anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Fetelor. Daca un bărbat sau băiat v-ar cere bani împrumut pentru o problema anume l-ați ajuta? Sincer.

9 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Eu nu dau bani împrumut, nu prea dau nimic in general pentru ca m-am cam saturat sa tot ajut si sa dau si eu sa raman pe dinafara.
Iar daca un bărbat nu isi poate rezolv a problemele si trebuie sa ceara de la o femeie e cam nasol.

| DonGiani a răspuns (pentru Freya1):

Pai de ce spui că un bărbat. Un bărbat este tot om și poate avea probleme. Nu trebuie sa cataloghezi chiar așa. Dacă e bărbat e tot om, nu e zmeu sau altceva. Dacă o femeie are o problema și are nevoie și cere unui bărbat bani asta o face mai slabă? Nicidecum ci are o problema de moment care prin acel împrumut se poate rezolva. Dar mă rog
. fiecare vede in felul lui.

| Freya1 a răspuns (pentru DonGiani):

Am zis ca un bărbat trebuie sa faca tot posibilul sa isi rezolve problemele, iar in caz ca nu poate in ultima instanta sa apeleze la o femeie.
Daca acea femeie este mama, sora, verișoara poate cere din start ca sunt rude.Dar până a ajunge sa ceara iubitei (cu care încă nu e la comun cu toate ) trebuie sa faca tot posibilul sa încerce el singur sa rezolve.
Femeia si bărbatul trebuie sa fie egali in drepturi într-adevăr si sunt complet de acord cu asta.Dar in chestiunea cu bani mai degrabă mi se pare ok sa vad o femeie ce cere bani împrumut de la un bărbat decat invers.
Nu am zis ca e obligatoriu sau ca e ceva imoral sau etc.Am zis doar ca asa ar fi ok, ca bărbat sa fi mai stăpân pe tine.

Ai și tu dreptate in felul tău. Dar sincer faptul că se ajută cu iubita lui cu bani mi se pare foarte frumos. Părerea mea.

| Freya1 a răspuns (pentru DonGiani):

Un cuplu cand e la începutul relației si fiecare cu bani lui cred ca poti sa il ajuți facandui cinste cu un suc sau o cafea, cumparandui un cadou, un hanorac sau o cămașă pentru ca le-ai văzut în magazin si ti-au placut, sa te oferi sa dai si tu bani la motorină/benzina daca mergeți intr-o vacanta, sa plătești daca e necesar jumătate din cazare cu toate ca foarte multi bărbați ce chiar plac o femeie și vor ceva serios cu ea nu ii va permite in fine.
Cand aveti ceva timp împreună e ok sa aveti bani la comun si sa cheltuiti pentru cele necesare.
Dar cand iesi cu unu de o perioada de timp in care nu ati ajuns sa puneti bani la comun (asta inseamna câteva luni) si el iti cere bani ca i s-a stricat masina, ca a împrumutat de la cineva si trebuie sa ii de-a inapoi, ca trebuie sa isi plateasca rata sau factura (excludem doamne fereste o problema de sanatate) cred ca trebuie sa iti pui un mic semn de intrebare.De ce? Pentru ca daca pe vremuri nu era ceva iesit din comun asta, în zilele noastre exista posibilitatea ca acel cineva sa fie un foarte mare șarlatan.Nu zic ca e obligatoriu,dar este foarte posibil sa fie unul pe interes sau care mai tarziu va vrea sa stea pe spatele tău sau tu sa fi cea care aduce bani in casa iar el sa frece menta.
La fel si cu fetele ce la o perioadă scurtă de timp iti cere posetute,gentute,sa o duci in mall, sa mănânci somon etc.
Eu am câțiva ani cu al meu si avem bani la comun, dar și după atâta timp încă am rețineri cand merg in magazin (si chiar nu stăm bine financiar, sau stiu ca sunt lucruri mai importante de cumpărat decat niște rahatele) nu ma pun sa cer, sa ma vait, sa vreau aia si aia si nu fac datorii sau lucruri ce cred ca ar face gaura in buget.

Ai dreptate, pot fi și escroci.

| Emma30555 a răspuns:

Da. Dacă mi e prieten sau cunoscut.

| Nirvanaaa a răspuns:

Depinde de problema și depinde cât de apropiat îmi este. Depinde totuși și de suma. Dacă e o suma mare incep sa îmi pun întrebări. laughing Multe prietenii se sfârșească când vine vorba de bani. Dacă e o suma decenta și am foarte mare încredere in respectiva persoana ca e un om de cuvant, atunci da.

| DonGiani a răspuns (pentru Nirvanaaa):

Mulțumesc frumos pentru răspunsul sincer dat. Cel mai bine este niciodată să nu dai sume mari.