său de materialism. Niciun obiect nu poate înlocui totuși o persoană.

| ToKen a răspuns (pentru T0T):

E adevarat, prezenta si sustinerea pe care o oferi cuiva, sunt mai valoroase decat orice obiect.
Dar, chiar si asa. Am exemple concrete in jur, unde la un moment dat, banii si situatia incep sa conteze, chiar daca nu ai crede niciodata ca persoana e una materialista. De aceea am zis chestiile de mai sus.
Poti trece peste si sa te descurci in continuare, nimic de zis, dar va fi prezent gandul ca nu ai suficient si ca nu te ridici la anumite asteptari, mai mult sau mai putin realiste.
De asemenea, este strict parerea mea.

6 răspunsuri:
| UnBroken2016 a răspuns:

Nu toti oamenii sunt la fel. Nu toti se bucura traind pe banii altora, mergand la petreceri zilnic sau sa faca sex cu vrea necunoscuta zilnic. Unii au in fiinta lor nevoia de a apara tara de a se sacrifica pentru tara lor. Nu toti suntem la fel. Plus ca unii sunt buni la asa ceva.

| T0T explică (pentru UnBroken2016):

"Nu toti se bucura traind pe banii altora, mergand la petreceri zilnic sau sa faca sex cu vrea necunoscuta zilnic."
Așa e, nu toți sunt la fel. Eu mă refeream și la genul mai familist ca să zic așa, cam acela mi se potrivește mie.

"Unii au in fiinta lor nevoia de a apara tara de a se sacrifica pentru tara lor."
Prin meseria pe care am exemplificato mai sus nu prea mai văd în ce fel îți aperi țara. Mai mult aperi unele interese ale americanilor.

"Plus ca unii sunt buni la asa ceva."
Dacă ai pasiune atunci devii bun la un anumit lucru și dacă pasiunea e mai mare decât nevoile superioare, ca să le zic așa, atunci alegi acel drum. Toți suntem diferiți, cum am zis și mai sus și cum ai zis și tu. Eram curios să văd cam ce fel de răspunsuri primesc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta cu a fi "familist" nu e pentru toata lumea. Plus ca nu multi isi gasesc relatii asa bune de-a lungul vietii, ori mai ales de la inceputul ei. Inca de mici n-au trait intr-un mediu favorabil.
N-o sa vezi pe unul care a trait in puf ca va urma o cariera militara.
E ca si cand ai zice la modul general: vai de copiii care nu-si respecta / iubesc parintii care i-au crescut. Ei bine, exista familii denaturate! Nu curge lapte si miere peste tot.

Deci chestia cu "nah, suntem diferiti" pica din start.

| T0T explică (pentru anonim_4396):

Ai dreptate, sunt și cazuri din alea.