Am sa îți spun câte kg am luni dimineață
Am făcut sapt asta cu 1000-1200 - 1300 kcal.
PS: azi mancai și dulce
Da, sa zici aici cate kile ai, nu conteaza ca ai mancat si dulce, daca ai avut maxim 1300, e bine.
Mda, pai azi cam trisai, adică am peste nr asta de kcal
Oricum, ceva ceva am dat eu jos. Dar fii atent, după ce termin cu 1200 kcal, și urc, iar ma îngraș. Asa ca la ce slăbim, dacă le punem la loc?
Pai...slabim fie sa ne mentinem asa si aia e, fie sa mai putem manca, adica sa nu ne ingrasam prea mult, adica slabim 5 kile, si apoi mai ne permitem sa mancam ce vrem, si tot asa.
Deci pentru una din doua slabim.
Daca tu arzi doar 1200, e cam nasolie, dar aia e! Daca vrei sa te mentii, iei 1200, insa parca e putin 1200, un 1300-1400 cred eu ca ar fi mentinerea la tine.
E greu de stabilit daca nu aplici metoda de verificare care ti-am zis-o.
Ptr ca si daca ai 150 kcal in plus decat trebuie, iei cam 0, 7 kile pe luna, deci nu merge sa zicem "ard 1200-1350".
Săptămâna trecută am avut duminica 56, 2 kg. Iar în ziua aia am mâncat mai multe și după, luni am avut 56, 5 kg. Deci am pus 300g.
Am ținut toată sapt ba cu 1200 kcal, ba cu 1300-1350, 1100, și media este de 1242kcal.
Vinerea asta am avut 55, 7 kg. După care a venit weekend ul, și fiind weekend, nu ca am mâncat nesănătos, dar am mâncat sa spun,... poate mai mult, sau nu știu, dar tot cam atât...
De exemplu sambata am mâncat cel mai mult, 1400 kcal, și am pus la loc 300 g.
Azi, luni, am 56 kg fix, la fel ca ieri. Diferența de lunea trecuta cu 0, 5 kg.
Dar dacă eu trec peste acest nr de calorii, iau în greutate, nu?
Și pana când o sa stau asa, ca după ce mănânc iar mai,, normal,, le pun la loc. Atunci, pentru ce mai e slăbirea?
Deci cate ard și câte sa consum ca să slăbesc și câte ca să ma mențin?
Eu ti-am zis cum se verifica, altfel nu am cum sa zic exact cat arzi.
Pai daca sapt trecuta duminica au avut 56, 5, si azi ai 56, nu e clar ca te mentii?!
Tu daca nici nu stii cat ai mancat, cum sa afli cat arzi?!
Tu zici 1000-1200, pai e mult imprecis.
Nu pui 0, 3 ala luat de duminica trecuta pana lumea trecuta, ca nu era luat, ala era apa si ce mai era, pun 56, 2 ala de duminica trecuta.
Deci ai cu 0, 2 kg mai putin dupa o sapt.
Deci te cam mentii cu cat mananci, insa cum am zis, tu nu stii zilnic exact cat ai mancat, dar pe acolo e treaba.
Daca mananci mai mult decat ai mancat, nu stim daca pui sau nu, vom vedea.
Fara date precise, nu stim mai nimic, decat ca asa cum ai mancat in sapt trecuta, te-ai mentinut sa zic.
Luni am mâncat 1165 kcal
Marti: 1325 kcal
Miercuri: 1185 kcal
Joi: 1240kcal
Vineri: 1285 kcal
Sâmbăta: 1365 kcal
Duminica: 1030 kcal
Ieri, după ce am luat în plus de la 55, 7 la 56 fix. Am avut ieri 56 fix. Azi, luni, tot 56 fix.
Azi mancai : 1240 kcal
( eu le calculez cu oneden, acum, nu știu cât de exact spune, eu mai mananc si ulei, în salata, în mancare, pe care nu le socotesc mereu)
Asa ca poate spun eu ca mananc atât, dar poate am mâncat mai mult.
Pai și, mă mențin?! Mie mi-a zis antrenoarea chiar 1600-1800
Sa încerc săptămână asta cu 1300 kcal, sa vad dacă tot asa, ma mențin?
Dar eu cred ca am slabit, ca, totuși, aveam 56, 5 ( deși seara am mâncat din farfurie, era mancare pe intestin, nu am mai mâncat shake ul care se digera în maxim 20 minute)
Deci, numai 1200 ard eu?! Cam puțin.
Deci ai mancat 1230 Kcal/zi media pe 8 zile. Dar ai mancat mai mult, ca uleiul din salata si mancare nu le-ai pus.
1300-1400 cam atat cred ca arzi.
Am mâncat oricum, ba 1200, ba 1300, și am fluctuatii.
Antrenoarea mea îmi tot zicea ca eu ma infometez, și ca la un moment dat, mă vi simți foarte rău, și chiar asa a fost. Trebuia sa o ascult. A zis ca shake urile au foarte puține calorii. 147 kcalorii pe shake. Și eu luam 2 shake uri pe zi, înlocuitor de 2 mese. La o masa trebuie sa ai 300-400 kcal. La cea de prânz chiar 500. Eu cred ca nu aveam nici 700 kcal pe zi. Doamne, ce prostie am făcut. Am citit despre asta cu înfometarea, s-o scrie ca te slabeste, dar nu pe termen lung, ca duce la încetinirea metabolismului și nu mai arzi cât ardeai înainte. Asta seara nu mai luai shake, ca să vad dacă mâine am mai multe kg. Mancai azi 1270 kcal. Azi dimineață avusei 56 kg. Se ducea chiar spre 55, 9. Eu, luând shake ul decât seara ( îl luam dimineața și seara când eram pe slabit, acum sunt pe mentinere), eram mai slaba dim pe cantar, fiindcă shake se digera în 20 minute. Deci, dimineața dacă am pe plus, înseamnă mâncarea nedigerata, nu îngrășare. Trebuie și mâine seara, adică duminica seara sa mănânc mancare din farfurie, tot fără shake, ca să vad luni dim cum stau, dacă e îngrășare sau e doar mâncarea din stomac care automat te îngreunează.
Știi la ce ma gândesc? Mereu când aud pe cineva, ca aa a consumat și x și y herbalife, și s au ingrasat la loc, chiar dublu, îmi este frică!
Știi, prin herbalife ul asta m-am înfometat foarte foarte mult. Rău am făcut! I am spus și antrenoarei mele, a zis sa nu ma consum, căci se echilibrează situația, ca ea mi-a zis, dar eu nu o ascultam.
Eu nu stiu ce sa zic, dacă se mai echilibrează. Exista persoane care mănâncă f puțin pentru a și menține greutatea, și fac asta zilnic. Dar eu vreau sa și mănânc pana la necesarul meu caloric, și sa îmi păstrez și forma mea de o am acum.
Îți dai seama, ca dacă shakeurile ambele sunt pana în 350 kcal. Pai acum, doar micul meu dejun are 350 kcal chiar 400! Deci e clar înfometarea.
Ar trebui dați jos de pe piața herbalife ul asta.
Eu încă îl consum, dar doar seara. Și după ce nu îl mai iau seara, ce ma fac? Le pun la loc?
Uite ca fac experimentul asta, azi și mâine. Iar luni vad.
PS: a început sa îmi fie foarte rău, am început sa am amețeli, mă simțeam simțeam prost, și am început sa mănânc mai mult, dar tot din cele sănătoase, di acum ma simt mai bine.
Dar dacă eu înainte ardeam poate chiar 1500 kcal pe zi, acum nu le mai ard fiindcă mi-am făcut metabolism încet, infometandu-ma ca o nebuna, și dacă consum 1500 kcal, mă îngraș peste noapte chiar 1 kg
Pai nici nu conteaza cat aveau schake-urile alea, cont kcal mancate pe zi, ziceai ca stiai ca bagi 1200 si nu doar 700.
Si e bine sa mananci sanatos, nu herbalife ala de nici nu stii ce contine, sa mananci sanatos de caloriile alea, legume, salata de legume si altele de genul, le-am insirat eu pe aici.
Pai antrenoarea ta are dreptate, infometarea slabeste repede, insa pierzi si masa musculara mai multa, pierzi vitamine, calciu, minerale, deci e total contraindicat.
Si da, daca slabesti rapid si pierzi masa musculara mai multa decat trebuie, vei arde mai putin, ca muschii consuma cele mai multe calorii ca sa existe, si daca ii pierzi, aia e.
Ala care slabeste mai lent si pierde mai putina masa musculara, arde putin de tot mai mult la aceiasi greutate.
Plus ca oricum ar fi, cand esti mai slab arzi mai putin decat cand esti mai gras, de acolo impresia de incetinire a metabolismului.
Adica daca ai 100 kile si arzi 2000 Kcal, daca ai 50 kile arzi mai putin, pentru ca, corpu are nevpie de mai putina energie sa sustina corpul ala.
Deci de asta ardeai inainte mai mult, mai mult tine de faptul ca ai slabit, nu de faza ca ai pierdut din masa musculara, ca aia afecteaza mai putin, ca si asa nu aveai prea multa nici inainte.
De ex daca ajungi iar la greutatea dinainte, ai sa vezi ca, cu 1500 te vei mentine (sau cu cate ardeai atunci, nu stiu daca 1500), deci vei ardea la fel ca inainte, fara leg cu cat de repede ai slabit.
Adica cu alte cuvinte ca sa misti o masina de 1 tona consumi mai putin decat sa misti una de 2 tone, cam asa e si la om.
De ex daca aveai 250-300 kg, ai fi ars 5000 Kcal, sau chiar mai mult.
Am mâncat ieri fără shake, pana la 1280 kcal,. Am pus 100 grame. Am 56 fix. Și ieri se ducea cantarul spre 55, 9.
Asta seara mancai tot fără shake, cam 1230 kcal pe zi. Și văd mâine.
Deci, eu cu 1200 ma mențin!? Pai e prea puțin! Și as manca mai multe!
Dacă mănânc de ex într o zi 1600, a doua zi, pac, sunt mai grasa. Am mai multe kcal. Adică eu nu ard 1600?!
Pai daca ai pus 100 g grasime, inseamna ca arzi 580 kcal din cele 1280, lucru imposibil.
Deci ai pus 100 g de apa sau mancare nedigerata, ca ai mancat mancare si nu shake.
Nu cred ca te mentii cu 1200, e cam putin 1200, arzi mai mult.
Daca mananci 1600 intr-o zi si esti mai grasa a doua zi, inseamna ca arzi 900-1000, tot imposibil, daca arata cantarul cu 100 g mai mult sa zicem.
Ai vedea daca arzi 1600, daca mananci zilnic 1600 si dupa o saptamana ai cam tot pe acolo, nu te ingrasi, daca urca cantarul in continuu, atunci te ingrasi.
Daca mănânc pe o săptămână 1600 sa zicem. In fiecare zi.
Pai, poate ca în prima zi de consum de 1600, o sa fiu mai grea a doua zi, dar nu ca ar fi grasime, ci doar mâncarea din intestin. Iar dacă am aceeași greutate, adică aia de o am după prima zi de 1600, și în a 2 a zi de 1600, înseamnă că e mancarea nedigerata. Dar dacă pun, înseamnă că se depune.
Niciodată nu am mâncat o zi după alta 1600. Când am mâncat 1600, am văzut ca am pe cantar a doua zi, chiar cu 900 g în plus adică de la 56, la aproape 57. Și poate ca nu era grasime, ci doar mâncarea. Iar după ce le consumam, a 2 a zi mancam Iar 1200, ca să ajung la loc. Și le slăbeaam treptat din nou.
Sincer, nu știu ce sa fac.
Pai da! Ai zis bine, a doua zi e mancare sau apa, nu e grasime.
Ca sa ai 900 g in plus, ar fi trebuit sa fi mancat inainte cu o zi 7500 Kcalorii, lucru care nu l-ai facut, deci era apa si mancare nedigerata.
Baga 1600 si vezi dupa o sapt cum e.
1) 900 de calorii sunt prea putine
2) daca te ingrasi mancand 1600 de calorii inseamna ca sunt prea multe calorii pentru varsta si greutatea ta! Te sfatuiesc sa folosesti aplicatia Eat & Track (cea de culoare mov) sau sa ai 3 mese pe zi, dar portiile sa nu fie foarte exagerate. Sa te saturi, dar nu sa fii foarte plin/ă.
Licher200 întreabă: