anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Folosirea petardelor pe drumurile publice este legală?
Sunt copii/ adolescenți care fac asta...și mie îmi dă o stare foarte aiurea. Mai ales când trec în urma lor. Mi-e teamă să nu îmi explodeze vreuna în ochi.
Sunt genul de persoană care se sperie și de artificii, când sunt aproape...pentru că nu suport sunetele puternice. Mi-o ia inima la galop și mi se face rău...
Mai are cineva problema asta?

7 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Nu e. Și la mine se aud încontinuu bubuieli enervante. Însă probabil printre ei sunt copii de interlopi. Poliția nu le va face nimic, iar dacă îi reclami te vor teroriza.

| Catrice a răspuns:

Teoretic,nu e.
Practic, nu îi baga nimeni in seama.

| Nemessys a răspuns:

Cauta tavi pertea pe YouTube și uita te la ultimele lui clipuri. A vorbit despre asta.

| siriusblack98 a răspuns:

Legal nu este dar nu îi ia nimeni în seamă cât să le dea o amendă până nu își pierde careva un ochi sau chiar viața și intervine presa.

| Nirvanaaa a răspuns:

Nu, nu este legal.
Și da, am și eu aceeași problema sad. De obicei la mine in zona se dau mai mult seara și in liniștea aia se aud și mai rău.

| ShaOfHatred a răspuns:

Nu e legal ( https://lege5.ro/......-explozive )
Dar nu se prea fac multe împotriva la asta. Eu m-am obișnuit cu ele, pentru că făceam și eu mă mai distram cu ele, dar nu unde sunt oameni.

| Onisim10 a răspuns:

Nu este legală!
Sunt magazine de explozibile din astea legale, dar trebuie sa ai cel puțin 16 ani că sa cumperi, și nu ai voie prin aproprierea caselor.