| KokolinooolBoyLLA a întrebat:

Expresii care inchid gura, dar sa nu fie ceva rautacios stiti?
de multe ori simt nevoia sa fac baza de cineva si nu stiu expresii din astia.

ii zis cuiva: "hai sa iau o paine"
ea: "du-te!"
Eu ce puteam sa ii zic sa ii inchid gura?

sau cand cineva te face prost. ce poti sa ii zici? El/ea: "ce prost esti!","Fraiere!".

cand cineva zice ca minti."nu e adevarat","niciodata nu a zis asta"

sunt multe situatii.as vrea sa dezvoltam putin subiectu asta pentru ca nu cred ca sunt singuru care ma intereseaza asta

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Soluţia este să fii atent la ceilalţi, receptiv, să bagi la cap orice ţi se pare interesant. Să citeşti, să-ţi dezvolţi vocabularul, să stai de vorbă cu oameni interesanţi şi isteţi în realitate dar şi online. Nu poţi pur şi simplu să cumperi o broşură "101 replici de închis gura". Trebuie să înveţi din mers, să accepţi nişte informaţii şi să ţi le însuşeşti, să le aplici în alte ocazii, ca mai apoi să inventezi singur.
E ca şi atunci când înveţi să desenezi - întâi imiţi, apoi vii cu nişte concepte originale. Dacă ai o rudă foarte apropiată care te inspiră, vorbeşte mult cu ea despre orice şi învaţă.
Înţeleg ce te preocupă şi soluţia presupune o maturizare, formarea unei culturi generale. Astfel vei avea un simţ al umorului subtil, de bun gust, vei da replici isteţe şi gândite, nu "de băşcălie" cum fac mulţi alţii. Totul necesită timp şi răbdare. Baftă!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce ţi-am zis mai sus ar trebui să-ţi răspundă la toate întrebările. Referitor la replicile imature ale altora care încearcă să te necăjească, uneori e mai bine să îi ignori, să nu le dai satisfacţie. Astfel, ori te lasă în pace, ori continuă să te provoace. Dacă la un moment te întreabă: "Ce ai, eşti surd?", poţi să le spui "Nu, deloc, auzul meu este excelent, doar că eu consider discuţiile cu ignoranţii a fi de o calitate redusă."
În mare, trebuie să fii spontan. Alteori, autoironia (e şi aici o limită, totuşi) te face mai apreciat într-un grup. Sper că te-am ajutat ^^

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hai pa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da zii si uh hy pa nu vb cu toti projtiilaughing