Și tu arzi doar 1500.
Pai și doar nu o ți toată viata în slabeală. Ma gândesc ca la menținere, poți manca mai multe calorii. Sau tot 1500 mananci și acum?
Eu azi dimineață avusei 56, 5. Azi mancai și dulce, sunt curioasa pentru mâine. Și de mâine fac asta ce îmi spusesi tu.
Dar, nu înțeleg. Decât duminica mancai sănătos, sau și în restul săptămânii, doar ca duminica aveai ore fixe?
Duminica seara la ce ora mancai? Bănuiesc ca dormeai 8 h. La 22:00 mancai? Și ce mancai?
Ai fost îndrumat de vreun nutritionist?
Aveai 3 mese principale și 2 gustări de fructe,. sau?
Doar duminica țineai dieta asta?
Și în cursul săptămânii mancai haotic, prajit, dulce, etc etc?
Am făcut treaba asta, dar nu știu chiar atât de sigur nr de calorii ( eu le calculez pe oneden) și împărți la 7, îmi dete undeva pe la 1520. Dar oricum, mai repet și sapt. asta
Dar, spune mi... eu trebuie sa încerc chestia asta cu diferite calorii. Adică sa zicem ca încerc cu 1500 calorii pe toată săptămâna. Zilnic. Și dacă sapt viitoare după ce fac cu 1500, am tot atâtea kg, înseamnă că e bine, aia e mentenanța mea, nu? Dar dacă mă îngraș, înseamnă că nu ard atâtea calorii, adică 1500. Dar dacă scade greutatea, înseamnă că ard mai multe calorii și ca am fost în deficit.
După, dacă fac cu 1400, voi avea deficit. Și va însemna că slăbesc.
Și, după ce termin cu slabeala și mănânc normal? Iau iar în greutate. Tu cum te mentii? Acum câte calorii mananci?
Eu ard 2300, dar mancam 1500 ca sa slabesc cele 3 kile lunar, deocamdata ma mentin cu 2300 la 66 Kg la 1, 7 m inaltime, deci nu mai mananc 1500.
Ti-am explicat, duminica cu o zi inainte de cantar incercam sa mananc acelasi lucru ca dumionica viitoare inainte de cantar, ca, cantarirea sa fie cat mai exacta luni.
Si in rest mananci dieta care o vrei tu, nu conteaza orele si nimic, adica de luni de dupa cantar si pana sambata inclusiv.
Apoi duminica mananc fix la fel ca duminica trecuta, si luni dimineata cantarul.
Ca daca nu faci asa, risti ca diferenta de cantar peste saptamana sa nu fie reala, ba ca duminica asta ai mancat mai mult, ai retinut mai multa apa, ai avut sare mai multa, si poate sa-ti dea fals in plus sau chiar fals in minus daca duminica asta mananci mai putin ca cea trecuta, sau cu mai putina sare, sau bei mai putin lichid.
Eu mancam orice, nu conta ce si cand si de cate ori, aveam 1500 Kcal/zi si atata conta, slabeam 3 kile lunar. Mancam si prajit, si dulciuri, orice, legume, fructe, mancare gatita deci si ce era sanatos, doar sa ma incadrez in 1500 alea.
Da! Dupa cantarearea de luni dimineata, mananca 1500 pe zi pana duminica inclusiv (dar si duminica trecuta sa fi mancat exact acelasi lucru ca duminica asta, la aceleasi ore, si bei tot atata lichid si la aceleasi ore), vezi cat da fata de data trecuta, si daca ai aceiasi greutate, inseamna ca 1500 arzi, aia e mentenanta.
Asa se face, nu calcule pe net si altele care-s imprecise total.
Încerc cu 1200 kcal.
Fără dulciuri și alte chestii, ca dacă iau ceva dulce, automat are mai multe calorii. În locul dulcelui, mai bine iau vreo 3 mere, echivalente la nr de calorii, și mi oferă și sațietate.
Încerc cu 1200, ca dacă mi-a spus nutritionista ca am voie la 1600 + când am activitate, e clar ca nu slăbesc cu 1500.
Mulțumesc!
Eu as vrea sa consum mai multe calorii.
Ce sa fac cu 1300 kcal?! ca dacă mănânc o felie de tort, e jumătate din 1300.
Dar nu știu câte ard. Azi mancai 1300 calorii, o țin toată sapt asa.
Și mâncat sănătos.
Tu pe ce îți calculai caloriile?
Și dacă mancai orice, pana în 1500 calorii, înseamnă că mancai putin
Un mar mediu are cam 175-200 g, daca pui 175 ori trei adica trei mere ai minim 317 Kcalorii, daca ai 200 ori trei ai 361, 2 Kcal.
100 g mar ionatan are 60, 2 Kcalorii.
In locul dulcelui mai bine legume, o carne slaba fripta, peste, nu fructe multe care au calorii mai multe, se mananca maxim 2 fructe pe zi! Nu mai multe.
De ex 100 g rosii au 27 Kcal, 100 g varza alba dulce are 31, morcovi 46, castravetii au 19, deci dupa cum vezi mai putin ca fructele.
Incearca cu 1200 si vezi cum e, si imi zici aici cum variaza greutatea.
Da, racoare, am inteles, insa na, unii se simt disconfortant si daca e racoare, depinde de om.
Nu este asa, nu conteaza ce carbo sunt, daca mananci carbo simplu sau complecsi de 1000 Kcal, sunt 1000 Kcal, n-are importanta din ce vin Kcal alea.
Si de slabit slabesti la fel de repede sau greu orice ai fi mancat, conteaza cate Kcal ai in minus cand slabesti.
Daca ai mancat carbo complecsi sau simpli si ai 1000 Kcal peste ce arzi, le dai a doua zi pe toate daca ai 1000 Kcal deficit fata de ce arzi, nu e problema, nu se da deloc f greu.
Adica daca ai mancat azi 3200 si arzi 2200 (nu conteaza ce carbo sau altceva mananci), si maine mananci 1200, le dai jos 1000 alea.
Eu am testat astea ani de zile.
Daca ai mancat 1600 Kcal in plus de la cartofi sa zicem deci 3800 Kcal in ziua aia in loc de 2200, ai pui 1600 Kcal pe tine adica 0, 23 Kg.
Maine mananci 1400, poimaine 1400, deci sa ai 800 in minus pe zi, le-ai dat jos in doua zile.
Sau daca mananci doar 600 doar maine, le dai maine 1600 si gata, adica diferenta pana la 2200.
Pai nu mananci tort, tu vad ca te arunci la ce nu e bine., sau te arunci la multe fructe, deci exact la ce nu trebuie Ce e bun e asa:
Putina paine integrala, legume cat mai multe, salate de legume, mancare gatita de legume fara ulei, supe de legume, carne slaba fripta fara piele gen piept pui, piept curcan, pulpa curcan, peste slab, lactate degresate, doua fructe maxim pe zi.
Asta e sanatos, nu dulciuri si ce zici tu pe acolo.
Eu cantaream pe cantarul de bucatarie tot, notam gramajul, si calculam dupa valorile de pe eticheta.
De ex daca aveam 175 g paine, faceam 1, 75 x cate kcal scria ca are la 100 g.
Sau daca aveam 70 g, vaceam 0, 7 ori cat scria.
Si tot asa la tot, am exact cate kcal mananc in tabel, cate g de carbo si cate g de sare.
Asa se face.
Da, mancam ce voiam de 1500 maxim pe zi, asta e. De ex un kil de cartofi fierti are 900 kcalorii, daca mai mancam ceva pe langa, ma saturam ziua aia.
Daca seara mai mancam un 500 g de pupla de curcan la gratar, gata 1500 alea.
Sau mi le aranjam eu, 250 g pupla fripta cu 500 g cartofi fierti la o masa, si tot aia seara.
Sau salata de legume si altele, le calculam.
Ha ha! Mancai chiar 1600 azi. Și mâine am pe plus
L
Eu seara beau decât shake herbalife, care are doar 80 și ceva de calorii, și nu e bine, ( sunt la o dieta) căci după ce renunț la shake ul asta, mananc normal, și vor fi mai multe kcal.
Și voi avea mai multe kg, pentru ca va fi și mâncarea pe intestin. Altfel, shake ul se digera în 20 de minute.
Pai eu mănânc o tona de fructe pe zi.
Azi mancai vreo 3 mere, o mandarina, o banana, și încă mai puteam.
Adică, eu din cină nu prea am ce sa mănânc, la calorii referindu ma. Eu nici măcar nu mănânc ce se mananca in casa, gen, prajit și alte chestii. mănânc sănătos totul. Și nu prea am de unde îmi lua caloriile. Nu știu dacă oneden spune exact nr de calorii. Eu simt stări de amețeală. Nu ma simt ca înainte, adică bine.
E puțin 1200 calorii. Îmi dedei seama.
Dar dacă mâine am pe plus, e poate pentru ca și acum, mâncai un mar, și mai mancai pe lângă shake, mancare.
Shake ul asta e echivalent cu un mar. Adică eu cina o servesc ca și un mar. E prea puțin. Și când renunț la el...
Pai mancati f mult și rar.
Eu mănânc puțin și des.
Mananc la 9, la 12, la 14, 15, 16 și ultima masa la 18.
Azi mancai
-la 9: clătită cu branza și una cu banana. ( doar azi, dar de obicei mănânc iaurt 200 g, de 0, 1 % cu un fruct)
La 12: ciorba de legume, lipie din faina de grâu, salata de varza, și margele de brânză 90grame
La 14: un mar verde și o mandarina
La 15: un ou fiert
La 16: 3 rondele de orez expandat cu 100 ml lapte de 1, 5%
La 17: un măr
La 18: shake herbalife. Și pe lângă el mai mancai 90 grame de măr de branza, cu lipie ( turtiță) cam vreo 30 grame( câteva guri) și cu o rondea de orez.
Și acum, la 20: un mar.
1600 k cal. După ce îmi calculează telefonul. E mult?
Pai greseala mare e ca mananci o tona de fructe cum zici in primul mesaj! Acolo se aduna multe calorii, mamanca maxim 2 fructe pe zi cum am zis, eu iti zic ce se zice de catre astia de fapt.
Mai bine mananca legume mai multe.
Nu stiu ce iti calculeaza telefonul, daca chiar e corect ce calculeaza. Nu pot sa-ti zic exact cate Kcal ai acolo in lista ce mananci. Insa nu pare mult deloc ce mananci, acum depinde cate Kcal ai.
Oneden are valorile okey pentru 100 g de produs, si eu mi-am luat de acolo valori la multe, mai ales legume si fructe unde n-ai eticheta pe ele.
Nu conteaza greutatea din apa retinuta sau mancare in stomac, conteaza doar greutatea din grasime, ca de aia am zis metoda aia cu calculul si saptamana, tocmai sa eliminam diferentele date de lichid sau de mancare in stomac inainte de prima si a doua cantarire de sapt viitoare.
Si nu conteaza aia din lichid si mancare in stomac, pentru ca aia se duce de pe o zi pe alta.
Ieri am avut 56, 2 kg. Și după ce am mâncat cele 1600 kcal, adică ce ti-am scris, văd că am pus 300 grame. Am 56, 5 kg!
Adică eu nu ard 1600 kcal pe zi.
Nu ai pus mai 300 g, ca sa pui 300 g trebuia sa ai 2100 Kcal in plus fata de ce ardeai, deci sa fi mancat sa zicem un 3500 in ziua aia, adica sa zic ca ai arde 1400, si ai mai fi mancat 2100 in plus.
100 g grasime corporala - 700 Kcalorii.
Am mai zis dar se pare ca nu ai inteles.
deci 300 g = 100 x 3 deci 700 x 3 deci 2100 Kcalorii, e nevoie pentru a se forma 300 g de grasime.
Deci atentie, in plus peste ce arzi in ziua aia.
Daca ai mancat 1600, sa zic maximorum ca ai pus pe tine un 200 Kcalorii adica 30 grame grasime maxim! Daca arzi un 1400 sa zicem.
Restul pana la 300 g de apa, e mancarea din stomac.
Si de aia nu se face cantarul zilnic, ca deruteaza, nu reflecta greutatea reala.
Pai eu am ani de teste practice si de exeprienta de cand am facut sala, tu zici din citite. Plus ca si matematica si fizica spune asta.
Ce zici tu ai invatat foarte prost, pe verificate.
Pai tocmai ca eu il ajut cum trebuie, ca am experienta practica mai ales, nu ma intereseaza ce zice Wikipedia, ma int ce zice practica si medicina si fizica.
Argumenteaza te rog asta:
" cei simpli ii porceseza corpul usor, cei complexi se depun si sunt foarte greu de dat jos", e vb de carbo. De ce, cei complecsi se dau jos mai greu?! Explica cu cuvintele tale, nu cita de undeva ca oricum nu scrie nicaieri.
Deci hai sa o luam asa:
Ai pus pe tine 0, 5 kile da? Nu conteaza din ce le-ai pus, ca din carbo simpli, ca complecsi, ca din grasimi sau ce o fi.
Bun...deci ai mancat 3500 Kcalorii in plus fata de cat ardeai, ca asta inseamna sa pui, 0, 5 Kg.
Din moment ce tot 3500 kcal ai pus pe tine, ce conteaza din ce le-ai pus?!
De ce s-ar da jos 3500 Kcal facute din carbo simpli mai greu decat 3500 facute din carbo complecsi (sau invers, cum vrei tu)?
Argumenteaza te rog daca poti.
Adica cu alte cuvinte ce diferenta este intre 3500 Kcal si 3500 Kcal?! Logic acum. Ca si aia de la sala de 16 ani pricepeau cand le explicam si intrebau.
Daca maine de ex arzi 3500 KIcal in plus fata de ce arzi, dai cele 0, 5 kile jos, e doar un exemplu.
Le dai la fel de repede indiferent din ce au provenit.
Devine un tip de grasime mai densa, nu mai stiu exact, tu degeaba ai ani, te certi cu siter-uri gen wikipedia pe termenul asta, care si-au facut temelepe subiect. Carbohidratii complecsi au structura moleculara complexa, deci cand se depun formeaza o structura mai rezistenta sub forma de tesut adipos greu de dat jos. Nu mai stiu unde am citit, daca vrei cauta, dar nu gresesc doar pentru ca nu iti convine tie.
Nu spui bine deloc, sincer iti zic, grasimea e grasime si atat, nu e deloc mai densa sau mai nedensa.
Painea integrala are vitamine, minerale si fibre, pe langa amidon, de aia se zice ca are carbo complecsi, si mai are putina grasime si proteine.
carbo complecsi e de fapt amidonul cu lanturi de zaharide mai lungi, si se descompun mai greu in glucoza si fructoza, adica intra mai lent in sistem glucoza si fructoza aia, atata tot.
Si ii gasesti in alimente sanatoase, orez brun integral, paine integrala, legume, fructe.
De aia se numesc carbo buni, ca se absorb mai lent si nu urca glicemia brusc ca cei simpli.
Cei simpli intra rapid in sistem, se digera mult mai rapid, si glucoza aia si fructoza intra repede, asta stii de fapt.
Dar efectul lor e acelasi daca ai surplus caloric din ei.
Eu iti explic si logic ca sa simti notiunea, tu doar din citite.
Din carbo complecsi ies sa zicem 100 g de glucoza, 100 g de fructoza (nu pui vitaminele, mineralele si fibrele, ca alea n-au calorii).
Din carbo simpli ies tot 100 g glucoza si 100 g fructoza.
Bine, am presupus ca e aceiasi cantitate de carbo in acele alimente.
Deci care e diferenta?
De ce 100 g de glucoza si 100 g de fructoza, ar produce un altfel de grasime decat tot 100 g de glucoza si 100 g fructoza?!
Ca organismul in final asta baga in sistem dupa digestie, nu altceva, din ambele rezulta acelasi lucru.
Iar din punct de vedere al fizicii, nici asa nu da ce zici.
Ca daca mananci carbo complecsi de 1000 kcal, sau simpli de 1000 Kcal, cantitatea de energie e aceiasi la ambele.
Si deci energia depusa in ambele cazuri e aceiasi, tot 1000 Kcal.
Daca din 1000 Kcal din carbo simpli, depui grasime de 1000 Kcal
Nu poti ca din 1000 Kcal din complecsi sa depui grasime de 1500, Kcal de unde iei 500 alea in plus?!
Daca cantitatea de carbo complecsi e mai mare decat aia simpli, da, ai dreptate!
Adica daca mananci 500 g de carbo complecsi in loc de 300 simpli, normal ca de la aia 500 g iei mai mult in greutate.
Nu am unde sa caut, ca nu exista asa ceva ce zici tu. Sau daca ai tu undeva, chiar da-mi sa vad, poate e vb de altceva.
Tu ai citit altceva, ca, carbo complecsi au structura mai complexa cum ai zis, se digera mai lent si sunt sanatosi, spre deosebire de aia simpli care-s total nesanatosi.
Si ai mai citit ca poate cei simpli te ingrasa mai repede pentru ca dat fiind varfurile glicemice mari facute rapid, pot da hipoglicemii dupa aia si sa ti se faca aiurea foame si sa mananci iar.
Pe langa ca produsele cu carbo simpli au Kcal mai multe, si deci e mai rau pentru ingrasare la o adica.
Cred ca la asta cu ingrasatul mai repede te-ai incurcat tu.
Ok zici bine, devine grasime, si cand nu are unde sa se duca grasimea, se duce pe langa, fiecare celula de grasime mai face un buzunarel de grasime, cand e in buzunarel si nu in celula e mai greu de ars inapoi in energie. Acel tesut greu de dat jos se numeste celulita, este de tip adipos, apos, sau fibros.
Eu am zis ca nu mai slabeste la fel ca de obicei pentru ca o fi ajuns la celulita.
Carbo complecsi devin mai usor celulita.
Tu poti sa raspunzi eu am terminat aici.
Da, aici e vorba de altceva, de nr de celule grase, ca exista doua posibilitati, sa se umple de ex cele 10 celule existente, sau sa se formeze mai multe celule grase sa zicem 20.
Ziceau astia ca, copiii cand se ingrasa se ingrasa ca se maresc nr de celule, iar adultii se umfla alea existente dar nu urca numarul.
Dar cu forma ingrasarii ai dreptate pot fi mai multe forme, de ex cine consuma glucoza (s-a facut experiment), se depunde asa uniform un strat de grasime peste tot.
Cine consuma Fructoza, e mai rau, se aduna grasime mai mult in zona abdominala.
Sau celulita cum o arata si unde se aduna, si poate se aduna acolo mai multa grasime decat in alta parte.
Si apoi e mai greu sa dai jos acolo unde e mai multa grasime, pentru ca dupa aia se da prea multa din alte parti si arati ca dracu.
Tu la asta te referi, asa e?
Si in unele zone ale corpului se da mai greu decat in alte zone.
Asta este corect, dar nu ai explicat asa.
Ca daca de la fructoza faci burta, si in rest esti mai slab, cand slabesti prea tare sus, abia atunci se mai duce din burta, deci la burta se duca mai greu ca e mai multa in locul ala.
Eu ma refeream doar ca slabirea per total este aceiasi, adica greutatea pierduta va fi la fel orice mananci, indiferent de locatia grasimii, si indiferent ca in locatia x se duce mai greu decat in y.
Acuma cred ca ai inteles.
Asa e la mine, slabesc la corp cum trebuie dar la fata se ascuteste prea tare, deci slabesc mai repede la fata decat la corp.
Carbohidrații complecși sunt fructele, nu? Cum sa devina aceștia celulita mai rapid decât carbohidrații simpli? Adică ciocolata si alte drăcovenii
Cartofii sunt carbohidrati complecsi, daca sunt prajiti, presupun ca asa.
Celulita se formaze cand grasmiea se depune fortat in celula, invers este greu e acesat pentru arderi si se este foarte greu e dat jos. Carbohidratii complecsi igrasa mai greu, dar in exces orice ingrasa, verisoara mea are problema asta, nu poate sa dea jos cu nimic pentru ca devenit celulita. Deci daca inatinte de dieta te-ai ingrasat in felul respectiv sansele de celulita sunt mari.
Cartofii au carbo simpli, au doar amidon, n-au fibre, vitamine si minerale, poate are dar putin de tot, au indice glicemic mare si nu se recomanda, ca si painea alba, pastele albe, orezul alb, zaharul.
Si prajiti sunt la fel, doar ca e mai rau, ca au si ulei absorbit in ei, daca 100 g de cartofi fierti au 90 Kcal, 100 g de prajiti pot avea si 270! Mie cei prajiti de acasa au cam 250 Kcal/100 g.
De ex daca prajesti din aia congelati, iti ajunge si la 430 Kcal/100 g prajiti, e jale, aia absorb poate mai mult decat dublu ulei fata de cartofii cruzi pe care-i prajesti curatati de tine.
Asta calculat de mine la sigur.
Da, sincer cu celulita nu ma pricep exact, insa banui ca este o grasime mai multa acumulata in locurile alea, si atunci se da jos mai greu daca in acelasi timp pe corp se da mai repede, si atunci e foarte greu sa dai jos acolo unde e mai multa grasime, asa vad eu treaba.
E greu pentru ca in rest poti slabi f ok, si ce faci? O dai si aia de la celulita si apoi arati ca dracu ca slabesti exagerat in rest.
Dar am citit acum despre:
" Localizată sub piele, celulita reprezintă o acumulare de țesut adipos la nivelul coapselor, șoldurilor și feselor".
Grasimea scade in acelasi timp cum scade si in alte zone, doar ca disproportionat si atunci zici "Se da mai greu", dar doar in raport cu slabirea in restul corpului, aia din rest se da mai repede ca e mai putina, cum vezi unii slabi la picioare, slabi sus si cu burta aia.
Alimente ce contin carbo complecsi adica din aia bunu:
Fructele, legumele, painea integrala, orezul brun nedecorticat, pastele integrale.
Si sunt buni pentru ca:
Aceste produse au nutrienti si fibre care ajuta la digestie
Indice glicemic mic adica urca glicemia lent, si asta pe langa ca protejeaza pancreasul pe secretia de insulina, nu se risca o hipoglicemie dupa mese care sa dea iar foame.
Iti da satietate mai repede cu calorii mai putine.
Celulita faci orice ai manca daca sari de kcal pe care le arzi, sau te ingrasi fara celulita.
Aia e. Ai 1400 Kcal in plus, poti sa le ai din ce vrei, iei 0, 2 Kg.
Se depune fix aceiasi cantitate de grasime fie ca faci celulita sau nu.
De ex paine integrala Velpitar grau intreg are mai putine cal decat painea alba, aia integrala are 223 Kcal/100 g, aia alba are 252, tot Velpitar dar alba.
Sau alta paine alba are si 270.
Matematica e matematica, n-ai ce-i face, mai ales ca e verificata in real toata treaba asta.
De ex daca mananci produse bune cu carbo complecsi de 1500 Kcal in plus, si mananci produse nesanatoase cu carbo simpli de 1000, o sa te ingrasi mai mult de la cele bune, strict pe ingrasare, nu conteaz ca-s produse sanatoase sau nu, ci conteaza doar pentru sanatate
Normal ca orice exces ingrasa, orice exces de kcal se depune, nu conteaza de unde vin acele kcal.
Ca iei 1400 Kcal din produse sanatoase sau nesanatoase, tot 0, 2 Kg iei, daca aceste kcal sunt in plus fata de ce arzi.
Dar pe partea de sanatate, normal ca trebuie sa mancam produse sanatoase care asigura corpului ce are nevoie.
Abia ti-am explicat, ai o celula rotunda de grasime, in celula ia se mai creeaza un buzunar fortat de grasime, cu deschidere minima, aceeasi celula este accesata mai tarziu pentru a genera energie din grasime, buzunar este greu de accesat. Sunt trei tipuri e tesuturi, alb, maro si bej, cel care se ocupa activ de arderi este cel alb, tot acel tesut este cel care se ingrasa, pe de alta parte se poate goli celula de grasime fara sa se goleasca buzunarul de celulita, asa devine fibroasa, un strat compact e grasime greu de accesat pentru ca nu sa depus correct.
Si nu vad de ce ma intrebi tot pe mine eu doar repet ce au scris doctori nutritionitsi pe subiectul asta. Degeaba imi spui mie, nu ma mai intereseaza de acum 7 mesaje. Nici macar nu trebuia sa ma bag, eu incerc sa ajut.
"cartoful (care este din punct de vedere tehnic un carbohidrat complex dar care actioneaza in organism mai degraba ca un carbohidrat simplu)"
https://www.sfatulmedicului.ro/......anism_9565
Tu incerci sa ajuti dar sa ajuti cu adevarat.
Pai tu repeti ce au zis altii, eu ti-am explicat si cu, cuvintele mele, nu doar am preluat.
Nutritionistii astia de multe ori zic chestii care nu-s asa, nu mai stiu ce ziceau unii si la TV de m-a lasat crucis.
Aaaa, ziceau ca sucurile fara zahar stimuleaza secretia de insulina cum ca pacaleste organismul ca e zahar, si deci ne ingrasam mai repede.
Si asta m-a facut sa ma duc eu la laborator sa testez!
1 - Glicemie si insulinemie luata inainte de suc
2 - Baut 0, 5 L de Fanta fara zahar
3 - Luat glicemie si insulinemie la 30, 60 si 120 de minute dupa suc.
Constatare, glicemia si Insulinemia abia si-au schimbat valorile gen de cu cateva unitati, deci nu s-au modificat de fapt, secretia de insulina n-a crescut.
4 - Fraierii habar n-au ca insulina nu sare cand ai gust dulce cum ca se confunda cu zaharul, ci doar cand intra in sange molecula de glucoza.
5 - Daca la sucuri fara zahar insulina ar sari sus cum zic ei, cum si asa ai glicemia jos ca n-ai mancat, ai face dracu coma hipoglicemica, ca ar cadea glicemia aia f jos cu o insulina prea multa.
Vezi? Eu am mai si verificat ce zic altii.
E bine sa te intereseze ca nu stii cand ai nevoie in viata si tu de chestiile astea, si din discutii mai inveti si tu, mai invat si eu. Mie cand imi zicea cineva ceva, ziceam "mai zi-mi, ca sa mai invat ceva in plus". Daca verificam si nu zicea bine, era altceva.
Si daca incerci sa ajuti, inseamna ca te-a interesat subiectul, altfel nu stiai despre el si n-ai fi stiut ce zic nutritionistii aia.
Daca nu mananci de ex nimic timp de o luna si arzi 2200 Kcal/zi, dai 10 kile jos orice celule ai tu acolo ca intra grasimea fortat sau nefortat.
Nu e nimic greu de accesat! Stai tu linistit ca natura stie ea sa acceseze foarte rapid rezervele din orice celula, cand are nevoie.
Nu exista "acceseaza mai greu".
Ca acceseaza in ordine, e altceva, ca intai iti arde carbohidratii, apoi iti arde glicogenul, si abia apoi ia din grasime, iar cand o termina si pe aia, iti ia din tesuturi.
Sau ca daca-s straturi diferite de grasime (cum zici tu ceva de genul), incepe cu primul si dupa aia trece la urmatorul, insa trece foarte usor cand trebuie sa treaca, nu e problema.
Licher200 întreabă: