Tort cu fructe
Ingrediente:
Fructe: banane, ananas(compot), portocale, kiwi, visine(compot), etc
Blat
• 6 oua
• 6 linguri de zahar (putin cu varf)
• 6 linguri de faina
• 1 lingurita de ulei
Glazura
• 500 ml lapte
• un praf de budinca de vanilie
• 4 linguri de zahar
• 300 ml frisca
Blatul
Se separa albusurile si se bat spuma. Se adauga zaharul si se mai bat putin pana se omogenizeaza. Se incorporeaza galbenusurile unul cate unul amestecand incet prin invaluire. Se adauga pe rand cate o lingura de faina, amestecand incet tot prin invaluire (ca sa nu se strice consistenta spumoasa a amestecului). Pe fundul tavii se pune o foaie alba (se decupeaza pe forma tavii ) si se unge cu putin ulei. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor (incins) la foc potrivit si se lasa 30-40 minute, pana se coace.
Glazura
Budinca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
Dupa ce s-a copt blatul, se scoate din tava, si se aseaza pe platou cu suprafata mica in sus. Se ia hartia si se aseaza fructele ( se poate insiropa blatul cu 2-3 linguri de zeama din compot). Peste ele se toarna budinca fierbinte. Se orneaza cu frisca si felii de fructe.
Bună.
Uite una ușoară: o cană de ulei, o cană de apă, 650 grame făină, 300 grame de nucă coaptă (alune, fistic, la alegerea ta), 100 grame zahăr, un borcan de gem de 400 de grame, o linguriță de praf de copt, o linguriță de amoniac de sodiu, mirositoare (rom, lămâie, portocală, etc., la preferință) și un pic de sare.
Amesteci toate ingredientele, ungi tava de copt cu ulei, pui compoziția și o lași la copt timp de 45-50 de minute la foc potrivit (cuptorul să fie încins în prealabil).
Praful de copt și amoniacul nu le stingi în oțet sau zeamă de lămâie, le amesteci împreună cu celelalte ingrediente.
Când este gata o pudrezi cu zahăr pudră vanilat.
Poftă bună.
Pa, pa.
Chec
Ingrediente:
6 oua, 300 gr zahar, 300 gr faina, 100 ml ulei, un pliculet praf de copt, 2-3 linguri cacao si dupa preferinte: nuci, stafide, rahar
Mod de preparare: Dupa ce se bat bine albusurile se adauga treptat 6 linguri de apa rece apoi pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt stins. Se amesteca cu nuca taiata (sau rahatul, stafidele) si se toarna mai bine de jumate din compozitie in tava unsa si tapetata cu faina. Restul se coloreaza cu cacao si se toarna in tava peste cea alba.
Se da la cuptorul incins si se coace la foc potrivit.
Se serveste pudrat cu zahar pudra