| Pichakchiu a întrebat:

Fraților, am ținut un,, stil de viata,, cu o dieta bazata de vreo 900 calorii, ușor ușor am crescut la 1200. Acum, când am terminat dieta și mănânc 1600 kcal, observ ca încep sa ma îngraș. Și eu am nevoie zilnic de 1600 calorii, de ce mă îngraș?

79 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Normal că dacă, crești numărul de calorii începi să te ingrași. Corpul tău acumulează mai multă energie prin acele calorii, și acele calorii se transformă în țesut adipos (grăsime) care dacă nu e eliminată în mod corespunzător, va rămâne acolo și va continua să se depună.

| TheStrategist a răspuns:

Din moment ce ai crescut numărul de calorii e normal să începi să te îngrași.

| Pichakchiu explică (pentru TheStrategist):

Pai și toată viata mea trebuie sa mănânc zilnic 800 calorii, ca dacă nu ma ingras?! Pai dacă mănânc o prajitura aia are 500 calorii, mai mănânc una și aia e mancarea mea pe o zi? Pai mor

| Pichakchiu explică (pentru anonim_4396):

Pai e mult 1600 calorii?
Cum sa le elimin? Sunt o fire sedentara

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Pichakchiu):

E mult față de cât consumai înainte, 900.
Dacă nu erai fire sedentară îți recomandam jogging-ul.

| TheStrategist a răspuns (pentru Pichakchiu):

Poți mânca mai mult de atât, dar să faci și sport ca să nu te îngrași.

| Mosotti a răspuns:

Ptr ca ai nevoie de mai putin de 1600, de aia te ingrasi.
Ptr ca, cu cat slabesti, ai nevoie de mai putine calorii ca sa te mentii.
De ex o femeie de 275 kile, are nevoie de 4-5000 calorii sa se mentina in greutate.

Daca inainte la greutatea x nu te ingrasai cu 1600, cand vei ajunge acum la greutatea x, cu 1600 nu te mai ingrasi ci te vei mentine.
Si nu stiu cat de bine ai calculat acele kcal de fapt.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu, ea se mira ca inainte nu se ingrasa cu 1600, acum se ingrasa pentru ca a slabit, si slabind, consumul caloric scade, si de aia cu 1600 acum depunde, ca sa se mentina are nevoie de mai putin acum.
Eu asa cred ca la asta se refera.

| Mosotti a răspuns (pentru Pichakchiu):

800 e putin un 1500 cam ai avea nevoie zilnic cred.
De unde ai dedus ca ai nevoie de 1600? Mancai inainte 1600 si nu te ingrasai, sau? Ca la raspunsul celalalt am presupus ca vrei sa zici ca, cu 1600 inainte nu te ingrasai.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Sportul e cea mai nerandamentoasa metoda de a arde caloriile, sportul e bun pentru sanatate insa la randament pentru slabit e slab de tot.
Mai bine nu mananci acele kcal decat sa alergi o ora ca nebunu sa arzi 6-700 alea adica o ciocolata, mai bine n-o mai mananc.
Trebuie sa afle cat arde dar precis, ca sigur nu stie cat arde, si sa se incadreze in alea, aia e.

Eu la 44 ani, 1, 7 m, barbat si 67 Kg ard cam 2300/zi, ma incadrez in ele, in adolescenta ardeam cam 2200.
Pai ideea e sa nu mananci prajituri, trebuie mancare sanatoasa ca aia are volum mai mare si cal mai putine.

Maica-mea la 74 ani, 1, 45 m inaltime si 50 kile arde cam 1500/zi, deci nu poti ardea tu mai putin la 15 ani, ce naiba.
Se stie ca oamenii cu cat avanseaza in varsta, ard mai putin pentru ca se duce din masa musculara.

| Pichakchiu explică (pentru Mosotti):

Nu. Ma refer ca nutriționistul mi-a recomandat de la 1500 la 1800 calorii. Chiar mai multe când am activitate intensa.
Eu ieri aveam 56 kg fix, și am mâncat 1600 calorii. Azi fusei mai grasa cu 800 grame. Adică 56, 8 kg. Și eu dacă zilnic as manca doza recomandata de 1600 kcal, m-as ingrasa, nu?
Nu mai suport! Eu azi mancai 1000 de calorii, mai puține. Ma cântări acum și sunt cu 2 kg mai grasa decât sunt dimineața! Deci mâine dimineață am tot 56, 8 kg. Dar eu vreau sa am 56 fix, respectiv 55, 6 câte aveam înainte, dar nu le pot avea decât dacă mănânc iar 600 calorii pe zi, ceea ce nu mai vreau. De ce ma ingras dacă mănânc 1600 calorii?

Am 16 ani acum, apropo laughing
Nu mănânc dulciuri, nu beau suc! Mănânc mancare sanatoasa și echilibrata.
Azi dimineață mancai 200 gr iaurt 0, 1% cu o rodie. După mancai un mar 150grame cu 2 mandarine 147gr. La prânz mancai fasole ciorba cu salata de varză 250gr și cu 2 rondele de orez expandat.
După băui 230 ml lapte și seara la cina shake herbalife. Și sunt cu 2 kg mai grasa ca azi dim. Baui și 2, 5 L de apa. Dar eu vreau sa am din nou kg de acum câteva zile, adică 55, 6. Am 167 cm. Nu înțeleg! Are corpul nevoie de mai multe kg?
Eu nu pot trai numai cu 1000 calorii ca ma simt ametita, obosita. Etc, și acum ma simt asa.
Dacă consum 1600 calorii zilnic, mă îngraș! Și eu am nevoie de caloriile astea, înțelegi? De ce?

Pai nu știu câte calorii ard. Dar acum, când stau în vacanta, nu prea am activitate. Sport fac dimineața, ceva de înviorare vreo 15-20minute. Și mai fac eu când am chef un antrenament pe săptămână.
Ma consider sedentara

Nu. Nu m-am referit la asta. Înainte aveam 80 kg și mancam cred ca peste 2000 și ma mentineam. Dar mancam nesănătos. Eram și activa.
Acum, la 56 kg, pe care nu le mai am de o zi, ( am 56, 8) îmi sunt recomandate de la ( hai 1400) pana la 1800! Și eu am mâncat zilnic și le-am pus. Și pun și pun pana când ajung la loc! Ce se întâmplă?!

Raspund aici pentru toate cele 4 mesaje.

Ai fost mai grasa cu 800 g nu de la alea 1600 kcal, ai retinut apa, ca sa iei 800 g ar trebui sa fi mancat in plus in afara de ce arzi 5600 Kcalorii, lucru care nu l-ai facut, adica sa fi mancat 6500-7000 Kcalorii.

Daca nutritionistul ti-a zis asa, fa ca el, ca stie el ce stie.
Vom vedea in timp daca te ingrasi sau nu.
Normal ca ai cu 2 kile mai grasa ca dimineata, ca ai mai mancat, ai mai baut, greutatea variaza cu 1-2 kg zilnic in sus sau jos, asta se stie.

Se poate verifica exact cat arzi dar e mai greu, eu mi-am calculat cam exact cat ard acasa practic.

Tu cand ai tinut dieta, ai mancat si mai putini carbohidrati, si ai eliminat mai multa apa din tesuturi, acum ai luat apa aia la loc daca ai urcat cantitatea de carbo sau sare.

La 600 kcal/zi slabesti continuu.
Va trebui stabilit cat arzi.

Se intampla ca daca te ingrasi, inseamna ca mananci mai mult decat arzi, e simplu, insa nu se stie daca te ingrasi sau e doar retentie de lichide, daca cantaru urca continuu, inseamna ca te ingrasi, daca de la 56, 8 revine iar la 56, inseamna ca nu te ingrasi.
Nu conteaza ca nu mananci dulciuri si nu bei suc.
Ca ai 16 ani sau 15, e cam tot una.

Pai seara obișnuiam sa am 57 kg, și dimineața cu un kg mai puțin. Acum am seara 58 kg.
sad
Nu știu dacă revine, dar nu e de bine.
Eu pana a termina cu dieta, mancam foarte puțin. Iar acum dacă revin la modul la care trebuie să funcționeze corpul meu normal adică la 1400 kcal +, urc zilnic pe cantar greutatea.
Cum sa ard eu 5000 kcal într,-o zi? Ca nu fac nici un sport.
Cu 600 calorii nu ma simt bine.
Nici ci 1500 nu funcționez cum trebuie.
Revin mâine cu câte kg am, după ce azi mancai în jur de 1100 kcal. Deși nu cred ca voi scădea.
Eu vreau sa îmi mențin greutatea de 56. Nu vreau sa mai pun sau sa mai scad.
Dar mănânc caloriile recomandate, și ma îngraș.
Ieri am și mâncat, pentru 1600kcal (fără dulciuri sau alte chestii nesanatoase) și astea m-au adus la 56, 8. Ar trebui sa fac 2 zile de mâncat, apoi 2 de foame

Pai pana nu stim exact cat arzi asa se intampla, pe bajbaite, de aia eu am calculat exact cat am acasa, nu dupa calculatoare sau altii.
Eu am dat ex cu tipa grasa care arde 5000 (nu tu sa arzi 5000), ca exemplu ca in functie de greutate arzi mai mult sau mai putin.

Daca la 80 de Kg te mentineai cu peste 2000, acum nu mai arzi atat clar, eu zic ca un 1500 arzi, dar nu is sigur.

24 kile astea in cat timp le-ai slabit?! Mai exact zile daca poti zice, deci del a 80 la 56.

Pai în aprilie am slabit de la 86 kg la 82, adică 4 kg. După am început din iulie de la 82, 5 pana la 56 acum., iulie, august, sept, oct, nov.
Vreo 6 luni.

Daca in aprilie ai slabit de la 86 la 82 intr-o luna, ai avut 903 Kcal/zi in minus, cate kcal ai mancat pe zi atunci?! La kcal pe care le-ai mancat, aduni 900 astea si afli cat ardeai pe zi.

Iar din iulie pana acum in 6 luni ca sa slabesti 26, 5 kg deci de la 82, 5 la 56, ai avut zilnic cam 997 Kcal/zi in minus in astea 6 luni.
Deci ai ars pe zi cat ai mancat plus 997.

În aprilie nu știu câte calorii consumam, ca nu ma interesa, mancam și eu ce credeam ca e mai sănătos, deși nu era. Nu știam, eram la început. Plus ca legătură cu nutritionista am luat-o din iulie, deci eu nu știam nimic.
Azi dimineață avusei 56, 7. Adică minus 100g fata de ieri, pentru ca ieri am mâncat 1000 și ceva de calorii. Azi, mancai cam la fel. Și seara am 58, 2! Doamne fereste! Eu vreau din nou 55, 5 dar asta ar însemna să traiesc numai cu 500 calorii. Înainte cu o luna, când trăiam cam cu 700, 800 calorii, mă simțeam al naibii de rău.

Lasa ca si 56, 7 e bun, deci nu te-ai ingrasat fata de ieri, ti-am zis ca era apa retinuta.

Mananca cum ti-a zis nutritonista ca si calorii si vedem in timp cum stai cu greutatea, te cantaresti dupa o saptamana si vezi cat ai.

A zis ca în zilele cu activitate sa am 1600 kcal +
Iar în zilele în care nu am, sa iau 1200- 1300 sau 1400 calorii.
Deși nu înțeleg care e diferența cu 100 de calorii în plus, sau minus.
Eu aveam 55, 5 kg. Am pus 1, 7 kg!
Nutritionista spune ca am pus masa musculara, dar e imposibil, ca nu făcut sport. Dar am mâncat mai multe proteine.
Nici cu 1100 calorii nu mor de foame. Dar, mna,...
Măcar la 56 sa ajung din nou.
Dar nu vreau sa ma mai infometez oricum.
Nu m-am îngrășat fata de ieri, ca am redus 500 calorii!
Multunesc frumos!

Pai conteaza 100 kcal in plus sau in minus, de exemplu daca ai 100 kcal in minus timp de o luna slabesti 0, 4 Kg, daca ai 100 in plus, pui 0, 4 Kg, si gandeste-te unde se ajunge daca mult timp ai asa.

Daca ai mancat mai multe proteine e posibil sa fi pus putina masa musculara, ca masa musculara e formata din proteine.
Pa mananci un 1300-1400 cum a zis nutritionista si gata, vezi cum e.

Nu poate zice nici ea exact ce se intampla, ca nu stie exact cat arzi, aia cu muschii poate fi o presupunere doar.

Nu poti vedea de pe o zi pe alta la cantar nimic concret, cantarul se faca saptamanal dimineata pe nemancate nebauta si dupa toalate in chiloti, ca daca acum ai niste haine pe tine si data viitoare la cantar alte haine, pot cantari diferit alea si sa dea eroare.

Azi avusei 56, 3. Ieri am avut 1000 kcal.
De aia le am asa.
A zis ca dacă consum zilnic 1500-1600 kcal, și nu activitate, cantarul e menit sa arate mai mult. Asa a fost. Am mâncat atât intr-o zis și după am avut 800 pe plus.
O sa merg după principiul: 1 zi mănânc, 3 fac foamea la 1000kcal.
Dar dacă știi cum sa combini alimentele, nu mori nici cu 1000

| xXLuLuXx a răspuns:

1600 calorii, dar de care calorii? Exista carbohidrati simpli si carbohidrati complexi, eu cred ca aici ai problema, cei simpli ii porceseza corpul usor, cei complexi se depun si sunt foarte greu de dat jos. De asemenea poti sa adaugi la dieta calorii negative, varza murata este un exemplu de calorii negative, varaza murata tocata langa un piept de pui e destul de bun.
Poti sa incerci sa lasi temperatura mai mica cand dormi, gen racoare, iar corpul tau va arde calorii sa te mentina cald.
E un exercitiu care il fac si eu, si eu sunt sedentara, unde doar iti incordezi muschii, nu ma omor dupa el, dar nu e greu, orice muschi vrei, incordeaza, descordeza, pe loc.

Nu face foamea ca e total nesanator, o sa pierzi masa musculara, plus ca-ti distrugi si stomacul, ideal e sa mananci zilnic echilibrat.
Ti-am zis ca 800 g alea nu erau grasime ca nu avea cum matematic.

Daca a zis ca 1600 e mult fara activitate, atunci baga in 1200-1300 si vezi cum este.
Sa mananci 1300 zilnic cu ce e sanatos in 3 mese pe zi.

| Mosotti a răspuns (pentru xXLuLuXx):

Nu conteaza de care calorii, caloria e calorie si atat, e irelevant de unde vine.
Daca arzi 1500 Kcal si mananci 1200 si din carbo simpli slabesti, ca organismul ii arde pe toti si mai trage si 300 din depozite, ca nu-i ajung 1200.
Daca mananci 1200 din carbo complecsi, se va intampla acelasi lucru.

Asta am testat eu ani de zile.

Varza murata are si aia calorii cam 25 pe 100 g cam, ca are si aia ceva carbo in ea. Nu are nici o calorie negativa, ce naiba. Ziceau asta ca digestia lor ar consuma mai mult decat cate kcal au, dar e fals dupa teste facute practic si de mine si de altii.
Si pieptul de pui fara piele crud are 105 Kcal/100 g ca are proteine destule, deci are cal dar mai putin ca ceafa de porc care are 265/100 g produs.

Aia cu racoare in casa da, ai dreptate, va consuma ceva mai mult kcal, ca, corpul incearca sa isi mentina temperatura corpului, insa nu e prea comod sa stai in frig.

Trebuie sa manance cat arde, asta e treaba, nimic altceva, orice ar manca, doar sa nu sara de cat arde.
Dar inca nu stie cat arde ca nu si-a calculat paractic cam exact acasa.

Eu am calculat, ard 2300 Kcal/zi fara activitate adica foarte sedentar.

Pai și eu sunt tot sedentara. Mai fac unele activități uneori... ușoare oricum
Și în rest, nu știu cum să îmi calculez arderile. Sa vad câte ard

Nu conteaza ca esti sedentara, eu slabeam si asa, conteaza cate calorii mancam, de ex eu mancam 1500 pe zi si slabeam 3 kile lunar fara absolut nici o problema, si daca ieseam jos la cumparaturi de doua ori pe saptamana, restul in casa.
Dieta e baza, nu sportul, sportul e un 15-20 % maxim.

Asa cum si invers, cand faceam sala m-am ingrasat, ca mancam mai multe kcal decat cat ardeam cu sala cu tot.

Pai eu am calculat asa cat ard:
1 Regula - trebuie calculate exact cal care le mananci pe zi.

2 - Duminica sa zicem mancam un fel de mancare, la anumite ore si de anumite ori pe zi, beam o cantitate de apa tot asa la diferite ore sau cand beai.
A doua zi Luni dimineata la 10 ore de la masa ma cantaream dupa toaleta, nemancat, nebaut in chiloti.
Notam greutatea.

Apoi mancam ce doream cand doream pana sambata inclusiv.
Duminica mancam exact ce am mancat duminica trecuta, la aceleasi ore, aceias mancare (care sa aiba si aceiasi cantitate de sare ca duminica trecuta) si aceiasi cantitate, beam la fel aceiasi cantitate, de tot atatea ori pe zi si la aceleasi ore.
Luni a doua zi dimineata cantar tot la 10 ore de la masa ca si lunea trecuta.
Aia e greutatea reala.

Se aduna kcaloriile mancate de Lunea trecuta (deci de dupa cantarire) pana Duminica inclusiv si se imparte la 7, ca sa afli media mancata pe zi pana la cantarul de lunea asta.

Dupa aia vezi cum arata cantarul.
Daca aveai lunea trecuta 55 si acum ai tot 55, inseamna ca pe zi ai mancat cat arzi.
Daca aveai 55 si acum ai 55, 7, inseamna ca ai luat 700 g adica 4900 Kcal ai avut in plus toata saptamana, adica ai avut 700 kcal/zi in plus pe zi.
Deci ai ars cat ai mancat media aia pe zi minus 700.

Daca aveai 55 si ai lunea asta 54, 3, atunci ai slabit 700 g adica ai avut 4900 kcal in saptamana in minus, adica 700 K/zi in minus, adica 4900/7 zile.
Asa ca ai ars cat ai mancat pe zi plus 700.

100 g de grasime corporala are 700 Kcal.
Si daca ai luat sa zic 700 g, se calculeaza 7, 5 (adica cate sute de g ai luat) x 700 si da 4900 Kcal in plus.

Am facut asa si am mancat si baut la fel inainte de zilele de cantar, ca sa nu mai dea eroare ca ba e mai multa mancare in stomac, ba ca ai retinut apa in plus, sa fie cantarul pe bune in aceleasi conditii.

Mie mi s-a parut f usor sa fac asta, altfel nu aflam real cat ard, ca dupa calculatoarele de pe net dadea 1600-1700 deci fals total.