E faza ca de sarbatori copii sarmani simt cel mai tare lipsurile ca toti copii sunt rasfatati atunci numai ei poate nu au ce manca nu mai zic de dulciuri scumpe pe care ni le permitem noi
Si nu numai copii dar si adulti daca lucreaza sau sunt singuri plecati de sarbatori se simt ca naiba de aia e mai important de sarbatori sa ajutam pe aia care au nevoie
Eu donez bani lunar cu aplicația share the meal. în programu lunar ți se ia lunar suma de bani stabilită de tine care merge la o familie nevoiașă din țări defavorizate și îți arată inclusiv ce cumpără cu banii tăi.
mai poți dona și pentru alte cauze instant cum ar fi familii lovite de uragane, refugiați, copii din nigeria etc
"sa impart... dulciuri la copiii bolnavi." - Ai vrut să le dai dulciuri? Nu ştii că dulciurile strică dinţii?
Salut!
Personal nu fac fapte bune doar de Craciun , incerc (desi nu incerc) sa fac fapte bune indiferent de moment, indiferent de perioada, nu trebuie neaparat o perioada in care ar trebui facute aceste lucruri. Cel putin nu pentru mine.
Desigur ca poate ceilalti se gandesc ca nu "se simte" decat de Craciun, dar... asta este.
Dar ai putea sa cumperi sau sa dai jucariile tale, pe care nu le mai folosesti, cadou la diferite persoane. Ai putea sa le oferi carti, daca ai, care ar putea sa le ajute, mai ales de dezvoltare personala sau ceva din care sa invete, nu neaparat povesti. Ceva util, care te-a impresionat pe tine.
Numai bine! ^_^
Asa e, ca se pot face oricand. Doar ca nu sunt obisnuit sa fac... si cand vine Craciunul ma simt singur si trist si de abia atunci ma gandesc la altii. Cred ca am pe aici ceva carti... poate mai citeste cineva sau macar sa le gaseasca alta intrebuintare.
Inteleg, cu timpul o sa faci exact ce vrei sa faci
De asta ar trebui sa ne bucuram de fiecare moment si sa fim recunoscatori pentru asta, exact ca numele tau ^_^
Sarbatori fericite sa ai!
Mersi! Si tu!
Daca vrei sa faci fapte bune, nu astepta sa vie vreo saprabtoare ceva, fa fapte bune oricind.Nu inteleg de ce multi oameni fac chestia asta doar cand sunt sarbatori.Adica stiu de ce,dar mi se pare aiurea.
Oamenii fac fapte bune doara de sarbatori,din prostie pe bune,din prostie sau de teama,ori crezand ca atunci fapta lor este apreciata mai mult,dar nu apreciata de celui caruia i se adreseaza,nici vorba,crede ca o sa fie apreciat de bau bau,sau de doamne doamne,ca de aia face fapta aia doara de sarbatoare aia religioasa nu?
Vrei sa faci fapte bune? Du-te si fa curat undeva,intr-un parc, pe malu unui rau, planteaza undeva un copac ceva, astfel pe limga ca faci ceva util, poate vei reusi sa inveti oamenii sa fie mai buni mai mult timp decat doara cateva zile pe an, atunci cand is sarbatori.
Bafta
E faza ca de sarbatori copii sarmani simt cel mai tare lipsurile ca toti copii sunt rasfatati atunci numai ei poate nu au ce manca nu mai zic de dulciuri scumpe pe care ni le permitem noi
Si nu numai copii dar si adulti daca lucreaza sau sunt singuri plecati de sarbatori se simt ca naiba de aia e mai important de sarbatori sa ajutam pe aia care au nevoie
Noi membrii comunității TPU îți recomandăm să ajuți o bătrânică să treacă strada!
Dacă se va opune - o vei trece cu forța! Atunci să vezi tu empatie și mulțumiri!
1. faptele bune nu se fac intr-o anumita perioada a anului, ci MEREU atunci cand observi ca e nevoie si stii ca poti ajuta.
2. se tin pentru tine. Nici macar familia mea nu stie cat am "investit" in asta, cu siguranta nu o sa stie nici altcineva.
DACA ai posibilitatea, incearca sa faci impreuna cu alti colegi cateva pachete cu fructe si dulciuri, o sticla de suc. si intrebati preotul sau pe altcineva care cunoaste multa lume (de exemplu un functionar de la primarie) daca nu cunoaste 2-3 familii nevoiase.
Sau acelasi lucru la o casa de copii din apropiere, insa pentru asta trebuie sa va strangeti mai multi.
Sau e suficient sa ii dai 10 lei/ (sau cumperi ceva din marfa chiar daca nu ai nevoie de ea)... unei batrane amarate ce vinde ceva pe marginea drumului.
Eu nu trebuie sa fiu conditionat de o perioada a anului ca sa fiu om.
"Am simtit ca e inutil si n-am reusit sa empatizez. Nu e de mine asa ceva."
Ajut oamenii cu orice ocazie, nu doar când îmi amintesc că cică mă bate Doamne-Doamne
Crăciunul asta ca în fiecare an stau cu familia mea și ne bucurăm de viata liniștită
Dacă te referi la fapte sociale poți sa donezi ce vrei tu bani sau alimente jucări la fundații care se ocupa de asta
Ai și la Mall coșurile alea în care pui mâncare de donat
Dacă te duci aiurea la spital nu e sigur ca aia sunt oameni sărmani poate sunt mai bogați ca tine și se enervează de gestul tău
Și nici la aia de la magazine cu mâna intinsa nu dau ca aia sunt hoți
Cazurile adevărate sunt rare și le găsești prin fundații prin cunoștințe etc
De ce dracu mai vrei sa faci o fapta buna daca ai vazut ca nu-i de tine.Aha si sa stii ca fapte bune se fac si in restul anului esti ipocrit rău hai pa enervant