Majoritatea gândurilor vin din subconştient, deci nu avem cum să le controlăm. Putem doar să le conştientizăm, apoi să le ignorăm sau să le schimbăm în unele mai bune, în funcţie de ce considerăm noi a fi un gând "bun".
Nu cred că(,)cât de "atenţi" suntem are vreo importanţă. Dacă te gândeşti la ceva ce îţi face rău, nu ai cum să controlezi aceste gânduri şi poate cea mai bună metodă de a te descărca este transformându-le în cuvinte.Cred că acest citat se referă la cât de uşor poate deveni ceva un obicei, şi că un gând se poate tranforma rapid în destinul tău.Dar, aşa cum a spus şi casablanca40, dacă devenim prea conştienţi de noi înşine şi atenţi la tot ceea ce facem, vom începe să pierdem din vedere lucrurile cu adevărat importante.
Depinde de fiecare.
Unii sunt mai atenti altii sunt mai putin atenti.Pentru toate celelalte exista MasterCard.
Ok, rabi' cum zici tu, dar parca as mai adauga ceva:
Fii atent drept cine te dai, caci Napoleon e luat de mult.
Fii atent cine te priveste, daca vrei sa-ti faca o descriere frumoasa.
Fii atent la ce asteptari ai de la postarea asta, ti se poate indeplini intr-un mod bun/rau.
Nu stiu cata intelepciune zace in citatele de mai sus, dar nu vreau sa-mi sufoc gandurile, chiar daca sunt ele nebune, nu vreau sa ma cenzurez verbal stiind ca mai tarziu tot o sa trec la fapte.Trebuie sa las gandurile sa-mi treaca de cutia craniana, macar asa preventiv pentru cine mai asculta.
Viata trebuie traita natural. Atentia nu te face decat sa devii constient de existenta ta. Da atentie anumitor obisnuite si vei vedea ca isi vor pierde naturaletea. Cel mai mare chin pe care il poate simti un om este constienta de sine ca fiinta in fiecare moment al vietii sale.
Incerc sa fiu o persoana atenta, dar mereu imi distrage atentia prostia omului.