| ionutll a întrebat:

Fiți atenți 1 ori 0 face 0 da? Și o masină ori zero mașini face o mașină..Atunci 1 ori 0 de ce nu poate să fie 1 pentru că la mașină exista deja o mașină.Și atunci 1 ori 0 de ce nu poate să fie 1? Dau fundă pentru cel mai bun răspuns

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Ce este inmultirea.Este multiplicarea acelui numar.De exemplu avem 2x3=6.
Este ca si cum am spune ca avem 2 cosuri, fiecare cos are cate 3 mere, totalul lor da 6 corect. Sau avem 2 obiecte care se multiplica de 3 ori adica 2+2+2 si avem tot 6.
Avem 1x1 =1, un cos care are un mar, cate mere ai acolo? 1.Aici daca aplicam logica de mai sus, sa multiplicam 1+1 deja ne da alt rezultat 2, ups, nu mai avem logica.
Avem un cos care are zero mere, cate mere avem acolo? 0, Dar daca nu multiplicam pe 1 ca nu avem la ce, pentru ca avem 0 ne da 1, iar nu-i bun, nu se potriveste cu logica de mai sus, pentru ca am avea acelasi rezultat cu cosul de la 1x1

Logica ar functiona, daca nu apare 1x2 care daca luam dupa cosul cu mere near da 2, am avea un cos cu 2 mere si ar veni in contradictie cu 1x1 care dupa logica ar da 2.

Asa ca eu din cate inteleg, matematica a pus cateva reguli.
1-O regula pentru 1x0=0 chiar daca nu are logica
2-O logica pentru 1x1=1
2- O alta logica diferita pentru restul de operatii de inmultire.

Este ca o regula, ca o lege, sa nu furi, de ce? Pt unia are logica, pentru altii nu are laughing dar daca este regula trebuie sa o iei asa cum este ea.
Matematica lucreaza cu numere, iar atribuirea lor unor obiecte, se face dupa aplicabilitate, fctie de carui lucru, ii atribui un calcul
In cazul tau masinile nu se inmultec, se aduna, asa ca 1 masina adunata cu 0 masini va da 1 masina, adica 1+0=1.
Nu ma pricep la matematica, dar asa vad eu siituatia, plius ca am citit pe undeva, nu mai stii cindva, ca matematica pentru inmultire ar avea ceva reguli, asa parca ne-a spus si la scoala., nu stiu daca is astea ce am spus eu mai sus, dar ceva asemanator, au ceva nume nu le-am retinut.

| ionutll explică (pentru relian):

Mamăă da cum de ai avut motivația sa scrii atâta?

| ionutll explică (pentru relian):

Dar să știi că nu este în totalitate chiar așa cum ai mentionat..Eu voiam să-mi spui de ce 1 ori 0 nu poate să fie unu...Nu să scrii de multă matematica laughing))))

| relian a răspuns (pentru ionutll):

Am spus si aia, ca asa sa convenit, altfel nu se putea, este o regula, care trebuie luata asa cum este ea. Orice numar inmulti cu 0 trebuie sa dea zero. Daca faci altfel intra in contradictie cu alte calcule. Aia e tot.
Sa ajungi la asta, am spus ca trebuie sa si arat cum sau de ce este asa.Sa arati cum adica ar intra in contradictie.
Puteam sa spun simplu, asa este regula, dar nu stiu daca erai multumit de raspuns asa ca am explicat cum ma pricep eu mai bine si mai simplu laughing
Nu stiu daca am explicat corect, am spus asa cred eu si din ce imi amintesc de regula asta de la scoala.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pentru că o mașină ori zero mașini înseamnă de fapt o mașină plus nimic

| J0B0MAT a răspuns:

1x0, adică unu de zero ori sau "unu de nici o dată" e nimic, adică 0.
Tot așa 1 mașină de 0 ori, adică nici o dată, înseamă nimic, 0 mașini.Nu înseamnă o mașină, pentru că să zicem îți cumperi o mașină de zero ori, adică deloc, nu ai nicio mașină.
Nu știu să explic mai simplu de atât, sper că ai înțeles ceva.