| MG4Life a întrebat:

FUNDA! Ce ii datorez tarii mele?

Răspuns Câştigător
| Candace a răspuns:

Eu cred ca ii datoram ceva, adica putin respect pentru stramosii nostri. ca ei saracii s-au luptat cu turcii si au fost viteji.deocamdata ma bucur ca m-am nascut in Romania si nu in nigeria sau afganistan. ce faceam atunci? eram acoperita toata imparteam casa cu 50 de sotii ale barbatului meu si stiam ca pot sa mor oricand din cauza razboiului.era mai bine asa? stiu ca putini gandesc asa dar daca ma nasteam in alta tara, eram cea mai fericita dintre toti? tot dadeam de imbecili, rasisti si alte d'astea. nu duc cea mai buna viata dar cu ce ma ajuta daca imi fac nervi injurandu-i pe politicieni si pe rudele acestora?

33 răspunsuri:
| Giinger a răspuns:

Praful de pe toba si toata saracia inapoi intr-un plichappy funda?

| NuDauFunda a răspuns:

Avand in vedere ca ea nu ne ofera nimic, nici noi nu-i ramanem datori.

| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

O bere?

| Urzi23 a răspuns:

Urzi23 A raspuns cu intelepciune :

TOTUL.Nu face confuzie TARA cu hotii care au distrus tot si cu cei care ne vor" binele" : http://www.business24.ro/......ci-1458566

Romania acum 40 de ani producea avioane acum produce atei nefunctionali si anafabeti functionali http://ro.wikipedia.org/wiki/Analfabetism_funcțional
La noi pina si ateii sunt necalificati

| Dash a răspuns:

Nimic

| ramona30 a răspuns:

Trecand peste faptul ca intrebarea nu avea ce cauta la categoria "Religie" as zice ca depinde de tine ce ii datorezi tarii tale. In primul rand "tara ta" include comunitatea actuala dar si cea trecuta (parintii, bunicii si stramosii tai) si cea viitoare (copiii si nepoti tai). Cum va arata aceasta comunitate depinde si de tine. As zice ca in primul rand ii datorezi tarii tale respect, macar pentru cei ce au aparat si au dezvoltat neamul romanesc.

| ML001 a răspuns:

Lacrimilaughing

Răspuns utilizator avertizat
| JeSa a răspuns:

Intrebarea ta mergea pusa si-n alta parte, nu neaparat la ''Religie'', ci - spre exemplu - la ''Legislatie, Politic & Social''.
As zice ca, ar trebui in primul rand, sa-i datoram ''prosperitate'' -, pentru a o duce (mai) bine si sa putem fi fericiti. Pe langa alte aspecte, precum - respect sau rusine, cu sensul de-a avea o limita, obraz. Ceva in genul... in fine.

| RXN a răspuns (pentru Urzi23):

Stii vorbele alea,'frumoasa tara,pacat ca-i locuita' sau "Imi iubesc tara atunci cand nu ma uit la televizor si cand nu merg pe strada."[Octavian Paler]

O tara nu consta in teritoriu,ci in oamenii care locuiesc in ea.

Ce treaba are religia/lipsa religiei? In Franta, de exemplu, aproape 50% din populatie e fara religie,vezi tu tara aia la limita existentei? Bati campii, fara gratie, din pacate.

| Paulla a răspuns:

Nimic. De ce ai datora ceva unui teritoriu?

| Urzi23 a răspuns (pentru RXN):

RXN a răspuns (pentru Urzi23):

Stii vorbele alea,'frumoasa tara,pacat ca-i locuita' sau "Imi iubesc tara atunci cand nu ma uit la televizor si cand nu merg pe strada."[Octavian Paler]

O tara nu consta in teritoriu,ci in oamenii care locuiesc in ea.

Ce treaba are religia/lipsa religiei? In Franta, de exemplu, aproape 50% din populatie e fara religie,vezi tu tara aia la limita existentei? Bati campii, fara gratie, din pacate

Tu esti cetatean european rolling on the floor eu sunt doar cetatean Roman cred ca sesizezi diferenta de nuanta. Nici macar nu ma deranjez cu tine.

Iar Urzi23 a incheiat cu maiestuozitatea-i caracteristica :

Apreciez interesul tau pentru subiectul discutat, dar pina acum nu ai adus nici macar un argument.Nu trebuie sa fii suparat incearca sa aduci argumente sa avem ce analiza, Poate tragem si noi niste concluzii Din pacate pina acum nu ai spus nimic.

Sa inteleg ca tu locuiesti pe-o strada care face parte din Romania, dar nu si din Europa...Esti genial, n-am ce zice.

| ExistaMosCraciun a răspuns:

Nimicuța, nimicuța.

Si Sf Stefan cel Mare traia in Moldova si parca tot prin Europa era. Sper sa nu ma insel dar Romania inainte de 89 o gaseam tot pe harta Europei si cetatenii ei se numeau tot cetateni Romani. Acum inteleg dilema ta, tu nu ai buletin esti mic, da fuga la mama ta si vezi ce scrie pe buletinul ei parca tot Romania.

Iar Urzi23 a incheiat cu maiestuozitatea-i caracteristica :

Se mai scoala cite un adormit(RXN) si afla ca strada lui este prin europa eu zic ca se afla pe planeta pamint rolling on the floor

Eram ironica, era si greu sa-ti dai seama...

RXN a răspuns (pentru Urzi23):

Eram ironica, era si greu sa-ti dai seama...

Fineturi boieresti coane rolling on the floor

Nici pe departe.

Ai o seara buna si de la mine

| costis a răspuns:

Japonezii spun : sa nu iti dezamagesti familia si societatea.

| ViezurE a răspuns:

Să fugi cât mai repede din ea.happy

| soupflood123 a răspuns:

Plăteşti ce consumi şi atât (asta dacă ai de unde, bineînţeles).

| MG4Life explică (pentru Candace):

Raspunsul tau m-a ajutat foarte mult, iti multumesc mult! Funda+Vot!=> dupa cum am promis happy

| MG4Life explică (pentru Giinger):

Multumesc pentru raspuns! Scuze pentru ca nu ai primit funda, dar chiar am avut nevoie de raspunsul acela, pentru o tema!

| costis a răspuns (pentru ramona30):

Sunt de acord cu tine ca tara include si comunitatea trecuta : parinti, bunici, stramosi. Care in cazul nostru au fost crestini ortodocsi. Ca profesoara de istorie stii cate murdarii au trecut prin acest teritoriu (poate ne spui cate ceva despre avari sau cumani) si cred ca stii ca fara ortodoxism nu s-ar mai fi vorbit limba romana pe teritoriul tarii. Ma bucura ca respecti poporul din care te-ai nascut.

| ramona30 a răspuns (pentru costis):

Nu inteleg ce legatura are religia cu respectul pentru tara. La popoarele nordice religia este tot mai putin prezenta si totusi isi respecta foarte mult locurile natale. Si la ei, fara religia lor de atunci (care nu era ortodoxismul) nu ar mai fi existat. Astea au fost timpurile atunci. Lumea a evoluat si stiinta, educatia si ratiunea ne arata alte valori ce trebuie sa le inlocuiasca pe cele vechi.
Referitor la populatiile migratoare, majoritatea nu aveau o cultura a stabilitatii si a dezvoltarii. As indrazni sa spun ca peste 90% au fost asimilati sau au disparut in conflicte. Iar referitor la cumani, dupa infrangerile militare, ei au fost catolicizati si asimilati de unguri si nu de romani sau de ortodoxism. De asimilat prin cultura si ortodoxismul nostru nu am asimilat popoare intregi ci doar parti de populatii, cum a fost, se pare, in cazul gepizilor.

| KodrutZ a răspuns:

O m.e. @Candace: Tipic atitudine romaneasca vad ca ai. Ideea nu e sa ne bucuram ca o duc altii mai rau ca noi si sa zicem "vai, ce bine ca nu e ca la aia" ci sa ne intrebam de ce o duc altii cu mult mai bine avind mai putine resurse si posibilitati/sanse decit noi.

| MG4Life explică (pentru ramona30):

Multumesc !

| Candace a răspuns:

Merci.sper ca raspunsul meu te-a facut sa iti schimbi putin parerea.:*

| costis a răspuns (pentru ramona30):

Multumesc pentru informatiile despre cumani si gepizi. Dupa cunostintele mele sumare, cumanii au poposit si au ramas si pe la noi.
In ce priveste conceptia ta ca valorile vechi trebuie inlocuite, ce te faci daca oamenii vor sa le pastreze? Deocamdata coexista cu cele noi. Se pare ca cei care va finanteaza vor reusi in mare parte sa aniliheze "valorile vechi". Copilul tau se va bucura de o existenta fara Dumnezeu. Insa intr-o lume apocaliptica.