Oamenii frumosi atrag atentia asta e clar. Dar in ziua de azi sunt multi oameni frumosi cu prea putina omenie in ei.Contrastul dintre aparenta si esenta e ca de la cer la pamant la unii oameni.Tocmai de asta e important sa stii pe cine alegi langa tine.Frumusetea expira in cativa ani.Tot ce conteaza sunt virtutiile tale
Eu spun ca frumusetea sta in a fi cu adevarat om :
Dacă-ți rămâne mintea când cei din jur și-o pierd
Şi fiindcă-o ai te apasă sub vorbe care dor,
Dacă mai crezi în tine când alții nu mai cred
Şi-i ierți și nu te superi de îndoiala lor,
Dacă de așteptare nu ostenești nicicând,
Nici de minciuna goală nu-ți clatini gândul drept,
Dacă, izbit de ură, nu te răzbuni urând
Şi totuși nu-ți pui mască de sfânt sau înțelept,
Dacă visezi, dar visul stăpân de nu ți-l faci,
Sau gândul, deși judeci, de nu ți-e un țel,
Dacă-ncercând triumful sau prăbușirea taci
Şi poți, prin amândouă trecând, să fii la fel,
Dacă înduri să afli cinstitul tău cuvânt
Răstălmăcit, naivii să ducă în ispită,
Sau truda vieții tale, înspulberată-n vânt,
De poate iar s-o ‘nalţe unealta-ți prea tocită,
Dacă poți strânge toate câștigurile tale
Ca să le joci pe-o carte și să le pierzi așa,
Şi iarăși de la capăt să-ncepi aceeași cale
Fără să spui o vorbă de neizbânda ta,
Dacă poți gândul, nervii și inima să-i pui
Să te slujească încă peste puterea lor,
Deși în trupul firav o altă forță nu-i
Afară de voinţa ce le impune spor,
Dacă te vrea mulţimea, deşi n-ai linguşit,
Şi lângă şef tu umbli ca lângă-un oarecare,
Dacă de răi sau prieteni nu poţi să fii rănit,
Dacă nu numai unul, ci toţi îţi dau crezare,
Dacă ajungi să umpli minutul trecător
Cu şasezeci de clipe de veşnicii,
Mereu,
Vei fi pe-ntreg Pământul deplin stăpânitor
Şi, mai presus de toate, un OM –copilul meu!
Rudyard Kipling – „Dacă"
Este f trist ca oamenii sunt atat de superficiali si preocupati de aparente, de felul cum arata.sigur este important sa te ingrijesti, insa mai sunt si alte lucruri in viata care conteaza mai mult cum ar fi personalitatea, simtul umorului, inteligenta. poate pentru unii frumusetea exterioara reprez totul, pentru ca nu au alte calitati, de ex, inteligenta, dar sunt si oameni carora nu li se pare cel mai important aspectul fizic.frumusetea e relativa, ce unuia i se poate parea frumos altuia i se poate parea urat.nimeni nu poate spune cu exactitate ce este frumusetea. poate pentru cineva sa fi frumos inseamna sa fi blond, pentru altii sa ai buze mari, pentru altii sa ai nasul mic, sunt altii pe care nu ii intereseaza aceste aspecte.cum poate fi un om frumos, prin a se ingriji si a se aranja in primul rand, in al doilea rand prin a -si pune calitatile in valoare, de ex daca are ochii mari, sau nasul mic, par frumos sau nu stiu.contrastul frumos-urat face multa verva in lume din cauza ca oamenii au ca modele celebritatile care sunt f ocupate de aspectul lor fizic si acesti oamnei vad prin ele perfectiune. dar nu sunt deloc perfecte, se aranjeaza si machiaza f mult. oamenii devin din ce in ce mai superficiali si asta e un lucru rau.